Havrefiber er et hvitt, fint mel laget av rent fiber. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Havrefiber gir fylde og tekstur til bakverk uten å tilføre en eneste karbohydrat – bare masse fiber.
Erstatt deler av melet i en oppskrift med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Når du bytter ut annet mel med Havrefiber bør du bytte i volum og ikke vekt, f.eks. 2 dl mel mot 2 dl Havrefiber. 1 dl Havrefiber veier 22 g.
Melet suger til seg mye væske – hele 4-6 ganger sin egen vekt. Derfor må du tilsette ekstra væske, og prøve deg frem til du får ønsket konsistens.
Du finner masse spennende oppskrifter med Havrefiber hos omhelse.no og Fett & Forstand
Les mer om våre andre meltyper og ulike bruksområder i Melguiden.
200 kcal | Fett: 0,3 g | -herav mettet: 0 g | Karbohydrat: 0 g
-herav sukkerarter: 0 g | Kostfiber: 98 g | Protein: 0,2 g | Salt: 0 g
Havrefiber (glutenfri).
Havrefiber består hovedsakelig av uløselig fiber.
Pakning: 300 g
Forhandlere/utsalgssteder: