Bøker med våre produkter brukt i oppskrifter :

Elisabeth Groth: Frøken Holm nr. 1

Tastry forlag

Elisabeth Groth, bedre kjent som Frøken Holm, og ikke minst kjent som vinneren av Kakekrigen sesong 4, har laget en lavkarbo kokebok hvor alle oppskriftene er gluten- og sukkerfrie. Boken har også mange melkefrie oppskrifter. Den inneholder både brødbakst som rundstykker, knekkebrød, pølsebrød, focaccia, middager, lunsjretter, kaker, desserter, konfekt og drikker.

Boken har 228 sider og  kan kjøpes i vår nettbutikk

Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen:
Søtt og sukkerfritt

Cappelen Damm

Gode, søte oppskrifter for deg som vil leve sukkerfritt.

– diabetesvennlige
– lavkarbovennlige
– mage- og tarmvennlige
– glutenfri og med melkefrie alternativer

Du finner søte småretter – men også noen salte – kaker og boller, desserter, godterier, konfekt og drikke. Det er en egen seksjon med oppskrifter på lekker sukkerfri kakepynt, og de beste kakene og godteriene til jul og påske. Og selvsagt en mengde gode råd og lure triks.

Linda Stuhaug: Opptur med sunn mat

Frisk forlag

Opptur med sunn mat

Linda har i flere år inspirert tusentalls blogglesere med sin ukompliserte hverdagsmat. I «Opptur med sunn mat» samler hun for første gang sine beste oppskrifter. Ønsker du inspirasjon til enkel hverdagsmat, søte oppskrifter uten sukker, eller ønsker du bare å leve litt sunnere – da er dette boken for deg!

I boka finner du 80 oppskrifter på:
– Næringsrik start på dagen
– Enkle og sunne matpakker
– Raske hverdagsmiddager
– Kreative og sunnere helgemiddager
– Sukkerfri, søte oppskrifter du like gjerne kan lage en tirsdag som en søndag

Margrethe (Maggi) Gausel: Godt nok

Jæren forlag
Kjøpes bl.a. på Ark

Godt nok

I ”Godt nok” finner du sunne matgleder til hverdag og fest. Enkle eksempler til turmat, kaffimat, venninnelunsjer, hverdagsmiddager, desserter og brød med mer. Oppskriftene har råvarer som er rike på næring. Måltidene er etter Helsedirektorates anbefalinger sammensatt på en smart måte med fett, protein og karbohydrater.

Man kan bli forvirret omkring kostholdsråd som gis i ulike retninger. Denne familien er et bevis på at det går an å forandre en livstil som er varig. I boken vil man finne råd og tips omkring temaet.

Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen:
Den praktiske diabetesboka

Cappelen Damm

Den praktiske diabetesboka
Har du insulinresistens, pre-diabetes eller diabetes 2 og lurer du på hva du selv kan gjøre for å bli bedre? Forfatterne, som har mange års erfaring i behandling av diabetespasienter, gir deg alle verktøy du trenger for å få en mye bedre helse: komplett 6-ukers livsstilsprogram med enkle tiltak og meny for hver dag, samt oppskrifter på 90 nydelige retter til alle dagens måltider. Følger du programmet vil blodsukkeret stabilisere seg og du går ned i vekt, forbedrer blodtrykk og kolesterol, demper betennelser og får bedre søvn og energi, og du kan redusere eventuell medisinbruk eller bli helt medisinfri.

Kristine Weber: Sunnere livsstil

Cappelen Damm
Kristine_Weber_Sunnere_livsstil

Her får du oppskrifter på sunn og enkel proteinmat, og kostholdsplaner med kaloriberegning og styrkeprogrammer. Enten du ønsker å vedlikeholde/bygge muskler, eller du ønsker å gå ned i vekt og senke fettprosenten, viser Kristine Weber deg hvordan. Oppskriftene i boken inkluderer alt fra næringsrike smoothies og mettende, gode frokost- og lunsjretter til enkle og proteinrike middager og supergode desserter og snacks. Treningsprogrammene i boken er effektive og morsomme: Ett for trening i treningsstudio og ett for hjemme-/utetrening uten utstyr. Kristine demonsrterer hvordan øvelsene gjøres og gir deg sine egne programmer.

Kristine Weber: Kristines muskelmat

Cappelen Damm

Mer muskelmat fra bestselgende forfatter Kristine Weber. Nå med sunne og mettende frokost- og lunsjretter i tillegg til middager og desserter. Alt fra rundstykker og knekkebrød og smoothies til søtpotetlasagne, svinewok og bananmuffins med sjokolade. Her får du enda flere av de populære proteinrike og familievennlige oppskriftene – nå med vegetariske alternativer. Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie. 

