Sukrin+ er en blanding av Sukrin og stevia. Sukrins sukker-konsistens kombineres med sødmen fra steviaplanten. Begge produktene er kalorifrie, noe som betyr at Sukrin+ ikke gir noe utslag på blodsukkeret.
Sukrin+ skal brukes i halv mengde, noe som gjør det ideelt til en rekke forskjellige typer bakst. For å beholde saftigheten og den gode smaken er det viktig at Sukrin+ ikke utgjør mer enn 20 % av den totale mengden ingredienser
Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin+. Dette utgjør da 10 % av totalvekten, og går helt fint.
Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin+ med honning eller et annet søtstoff, for eksempel Finesse. I oppskriftsbasen vår har vi mange oppskrifter som allerede er utprøvd og tilpasset. Det kan være en god idé å starte med disse, for å gjøre deg kjent med Sukrin+.
Både stevia og Sukrin er 100 % naturlige produkter. Stevia er en naturlig søt urt som har vært brukt som søtningsmiddel i Amerika og Asia i mange år. Etter grundig gjennomgang og testing ble stevia godkjent for bruk i mat i EU desember 2011. Både utvinningen av søtstoffene, og sammensmeltingen, foregår i naturlige prosesser og det finnes ingen kunstige tilsetningsstoffer i Sukrin+.
Stevia som brukes i Sukrin+ har minst 97 % konsentrasjon av Rebaudioside A. Rebaudioside A er det stevioglykosidet med renest søtsmak, og som ligger nærmest smaken av sukker. Når vi smelter stevia inn i hver enkel Sukrinkrystall oppstår en god effekt, ved at de to søtningsmidlene forsterker hverandres positive egenskaper. Sukrin+ gir en rund, ren sukkersmak, og er et naturlig og sunt alternativ alle steder du ellers ville brukt sukker.
Energi: 0 kcal | Fett: 0 g | Karbohydrat: 100 g* | -herav sukker: 0 g | -herav polyoler: 100g*
Kostfiber: 0 g | Protein: 0 g | Salt: 0 g
*Karboydrater som ikke tas opp som energi i kroppen
Søtstoff: erythritol og steviol glykosider.
Se oppskrifter med Sukrin Pluss her.
Les mer om opprinnelsen til Sukrin, vitenskapelige studier, FAQ m.m. her.
Les mer om bruksområder, fordeler og ulemper med de ulike søtningsmidlene vi tilbyr i vår søtstøffguide.