Havrefiber er et hvitt, fint mel, laget av det ytterste skallet på havrekornet som kun består av fiber og ikke noe karbohydrat. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Havrefiber gir fylde og tekstur til bakverk uten å tilføre en eneste karbohydrat – bare masse fiber.
Erstatt 10 % av melet i en oppskrift med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Havrefiber er mye mer voluminøst enn annet mel. Om du har en oppskrift der melmengden er oppgitt i gram, og du f.eks. skal erstatte 40 g mel, bør du bare bruke 20 g Havrefiber. Dersom oppskriften oppgir mengden mel i dl kan du bytte likt; 1 dl mel mot 1 dl Havrefiber. 1 dl Havrefiber veier 22 g.
Du kan også tilsette 1/2 – 1 ts Havrefiber i yoghurt, smoothies o.l.
Du finner oppskrifter med Havrefiber på oppskriftssidene våre, og også hos omhelse.no og Fett & Forstand
Les mer om våre andre meltyper og ulike bruksområder i Melguiden.
200 kcal | Fett: 0,3 g | -herav mettet: 0 g | Karbohydrat: 0 g
-herav sukkerarter: 0 g | Kostfiber: 98 g | Protein: 0,2 g | Salt: 0 g
Havrefiber (glutenfri).
Havrefiber består hovedsakelig av uløselig fiber.