Havrefiber

Havrefiber er et hvitt, fint mel laget av rent fiber. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Havrefiber gir fylde og tekstur til bakverk uten å tilføre en eneste karbohydrat – bare masse fiber.

  • Ingen karbohydrater!
  • Rent fiber
  • Glutenfritt
  • Hvitt, med luftig konsistens

Baking med Havrefiber

Erstatt 10 – 20 % av melet i en oppskrift med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Havrefiber er mye mer voluminøst enn annet mel.  Om du har en oppskrift der melmengden er oppgitt i gram, og du f.eks. skal erstatte 40 g mel, bør du bare bruke 20 g Havrefiber. Dersom oppskriften oppgir mengden mel i dl kan du bytte likt; 1 dl mel mot 1 dl Havrefiber. 

1 dl Havrefiber veier 22 g.

Du finner oppskrifter med Havrefiber på oppskriftssidene våre, og også hos omhelse.no og Fett & Forstand

Les mer om våre andre meltyper og ulike bruksområder i Melguiden.

Næringsinnhold per 100 g:

200 kcal  |  Fett: 0,3 g  |  -herav mettet: 0 g  |  Karbohydrat: 0 g
-herav sukkerarter: 0 g  |  Kostfiber: 98 g  |  Protein: 0,2 g  |  Salt: 0 g

Ingredienser:

Havrefiber (glutenfri).

Havrefiber består hovedsakelig av uløselig fiber.

Kjøpe Havrefiber

Pakning: 300 g
Forhandlere/utsalgssteder:

nettbutikk-knapp
Life
Sunkost
Kinsarvik