Boken inneholder i tillegg Kristines egne ukemenyer som garanterer en sunnere livsstil. Kristine skriver motiverende og inspirerende om hvordan opprettholde kostholdet og en aktiv hverdag med trening.

Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen: Diabetesboka

Cappelen Damm

Diabetesboka
Alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Lær hvordan du kan få en bedre hverdag, og redusere medisinbehovet ved å normalisere blodsukkeret. Lettfattelig skrevet om hvordan maten påvirker kroppen din, om de ulike diabetestypene, god medisinering og insulinets sentrale rolle. 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret jevnt. Prøv kyllingboller, lakseburger eller tapastallerken og nyt en konfektkake til dessert! Boka passer for deg som har insulinresistens, som har fått diabetes eller er i risikosonen for å få det, og for helsepersonell som arbeider med diabetespasienter.

Camilla Andersen: Oppskrift på sunne barn

Stenersens forlag
Kjøpes bl.a. på Bokkilden.no
Oppskrift på sunne barn

Barnas spisevaner er ditt ansvar. I hverdagen tyr vi ofte til enkle løsninger, men med litt kunnskap er det fullt mulig å skape gode vaner. Sunn mat forebygger sykdom og gir barna masse energi. Og sunn mat er ikke bare grønnsaker. Denne boken gjør deg rustet til å ta de beste valgene. Det handler ikke om å bli ekstrem – det finnes ikke usunn mat, bare usunne mengder. Det er ikke lett, men det er veldig enkelt!

Les om å: -unngå overvekt -unngå diabetes -forebygge allergi
-bygge et sterkt immunforsvar -få barna til å like all slags mat

Kristine Weber: Sunnere og sterkere – med proteinrik mat

Cappelen Damm
Sunnere og sterkere - med proteinrik mat

I denne oppfølgeren til suksessboken Sunn og sterk med protein får du mange helt nye oppskrifter fra Kristine Weber. Innholdet er bygget opp på en slik måte at du kan følge det som et tremåneders-opplegg med ukemenyer og treningsprogram. I tillegg får du med tekster og artikler som informerer og motiverer til en sunnere livsstil.

Rettene er proteinrike, glutenfrie og enkle å lage, og dessertene er søte uten å inneholde sukker. Her er flere oppskrifter på typisk husmannskost, som for eksempel hjemmelaget fiskegrateng, samt proteinrike vegetarretter, blant annet en fristende bønnegryte. Dette er oppskrifter som gjør at det smaker ekstra godt å bli både sunnere og sterkere.

Kristine Weber: Sunn og sterk med protein -mat for muskler

Cappelen Damm.
Kjøpes bl.a på Ark.no
Sunn og sterk med protein -mat for muskler

Her er oppskriftene som gjør at det smaker ekstra godt å få drømmekroppen!
Idealet i dag er å ha en sunn og sterk kropp, og siden muskler trenger protein, finner du sunne, proteinrike og kjempegode middager og desserter i denne boken. Istedenfor sukker og hvetemel bruker forfatteren Sukrin og proteinpulver i dessertene,
mens middagene er proppfulle av gode råvarer og spennende smaker. Boken inneholder også artikler om kosthold og trening, ukemenyer og treningsprogrammer som garantert gir resultater.

Dr. Sofie Hexeberg og Tine Berg-Hansen: Uten melk

Cappelen Damm
Uten melk

Hvis du synes lavkarbomat er vanskelig fordi du ikke tåler melk, er dette boken du behøver. Her får du kjøtt- og fiskeretter, bakst, omelett og salater, supper og tilbehør uten melkeprodukter – og naturligvis uten sukker og mel. Du får gode oppskrifter på basisretter som sauser og dressinger, og forfatterne forklarer grundig hvordan du går fram for å få den gode smaken selv om du må utelate melk.

I tillegg til oppskriftene får du vite mer om: -laktoseintoleranse, -melkeproteinintoleranse og melkeallergi, -ulike ingredienser som brukes i oppskriftene, -gluten- og melkefri handleliste, -hva du bør se etter når du leser matvarers ingredienslister, -gode melkeerstatninger, pluss smarte mattips for travle dager, når du er i selskap og på reisefot.

Dr. Sofie Hexeberg, Kristin Kjellmo Vorkinn og Birthe Storaker:
Kakefest

Cappelen Damm
Boken er lekkert illustrert av fotograf Synøve Dreyer. Kjøpes bl.a. hos Bokkilden.no
Kakefest

Dette er den første kokeboken i Norge som bruker Tagatesse og Sukrin+ i oppskriftene!

