Hva er den beste sukkererstatningen for deg?

Her er en kort oversikt over egenskapene til søtstoffene vi selger:

Sukrin Gold

Sukrin GOld 500 g NOR


Positivt: Kalorifritt. GI = 1. Naturlig opprinnelse og fremstilling.

Unikt: Lekker, gyllen farge, smelter i munnen, har søtere, rundere og fyldigere smak enn original Sukrin.

Søtningsgrad: Samme som sukker/brunt sukker.

Bruksområder: Alle steder du ville brukt hvitt eller brunt sukker. Perfekt over bær, frokostblanding, grøt, yoghurt, i kaffe, te, desserter m.m.

Ulempe: Ved for stor andel kan smaken oppleves som kjølende/metallisk. Bakverk der man bruker for stor mengde kan bli tørt og hardt. Bør ikke brukes i større andel enn ca 20 % av totalinnholdet i oppskriften.

Tips: Sukrin Gold har en gyllen farge, og ser lekkert ut når du strør det over cottage cheese, yoghurt, is, eller som en siste finnish over kaker og desserter.

Sukrin:1

Sukrin1 500g EU NOR

Positivt: 0 kalorier, 0 karbohydrater, GI = 0. Naturlig opprinnelse og fremstilling.

Unikt: Samme søtningsgrad, konsistens, smak og volum som sukker.

Søtningsgrad: Ca 100 % av sukker.

Bruksområder: Alle steder du vil bruke strøsukker: over bær, frukt, grøt, yoghurt, cottage cheese, frokostblandinger o.l. I bakst som ikke har for stor sukkerandel (inntil 20 % av totalinnholdet).

Ulempe: Ved for stor andel kan smaken oppleves som kjølende/metallisk. Bakverk der man bruker for stor mengde kan bli tørt og hardt. Bør ikke brukes i større andel enn 20 % av totalinnholdet i oppskriften.

Tips: Sukrin:1 fungerer svært godt i kombinasjon med andre søtstoff. Dersom mengden sukker du ønsker å erstatte overstiger 20 % av totalinnholdet kan du blande med Finesse, Stevia, SukrinSirup eller det søtningsmiddelet du foretrekker eller har tilgjengelig. Hvis du for eksempel halvblander Sukrin med vanlig sukker, har du også gjort en god, helsefremmende reduksjon.

SukrinMelis

SukrinMelis 400g NOR


Positivt: 0 kalorier, 0 karbohydrater, GI = 0. Naturlig opprinnelse og fremstilling.

Unikt: Løser seg lett opp, gir ikke den knasende følelsen av strøsukker.

Søtningsgrad: Ca 100 % av sukker.

Bruksområder: Siden SukrinMelis er finmalt, vil den løse seg lett opp, selv i mat og drikke som ikke skal varmes, slik som yoghurt, kalde drikker, marsipan, kremer, glasurer o.l. Den kan selvfølgelig også brukes i ting som varmes.

Ulempe: Ved for stor andel kan smaken oppleves som kjølende/metallisk. Bakverk der man bruker for stor mengde kan bli tørt og hardt. Bør ikke brukes i større andel enn 20 % av totalinnholdet i oppskriften.

Tips: SukrinMelis fungerer svært godt i kombinasjon med andre søtstoff. Dersom mengden sukker du ønsker å erstatte overstiger 20 % av totalinnholdet kan du blande SukrinMelis med Finesse, Stevia, SukrinSirup eller det søtningsmiddelet du foretrekker eller har tilgjengelig. Hvis du for eksempel halvblander SukrinMelis med vanlig sukker eller melis har du også gjort en god, helsefremmende reduksjon.

Sukrin+

SukrinPluss 500 g EU NOR

Positivt: 0 kalorier, 0 karbohydrater, GI = 0. Naturlig opprinnelse og fremstilling.

Unikt: Dobbelt så søtt som sukker, og kan dermed erstatte en større sukkermengde uten å nå de begrensningene man kan møte med Sukrin og SukrinMelis.

Søtningsgrad: Dobbelt så søtt som sukker.

