Åsne Trømborg

Åsne Trømborg

Satsende orienteringsløper

Jeg driver med orientering, og kombinerer dette med å jobbe fulltid som lektor på en videregående skole i Oslo. Kombinasjonen full jobb og toppidrett er til tider krevende, men aller mest veldig givende. Å ta en joggetur tidlig på morgenen hvor jeg får egentid og ro gir meg energi til å gå inn i arbeidsdagen med godt humør og overskudd slik som elevene mine fortjener. Etter en lang arbeidsdag er det lite som slår å dra på trening med gode lagkamerater hvor vi sammen blir slitne og utvikler oss.

Da jeg begynte å jobbe var jeg redd for hvordan det ville bli å kombinere idrett og full jobb. Som student er man mer fleksibel og kan i større grad tilpasse dagene rundt treningen. Allikevel så synes jeg overgangen har gått fint, og det er på mange måter godt å ha faste rutiner i hverdagen. Når jeg i høst tok to NM medaljer fikk jeg en bekreftelse på at jeg hadde klart overgangen.

Med lange dager og mye trening er det ingen tvil om at hvile og kosthold spiller en viktig rolle. Å legge seg tidlig og spise næringsrikt er to viktige prioriteringer for at jeg skal holde på slik jeg gjør nå. Her har jeg hatt stor glede av Funksjonell Mat sine produkter. Med deres næringsrike og sukkerfrie produkter kan jeg være sikker på at jeg kan kose meg med god mat uten at det går utover næringsinnholdet. Min favorittfrokost er havregrøt laget på soyamelk, toppet med kokosyoghurt, knuste linfrø, blåbær og SukrinSirup maple. På søndager løper jeg langtur, og her er det lite som slår å komme hjem og lage seg pannekaker basert på Bakemiksen til Funksjonell Mat. Jeg er stolt og glad for å samarbeide med Funksjonell Mat og kan anbefale produktene til alle som er opptatt av og avhengig av god energi i hverdagen.


Emilie Anine Kristensen

Emilie Anine Kristensen

Toppidrettsutøver – Apparatturn

Jeg er en aktiv, målbevisst turner fra Stavanger Turnforening. Hver uke trener jeg 27 timer. Jeg var vinner av ‘Norgesfinalen – Mangekamp’, og har flere andre medaljer. Mitt neste mål er å jobbe mot EM. De siste årene har jeg hatt en jevn stigning og treningsmengden har økt. For å nå målene mine er det viktig å fokusere på hvordan jeg lever også utenom trening. For å prestere på mitt beste er det viktig å ha et sunt kosthold, og hos Funksjonell Mat er det mange flotte produkter som gjør at jeg kan spise god og sunn mat.

Jeg går på Videregående skole, så det blir lange dager. I en hektisk hverdag er det viktig for meg å ha et sunt kosthold. Så mye som jeg trener så må jeg og spise tilsvarende for å opprettholde energinivået mitt. Funksjonell Mat-produktene er enkle å bruke, og tilfører mange gode smaker til et sunt og godt kosthold.

Bjørn Dæhlie sa en gang at hvor god du blir avhenger ikke av hvor mye du orker å trene, men hvor mye du orker å spise. Det er et godt poeng, får man for lite i seg så mister man energinivå og presterer dårligere, så Funksjonell Mat gjør hverdagen min mye enklere.


Emilie Nyenget Løvberg

Emilie Nyenget Løvberg

Elitesvømmer - Bærumsvømmerne

Jeg driver med svømming på fulltid, og trives veldig godt med livet som toppidrettsutøver. Hittil har jeg svømt hjem 14 individuelle gull i NM sammenheng, hatt semifinale i EM og vært med på VM. Mitt store mål er å kvalifisere meg til OL i Tokyo i 2020.

Jeg er utrolig takknemlig for samarbeidet med Funksjonell Mat, som gir meg en mulighet til å satse svømming videre. Mat og kosthold er så klart utrolig viktig når man trener mye, både å få i seg riktig og nok mat. Derfor er det perfekt med sunne produkter som jeg kan lage mye spennende av. I tillegg er jeg som mange andre glad i søtsaker, og det er så deilig å spise det med ekstra god samvittighet!


Cecilie Wormdahl

Cecilie Wormdahl

Aktiv Strongwoman og satsende styrkeløfter

Jeg har satt meg et klart mål for mitt styrkeeventyr; jeg ønsker å vise at det å bli sterk er mulig for alle! Da jeg begynte å trene styrke for fem år siden hadde jeg aldri trent inne på et treningssenter og det var ukjent territorium. Men etter å ha blitt ønsket velkommen inn i Strongman-miljøet i Norge ble det klart for meg at dette var noe jeg også kunne få til, og målet om å bli Norges sterkeste kvinne ble satt. Dette målet har jeg nådd, utrolig nok har jeg stått øverst på pallen to ganger, i to forskjellige vektklasser. Det viser at alt er mulig, og mitt neste mål er å prøve meg i styrkeløft.