Over 50 oppskrifter på fantastiske fristelser med sunne og naturlige søtningsmidler. Her finner du kaker, konfekt, småbakst, dessert og drikke – alt uten sukker og mel. Med tips og råd om nyttig bakeutstyr, teknikker og oppbevaring, samt viktig informasjon om spesielle lavkarboingredienser.

Dr.med. Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert og forfatteren bak salgssuksessen Frisk med lavkarbo. Hun driver Dr. Hexebergs klinikk og startet i 2012 Lavkarboklubben.no. Birte Storaker er medforfatter på Frisk med lavkarbo + frokost og kostholdsveileder. Kristin Kjellmo Vorkinn er hobbykokk som er oppvokst på gård med tilgang til de beste råvarene.

Monica Lien: Søtt og sunt

Cappelen Damm
Søtt og sunt

En bok fylt av søte og sunnere fristelser!
Alle oppskrifter er sukkerfri, glutenfri og hvetefri – mange uten melkeprodukter.

Du finner kaken du kan kose deg med om kvelden til en kopp te, konfekt til jul eller som en søt munnfull etter middag, verdens beste smoothie til frokost og de deiligste desserter som smelter på tungen. Nydelige brownies, sitronterte og cake pops, frisk bringebærfromasj, snickerskonfekt, varm sjokolade med appelsin og nøttedessert med blåbær – alt like sunt, søtt og herlig!

Caroline Berg Eriksen: Fotballfrues dagbok

Forlaget Lille Måne
Kjøpes bl.a på Ark.no
Fotballfrues dagbok

Caroline Berg Eriksen har på kort tid gjort seg bemerket som en av Norges mest suksessfulle bloggere. I denne boken har hun samlet sine aller beste oppskrifter, treningstips, private bilder, personlige tekster og annet spennende innhold gjennom et helt år. Den er inndelt i måneder, og hvert kapittel er aktuelt og sesongbetont.

I Fotballfrues dagbok får du blant annet dette: Trenings- og motivasjonstips, Romantisk 3-retters meny, Påskekos, Vakre borddekorasjoner, Piknikkurver, Sukkerfrie drinker, Grillkos og hagefest, Rask og sunn mat for studenter, Halloweengodis, Høsthygge med varme drikker, Klassisk julebakst med ny vri.

Marte Garmann: Lettere Lavkarbo

Garmann forlag
Kjøpes blant annet hos tanum.no
Lettere Lavkarbo

Dette er en vakker bok om kjærligheten til sunn og god mat, som er lett å bruke til hverdag og fest. Fokuset er på rene, naturlige råvarer, og på mat som gjør deg mett og glad.
Oppskrifter på frokost, lunsj, småretter, middager, kaker og desserter. Alt er glutenfritt og sukkerfritt.

Våre produkter som brukes: FiberFin, Sukrin, Sukrinmelis, Vaniljepulver og Mandelmel.

Cecilie Theiste-Bratli: Fristende lavkarbo

Forlaget Lille Måne
Kjøpes bl.a på Tanum
Fristende lavkarbo

En stemningsfull bok, krydret med velskrevne, personlige betraktninger om kjærlighet, familieliv, mat og helse.
Full av søte fristelser; enkle og nydelige bakverk uten mel og sukker.

Våre produkter som brukes: Sukrin, SukrinMelis og Mandelmel

Annika Rogneby: Bakeglede uten sukker

Forlaget Lille Måne
Bakeglede uten sukker

Denne boken vil lære deg å kombinere et sunt kosthold med å kunne bake og kjenne duften av nybakte kaker. Her finner du oppskriften på de lekreste kaker, og andre gode desserter, helt uten mel og sukker.

Våre produkter som brukes: Sukrin

Kan bl.a. kjøpes på Nordli.no

Jan Tore Frydenlund: Mat og trivsel i riktig retning

exlibriz
Kjøpes bl.a på tanum.no
Mat og trivsel i riktig retning

Jan Tore Frydenlund har 35 års erfaring som kokk og kjøkkensjef. Egen sykdom satte en stopper for karrieren, men vekket lysten i ham til å finne ut hvordan riktig type mat kan virke som medisin for kroppen. I samråd med sin fastlege og Rikshospitalet har han kartlagt systematisk hva slags mat kroppen hans reagerte positivt og negativt på. Denne boken er resultat av dette arbeidet. Boken har én del med råd og veiledning, og én med mer enn 200 deilige oppskrifter, hentet fra Frydenlunds lange kjøkkenfaglige erfaringsbakgrunn.

Våre produkter som brukes: Sukrin,  Mandelmel og FiberFin.

