Bøker med våre produkter i oppskriftene:

Linda Stuhaug:
Sunnare søtsaker

Frisk forlag

I denne boka får du over 80 oppskrifter på alt du kan tenke deg i den søte sjangeren; fristende bakst, ­kaker, ­desserter, snacks, konfekt, nøttesmør, syltetøy og varme/kalde ­drikker. Oppskriftene i de seks første kapitlene er helt uten tilsatt sukker; alt er laget med sukker­erstatning.

Til slutt får du et større kapittel med sunnere søtsaker der fersk eller tørka frukt er brukt som søting.

Enten du ønsker å lage sukkerfrie eller sunnere alternativ til det søte, lever på lavkarbo, har diabetes selv eller i nær relasjon eller av andre årsaker vil eller må kutte ned på sukker, men fremdeles vil lage søte godsaker, så er dette boka for deg.

Elisabeth Groth:
Frøken Holms Jul

Tastry AS

Elisabeth Groth har funnet frem alle de klassiske juleoppskriftene og laget varianter som er glutenfrie, lavkarbo og uten sukker. Mange av oppskriftene er også melkefrie. Her finner du både julemat som medisterkaker, brun saus, pinnekjøtt og kålrotstappe, men selvfølgelig også mange lekre kaker og desserter i kjent Frøken Holm-stil.

Alle oppskrifter kommer med næringsinnhold og allergener.

Desireè Andersen:
Fit på 15 minutter

Bonnier forlag

Fit på 15 minutter inneholder over 60 oppskrifter på mat som det faktisk tar 15 minutter å lage, og et stort antall treningsprogrammer med et kvarters varighet. Her er ingen skjulte tidssluk og forberedelser, kun smarte triks og råvarer som blir fort ferdig.

Desirée Andersens filosofi går som en rød tråd gjennom hele boken: en helhetlig tilnærming til mat og trening, mer grønt (mye grønt!) og mat som demper søtsug. Sammen med grepene for effektiv trening utgjør Fit på 15 minutter en perfekt kombinasjon for deg som vil spise sunt og holde kroppen i form! 

Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen:
Den søte diabetesboka

Cappelen Damm

Den søte diabetesboka er fylt av de lekreste godsaker: småretter, kaker, boller, desserter, godterier, konfekt og drikker. Boka inneholder en egen seksjon med oppskrifter på lekker sukkerfri kakepynt, og de beste kakene og godteriene til jul og påske. Og selvsagt en mengde gode råd og lure triks! Boka er en revidert og oppdatert utgave av Søtt og sukkerfritt, som utkom første gang i 2020.

Alle oppskriftene er:

– blodsukkervennlige
– mage- og tarmvennlige
– glutenfrie

Mira Willow: Søtt og sukkerfritt

Kolofon forlag AS

Dette er boken for deg som er glad i gode cocktails, men som ikke ønsker alt sukkeret som vanligvis følger med disse. ‘Liquid bliss’ byr på både gamle klassikere og spennende nye cocktails med lavt karbohydratinnhold, og med ingredienser som er enkle å få tak i.

Totalt finner du 40 cocktail-oppskrifter i boken sammen med godt forklarte fremgangsmåter ved hjelp av tekst og bilder.

Kristine Weber:
Spis deg sunn og sterk

Cappelen Damm

Spis deg sunn og sterk inneholder mettende og gode frokost- og lunsjretter, enkle og proteinrike middager og sunne, supergode desserter og snacks. Kos deg med alt fra rundstykker og næringsrike smoothier til søtpotetlasagne, svinewok, blåbærmuffins og is.

Maten kan spises om du ønsker å gå ned i vekt uten å miste muskler eller kun vedlikeholde kroppen. Samtidig er dette deilig og sunn mat for hele familien. I tillegg til de 70 oppskriftene inneholder Spis deg sunn og sterk også Kristine Webers gode råd og motiverende tekster om hvordan du kan ta sunnere matvalg i hverdagen.

Elisabeth Groth:
Frøken Holm Nr. 1

Tastry AS

Elisabeth Groth – bedre kjent som Frøken Holm – er en legende for alle som holder seg oppdatert på gode lavkarbo-oppskrifter eller oppskrifter uten sukker og gluten. I denne boken har hun samlet noen av sine aller mest populære oppskrifter. Alle er naturlig glutenfrie, og de oppskriftene som inneholder melk eller nøtter har alternativer, slik at allergikere enkelt kan bytte til en råvare de tåler.

