Luftig og hvitt fibermel uten karbohydrater

Havrefiber er et hvitt, fint mel, laget av de fiberrike delene av havreplanten. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Havrefiber gir fylde og tekstur til bakverk uten å tilføre en eneste karbohydrat – bare masse fiber.

Havrefiber 300 g
  • Ingen karbohydrater!
  • Rent fiber
  • Glutenfritt
  • Hvitt, med luftig konsistens

Baking med Havrefiber

Erstatt 10 % av melet i en oppskrift med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Havrefiber er mye mer voluminøst enn annet mel.  Om du har en oppskrift der melmengden er oppgitt i gram, og du f.eks. skal erstatte 40 g mel, bør du bare bruke 20 g Havrefiber. Dersom oppskriften oppgir mengden mel i dl kan du bytte likt; 1 dl mel mot 1 dl Havrefiber. 1 dl Havrefiber veier 22 g.

Du kan også tilsette 1/2 – 1 ts Havrefiber i yoghurt, smoothies o.l.

Du finner oppskrifter med Havrefiber på oppskriftssidene våre, og også hos omhelse.no og Fett & Forstand

Les mer om våre andre meltyper og ulike bruksområder i Melguiden.

Næringsinnhold per 100 g:

200 kcal  |  Fett: 0,3 g  |  -herav mettet: 0 g  |  Karbohydrat: 0 g
-herav sukkerarter: 0 g  |  Kostfiber: 98 g  |  Protein: 0,2 g  |  Salt: 0 g

Ingredienser:

Havrefiber (glutenfri).

Havrefiber består hovedsakelig av uløselig fiber.

Kjøpes hos:

Life
Sunkost
Kinsarvik
Meny
Bunnpris
Kiwi
Spar
Joker

Spør i butikken hvis du ikke finner produktet.