Sunnere julekos

Hva hadde vel julen vært uten duften av nybakte julekaker som bringer oss tilbake til barndom og juleglede? Desember er en måned med mye kos og hygge – og julebaking er en årlig tradisjon for mange av oss. Nå kan du nyte julens koselige tradisjon på et sunnere vis!

Mange forbinder den varme og krydrede gløggen med smaken av jul, så hvorfor ikke prøve en smakfull kopp gløgg uten tilsatt sukker? Den smaker herlig sammen med disse saftige og fiberrike lussekattene uten sukker.

Pepperkaker er en favoritt hos mange, og våre sprø og gode pepperkaker uten tilsatt sukker smaker akkurat som «ekte vare». Ønsker du å unngå gluten eller bare kutte ned på karbohydratene, har vi også en oppskrift på glutenfrie pepperkaker. Er du kanskje en sjokolade-elsker som oss? Da kan vi friste med sunnere risboller, sjokoladetrøfler og sjokoladefudge.

Tiden før jul er ekstra travel for de fleste av oss. Med denne grunnoppskriften kan du lage flere typer julekaker av den samme deigen. Tyske skiver, sukkerstjerner, smørkranser, riflekjeks, syltetøyhalvmåner og fylte riflekjeks.

Deilige, krydrede julecupcakes er alltid fint å servere om man får besøk, og disse som er laget av Sukrin Kakemix er gjort på 1-2-3. Andre raske og gode juleoppskrifter er havrenøtter og serinakaker.

Julekaker og julebakst er også ypperlig å gi bort som gave, som for eksempel sunn marsipan, brente mandler med Sukrin Gold eller sprø biscotti med smak av appelsin og uten tilsatt sukker. Fløtekarameller uten tilsatt sukker er også en kjærkommen gave, eller som julegodt til deg selv.

På oppskriftssidene våre har vi en stor samling av juleoppskrifter, både tradisjonelle julekaker og noen nye – som er gjort litt sunnere.

God jul!