Dr. Sofie Hexeberg og Hanne Riise: Frisk med lavkarbo, selskap og helg

Cappelen Damm
Kjøpes på CappelenDamm
Frisk med lavkarbo, selskap og helg

I denne boken får du alt du trenger for å gjøre selskapet til en smaks- og lavkarbosuksess. Inneholder oppskrifter på forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. Buffetforslag og menyforslag. I tillegg kommer en innledende del med Alt du trenger å vite om lavkarbo og alkohol, Tips til vin, Planlegging, Fakta om lavkarbokosthold og Enkel matlagingsteknikk. Alle oppskriftene er i tillegg til at de er lavkarbo også glutenfrie, sukkerfrie og uten gjær.

Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker: Frisk med lavkarbo, frokost og lunsj

Cappelen Damm
Kjøpes på Cappelen Damm
Frisk med lavkarbo, frokost og lunsj

Her finner du gode oppskrifter uten gluten og gjær til frokost- og lunsjmaten din. Alt fra grøt, kjeks, vafler, sjokoladepålegg til supper, hamburgere, kyllingnuggets og pizza. I tillegg får du en rekke gode tips om helse og kosthold fra kostholdsekspert, lege og Dr.med. Sofie Hexeberg.

Våre produkter som brukes: Sukrin,  Mandelmel, FiberFin, Vaniljepulver

Dr Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassen: Frisk med lavkarbo 100 oppskrifter

Kjøpes på Cappelen Damm.
Frisk med lavkarbo 100 oppskrifter

En bok med lettlaget og god hverdagsmat; frokost, lunsj, middag, tilbehør, snacks, sauser, kaker og desserter. Alle oppskrifter du trenger for å legge om kostholdet til lavkarbo. Boken inneholder også forslag til en 4-ukers meny, og gode tips og råd om bl.a. innkjøp og planlegging.

Våre produkter som brukes: Sukrin,  SukrinMelis, Vaniljepulver

Dr Sofie Hexeberg: Frisk med lavkarbo, nytt liv med riktig mat

Cappelen Damm
Kjøpes på Bokelskere.no
Frisk med lavkarbo, nytt liv med riktig mat

Tusenvis av mennesker har fått en bedre hverdag ved å spise litt annerledes. Kostholdsekspert og lege Sofie Hexeberg ønsker å hjelpe deg til å bli friskere og mer opplagt ved å gi deg sine kostholdsanbefalinger. I denne boken tar hun opp en rekke vanlige livsstils- plager og sykdommer, og forklarer hvordan du kan bedre din egen hverdag ved å legge om kosten.  I siste del av boken er det noen enkle basisoppskrifter med variasjonsmuligheter, som er fine å starte opp med.

Våre produkter som brukes: Sukrin

Inge Lindseth, Ingvild Felling Meyer: Lev godt med type 2-diabetes -eller bli kvitt den

Forlaget Vett & Viten
Kjøpes bl.a på ark.no
Lev godt med type 2-diabetes -eller bli kvitt den

Denne boken er en praktisk tilnærming til livsstilsendring med konkrete råd når det gjelder mestring, kosthold og trening for deg som har fått konstatert type 2-diabetes, som har en prediabetes eller som vil være føre var. Ingvild Felling Meyer er lege og en av grunderne av 4M-klinikken i Oslo, hvor hun har jobbet siden starten i 2006. Inge Lindseth er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo. Han har åtte års erfaring med rådgiving til diabetespasienter og andre som har plager relatert til kosthold.

Marta Monsen og Eeva K. Larsen: pH-balansert kosthold

www.phbalansertkosthold.no
Kjøpes på phbalansertkosthold.no
pH-balansert kosthold

Målet med denne boken er å hjelpe så mange som mulig til et sunt og basisk kosthold. Du får over 180 oppskrifter basert på sunne ingredienser, uten hvetemel, sukker, gjær og rødt kjøtt. De fleste oppskriftene er også fri for meieriprodukter. I den reviderte og utvidede utgaven er også andelen glutenfrie oppskrifter økt.  Boken inneholder en kort innføring i pH-balansert kosthold, gode råd for å komme i balanse og en kort forklaring på spesielle ingredienser. Boken har spiralinnbinding, stor skrift og laminert omslag, for å være mest mulig brukervennlig

Anne Grethe Gaaserud, Kristin Wien, Ann-Margret Sørli Hågensen: Julepynt og julegaver

Kom Forlag
Kjøpes på Kom forlag
Julepynt og julegaver

Her er boken for alle som liker å lage egen julepynt og hjemmelagede gaver. Ved siden av matoppskrifter finner du et vell av ideer på julepynt til hjemmet og mange lekre og enkle gaver du kan lage selv.