Bruksområder: I bakst som er søtere enn der du kan bruke original Sukrin. (Der sukker utgjør  opptil 40 % av totalinnholdet)

Ulempe: Fyller bare halve volumet i oppskrifter der det står oppgitt sukker. Smaken av ren Sukrin+ kan oppleves som noe intens søt, siden det er dobbelt så søtt som sukker.

Sukrin

Sukrin 500 g NOR

Positivt: 0 kalorier, 0 karbohydrater, GI = 0. Naturlig opprinnelse og fremstilling.

Unikt: Samme konsistens, smak og volum som sukker.

Søtningsgrad: Ca 70 % av sukker.

Bruksområder: Alle steder du vil bruke strøsukker: over bær, frukt, grøt, yoghurt, cottage cheese, frokostblandinger o.l. I bakst som ikke har for stor sukkerandel (inntil 20 % av totalinnholdet).

Ulempe: Ved for stor andel kan smaken oppleves som kjølende/metallisk. Bakverk der man bruker for stor mengde kan bli tørt og hardt. Bør ikke brukes i større andel enn 20 % av totalinnholdet i oppskriften.

Tips: Sukrin fungerer svært godt i kombinasjon med andre søtstoff. Dersom mengden sukker du ønsker å erstatte overstiger 20 % av totalinnholdet kan du blande Sukrin med Finesse, Stevia, SukrinSirup eller det søtningsmiddelet du foretrekker eller har tilgjengelig. Hvis du for eksempel halvblander Sukrin med vanlig sukker, har du også gjort en god, helsefremmende reduksjon.

SukrinSirup

Finnes i variantene Maple, Caramel og Gold.

Positivt: Kun 2 % sukkerarter og hele 49 % fiber. GI = 5-10

Unikt: Nydelig smak og sirup-konsistens.

Søtningsgrad: Like søt som sirup/sukker.

Bruksområder: Brukes i stedet for honning og sirup i bakst og matlaging, eller som topping over yoghurt, grøt, pannekaker, iskrem, desserter, bær o.l.

SukrinSirup er en ypperlig ingrediens i hjemmelagde barer. Den tilfører både sødme, perfekt konsistens og en god dose fiber.

Ulempe: Kan ved større inntak gi midlertidig fordøyelsesubehag, som luft og løs mage.

Tips: SukrinSirup er fin å bruke i kombinasjon med Sukrin for å få en tilfredsstillende søtsmak og samtidig fjerne den kjølende følelsen Sukrin kan gi ved for høy dosering.

TIL INFORMASJON: 
FiberSirup Clear og FiberSirup Gold har gått ut av produksjon. SukrinSirup Gold har samme sødme som FiberSirup Gold, og kan erstatte begge sirupene i oppskrifter.

Finesse

Finesse erstatter Tagatesse, som er et utgått produkt

Finesse 500g EU NOR

Positivt: Gir bare 20 % av kaloriene som en tilsvarende mengde sukker vil gi. GI = 1.

Unikt: Egner seg godt til baking. Gir en smak som er svært nær sukker, og har ingen bismak eller kjølende effekt.

Søtningsgrad: Dobbelt så søtt som sukker.

Bruksområder: I kaker og bakst.

Ulempe: Fyller bare halve volumet i oppskrifter der det står oppgitt sukker. Inneholder en liten mengde sukralose. Inneholder en del fiber som gir en viss risiko for fordøyelses-ubehag.

Steviadråper

Positivt: 0 kalorier, 0 karbohydrater, GI = 0.

Unikt: Steviadråper med smak både søter og smaksetter samtidig.

Søtningsgrad: 5 dråper tilsvarer ca 1 ts (5 g) sukker

Bruksområder: Tilfører enkelt både søthet og aroma til kaffe, te, smoothies, is, yoghurt, kremer, kaker, desserter og liknende. Finnes i smakene Dark chocolate, Vanilla, Caramel, Lemon og Neutral.

Ulempe: Gir ikke noe volum. Noen opplever at stevia gir en litt bitter, lakrisaktig ettersmak.

Tips: Pass på at du ikke bruker for mye steviadråper. Prøv deg frem, og begynn med litt mindre enn du tror du trenger. 4 dråper tilsvarer ca 1 ts sukker i søthet, men opplevelsen vil variere etter hva du bruker dråpene i. Stevia er veldig fin å kombinere med andre søtstoffer, som f.eks Sukrin for å få volum.