Her finner du både brødbakst som rundstykker, knekkebrød, pølsebrød, focaccia, middager, lunsjretter, kaker, desserter, konfekt og drikker.

Linda Stuhaug: Opptur med sunn mat

Frisk forlag

Opptur med sunn mat

Linda har i flere år inspirert tusentalls blogglesere med sin ukompliserte hverdagsmat. I «Opptur med sunn mat» samler hun for første gang sine beste oppskrifter. Ønsker du inspirasjon til enkel hverdagsmat, søte oppskrifter uten sukker, eller ønsker du bare å leve litt sunnere – da er dette boken for deg!

I boka finner du 80 oppskrifter på:
– Næringsrik start på dagen
– Enkle og sunne matpakker
– Raske hverdagsmiddager
– Kreative og sunnere helgemiddager
– Sukkerfri, søte oppskrifter du like gjerne kan lage en tirsdag som en søndag

Margrethe (Maggi) Gausel: Godt nok

Jæren forlag
Kjøpes bl.a. på Ark

Godt nok

I ”Godt nok” finner du sunne matgleder til hverdag og fest. Enkle eksempler til turmat, kaffimat, venninnelunsjer, hverdagsmiddager, desserter og brød med mer. Oppskriftene har råvarer som er rike på næring. Måltidene er etter Helsedirektorates anbefalinger sammensatt på en smart måte med fett, protein og karbohydrater.

Man kan bli forvirret omkring kostholdsråd som gis i ulike retninger. Denne familien er et bevis på at det går an å forandre en livstil som er varig. I boken vil man finne råd og tips omkring temaet.

Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen:
Den praktiske diabetesboka

Cappelen Damm

Diabetesboka

Har du insulinresistens, pre-diabetes eller diabetes 2 og lurer du på hva du selv kan gjøre for å bli bedre? Forfatterne, som har mange års erfaring i behandling av diabetespasienter, gir deg alle verktøy du trenger for å få en mye bedre helse: komplett 6-ukers livsstilsprogram med enkle tiltak og meny for hver dag, samt oppskrifter på 90 nydelige retter til alle dagens måltider. Følger du programmet vil blodsukkeret stabilisere seg og du går ned i vekt, forbedrer blodtrykk og kolesterol, demper betennelser og får bedre søvn og energi, og du kan redusere eventuell medisinbruk eller bli helt medisinfri.

Kristine Weber: Sunnere livsstil

Cappelen Damm

Her får du oppskrifter på sunn og enkel proteinmat, og kostholdsplaner med kaloriberegning og styrkeprogrammer. Enten du ønsker å vedlikeholde/bygge muskler, eller du ønsker å gå ned i vekt og senke fettprosenten, viser Kristine Weber deg hvordan. Oppskriftene i boken inkluderer alt fra næringsrike smoothies og mettende, gode frokost- og lunsjretter til enkle og proteinrike middager og supergode desserter og snacks. Treningsprogrammene i boken er effektive og morsomme: Ett for trening i treningsstudio og ett for hjemme-/utetrening uten utstyr. Kristine demonsrterer hvordan øvelsene gjøres og gir deg sine egne programmer.

Kristine Weber: Kristines muskelmat

Cappelen Damm
Kan kjøpes bl.a hos Norli

Mer muskelmat fra bestselgende forfatter Kristine Weber. Nå med sunne og mettende frokost- og lunsjretter i tillegg til middager og desserter. Alt fra rundstykker og knekkebrød og smoothies til søtpotetlasagne, svinewok og bananmuffins med sjokolade. Her får du enda flere av de populære proteinrike og familievennlige oppskriftene – nå med vegetariske alternativer. Alle oppskriftene er glutenfrie og sukkerfrie. 

Boken inneholder i tillegg Kristines egne ukemenyer som garanterer en sunnere livsstil. Kristine skriver motiverende og inspirerende om hvordan opprettholde kostholdet og en aktiv hverdag med trening.

Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen: Diabetesboka

Cappelen Damm

Diabetesboka

Alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Lær hvordan du kan få en bedre hverdag, og redusere medisinbehovet ved å normalisere blodsukkeret. Lettfattelig skrevet om hvordan maten påvirker kroppen din, om de ulike diabetestypene, god medisinering og insulinets sentrale rolle. 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret jevnt. Prøv kyllingboller, lakseburger eller tapastallerken og nyt en konfektkake til dessert! Boka passer for deg som har insulinresistens, som har fått diabetes eller er i risikosonen for å få det, og for helsepersonell som arbeider med diabetespasienter.

Caroline Berg Eriksen: Fotballfrues dagbok

Forlaget Lille Måne
Kjøpes bl.a på Norli

Caroline Berg Eriksen har på kort tid gjort seg bemerket som en av Norges mest suksessfulle bloggere. I denne boken har hun samlet sine aller beste oppskrifter, treningstips, private bilder, personlige tekster og annet spennende innhold gjennom et helt år. Den er inndelt i måneder, og hvert kapittel er aktuelt og sesongbetont.

I Fotballfrues dagbok får du blant annet dette: Trenings- og motivasjonstips, Romantisk 3-retters meny, Påskekos, Vakre borddekorasjoner, Piknikkurver, Sukkerfrie drinker, Grillkos og hagefest, Rask og sunn mat for studenter, Halloweengodis, Høsthygge med varme drikker, Klassisk julebakst med ny vri.

Marte Garmann: Lettere Lavkarbo

Garmann forlag
Kjøpes blant annet hos Nordli

Dette er en vakker bok om kjærligheten til sunn og god mat, som er lett å bruke til hverdag og fest. Fokuset er på rene, naturlige råvarer, og på mat som gjør deg mett og glad.
Oppskrifter på frokost, lunsj, småretter, middager, kaker og desserter. Alt er glutenfritt og sukkerfritt.

Cecilie Theiste-Bratli: Fristende lavkarbo

Forlaget Lille Måne
Kjøpes bl.a på Norli

FristendeLavkarboCover

En stemningsfull bok, krydret med velskrevne, personlige betraktninger om kjærlighet, familieliv, mat og helse.
Full av søte fristelser; enkle og nydelige bakverk uten mel og sukker.

Annika Rogneby: Bakeglede uten sukker

Forlaget Lille Måne
Kjøpes bl.a på Norli

Denne boken vil lære deg å kombinere et sunt kosthold med å kunne bake og kjenne duften av nybakte kaker. Her finner du oppskriften på de lekreste kaker, og andre gode desserter, helt uten mel og sukker.

Jan Tore Frydenlund: Mat og trivsel i riktig retning

exlibriz
Kjøpes bl.a på ark.no

Jan Tore Frydenlund har 35 års erfaring som kokk og kjøkkensjef. Egen sykdom satte en stopper for karrieren, men vekket lysten i ham til å finne ut hvordan riktig type mat kan virke som medisin for kroppen. I samråd med sin fastlege og Rikshospitalet har han kartlagt systematisk hva slags mat kroppen hans reagerte positivt og negativt på. Denne boken er resultat av dette arbeidet. Boken har én del med råd og veiledning, og én med mer enn 200 deilige oppskrifter, hentet fra Frydenlunds lange kjøkkenfaglige erfaringsbakgrunn.

Dr. Sofie Hexeberg og Birthe Storaker: Frisk med lavkarbo, frokost og lunsj

Cappelen Damm

Frisk m lavkarbo frokost og lunsj

Her finner du gode oppskrifter uten gluten og gjær til frokost- og lunsjmaten din. Alt fra grøt, kjeks, vafler, sjokoladepålegg til supper, hamburgere, kyllingnuggets og pizza. I tillegg får du en rekke gode tips om helse og kosthold fra kostholdsekspert, lege og Dr.med. Sofie Hexeberg.

Inge Lindseth, Ingvild Felling Meyer: Lev godt med type 2-diabetes -eller bli kvitt den

Forlaget Vett & Viten
Kjøpes bl.a på Norske Serier

Denne boken er en praktisk tilnærming til livsstilsendring med konkrete råd når det gjelder mestring, kosthold og trening for deg som har fått konstatert type 2-diabetes, som har en prediabetes eller som vil være føre var. Ingvild Felling Meyer er lege og en av grunderne av 4M-klinikken i Oslo, hvor hun har jobbet siden starten i 2006. Inge Lindseth er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo. Han har åtte års erfaring med rådgiving til diabetespasienter og andre som har plager relatert til kosthold.