SukrinMelis er en naturlig sukkererstatning som er finmalt og ligner melis i konsistens. Det er tilsatt en liten mengde søtning fra steviaplanten (steviolglykosider), og kombinasjonen av de to søtstoffene gir en rund og rik søtsmak.
Siden SukrinMelis er finmalt og løser seg ekstra lett opp, er den spesielt fin å bruke i mat og drikke som ikke skal varmes opp. (Den fungerer selvfølgelig helt fint i oppvarming også.)
SukrinMelis er derfor velegnet til:
Når du baker bør ikke mengden SukrinMelis utgjøre mer enn 1/5-del eller ca. 20 % av den totale mengden ingredienser.
Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin. Dette utgjør da 10 % av totalvekten, og går helt fint.
Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin med sukker eller et annet søtstoff, for eksempel Finesse. Du kan også bruke Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker, og erstatter mer av sukkeret med en mindre mengde.
50 gram SukrinMelis
50 gram SukrinSirup
et par dråper vann
Denne glasuren vil få en litt gyllen farge på grunn av sirupen. OBS: Det er viktig å ikke blande for mye vann i melisen. Du trenger kun et par dråper for å få riktig konsistens.
Energi: 0 kcal | Fett: 0 g | Karbohydrat: 100 g* | -herav sukker: 0 g | -herav polyoler: 100g*
Kostfiber: 0 g | Protein: 0 g | Salt: 0 g
*Karboydrater som ikke tas opp som energi i kroppen
Søtstoff: erythritol, steviol glykosider.
Se oppskrifter med SukrinMelis her.
Spør i butikken hvis du ikke finner produktet.
Se oversikt over bøker som har oppskrifter med Sukrin, SukrinMelis og andre av våre produkter.
Les mer om opprinnelsen til Sukrin, vitenskapelige studier, FAQ m.m. her.
Les mer om bruksområder, fordeler og ulemper med de ulike søtningsmidlene vi tilbyr i vår søtstøffguide.