Trening og sunn mat går hånd i hånd, og jeg tror de fleste vet at det å spise riktig er essensielt hvis man skal prestere på gymmet. Jeg elsker å lage mat, og er nok litt ekstra glad i søtsaker. En strongwoman skal jo spise ofte, men også riktig. Derfor er jeg utrolig glad for å ha inngått samarbeid med Funksjonell Mat!


Vanesa Gjuka

Vanesa Gjuka

Toppidrettsutøver i karate

Jeg er en aktiv og satsende utøver innen karate og har blant annet 3 NM-gull og 3 andre medaljer fra NM, samt en rekke internasjonale medaljer som blant annet sølv i Swiss Open, gull i Czech Open, sølv i Guthenborg open og gull i Kosovo Open. Jeg konkurrerer aktivt og skal representere Norge i flere internasjonale konkurranser i fremtiden.

I karate, som i all idrett, så er det viktig å spise sunt for å prestere best mulig. Funksjonell Mat gir meg muligheten til å både spise sunt og kose meg med god samvittighet, og det gjør det mye enklere å holde og kutte vekt før konkurranser.


Camilla Lund

Camilla Lund

Det norske skøytelandslaget

Jeg er på skøytelandslaget. De siste årene har jeg medaljer fra junior- og neo senior verdenscup mens jeg på seniornivå har NM gull på 5000 m, 7. plass fra EM og 2. plass i b-gruppa i verdenscupen. De siste sesongene har jeg hatt jevn fremgang og drømmen er å bli i verdenstoppen på 3000 m og 5000 m. 

Kosthold og matlaging er en stor del av livet mitt og jeg er opptatt av å gi kroppen naturlig og sunn mat. Som idrettsutøver trenger man mye energi gjennom treningshverdagen. Funksjonell Mat sine produkter er både velsmakende og svært rike på næringstoffer. Pastaen og brødmiksene er enkle i bruk og gode på smak. I tillegg elsker jeg at man kan kose seg med sunnere varianter av blant annet boller, vafler og kaker.

Jeg setter stor pris på at Funksjonell Mat støtter meg på veien mot mine mål! 


Sigrid Alexandersen

Sigrid Alexandersen

Landslagsløper i orientering og økonomistudent på NTNU

For å nå målene jeg setter meg er det viktig å optimalisere alle ledd i hverdagen, og som toppidrettsutøver er mat en viktig del. Jeg er opptatt av å spise riktig mat, men også unne meg noe godt når jeg har lyst.

Med mat fra Funksjonell Mat er jeg sikret å få i meg riktige næringsstoffer for å fungere optimalt gjennom dagen, på trening og på skolen. Jeg er veldig takknemlig for støtten jeg får fra Funksjonell Mat, noe som gir muligheten til å spise topprodukter selv i en trang økonomisk studenttilværelse.


Eli Anne Dvergsdal

Eli Anne Dvergsdal

Motbakkeløper, langdistanseløper og fysioterapeut

Eg bur i Bergen og er fysioterapeut og satsande motbakke- og langdistanseløpar med blant anna EM-sølv, 4 NM-gull og 9 andre NM-medaljar.

Som aktiv løpar med store treningsmengder og mange konkurransar, er kosthold viktig for meg. For å få effekt av treninga er man avhengig av å få i seg både nok og riktig mat. Skal man prestere er alle detaljar viktig. Mat er ein stor del av kvardagen for oss alle, og som idrettsutøvar er det ekstra viktig for å restituere best mulig og vere klar til nye treningsøkter og konkurransar. Og så skal man også kose seg innimellom.

Som fysioterapeut er eg ekstra opptatt av helsa. Funksjonell Mat har mange sunne og naturlige produkt som kan brukast til matlaging både i kvardag og helg. I ein hektisk kvardag passar det perfekt med brødmiksar og andre naturlige produkt som gjer det raskt og enkelt å få i seg god og riktig næring. Eg er veldig glad for å samarbeide med Funksjonell Mat på vegen mot å nå mine mål.


Rikke Madelen Gundersen

Rikke Madelen Gundersen

Aktiv utøver i MMA (Mixed Martial Arts - blandet kampkunst)

Jeg er aktiv utøver i den voksende kampsporten MMA (Mixed Martial Arts – blandet kampkunst). Til nå er jeg den eneste aktive og konkurrerende jenta fra Tromsø i MMA. Jeg er i tillegg trener for aldergruppene 3-6 år, 6-9 år i ninjakids, og hovedtrener for MMA ungdom 10-15 år. Jeg håper på å kunne stå fram som et forbilde både for jenter og gutter i Norge. Ikke bare med kampene mine og treningen, men med hele livsstilen.

Jeg har til nå gått både merkekamper i Norge og amatørkamp i utlandet.

Det er veldig viktig for meg å leve sunt og ha masse god energi til hver trening. Når jeg trener masse, har jeg også behov for mye mer mat. I MMA bruker vi vektklasser når vi går kamp.

Produkter fra Funksjonell Mat har vært en stor del av hverdagen min, hvor de har gjort det mulig for meg å kose meg, til og med når jeg kutter vekt før kamp.


Marie Renée Sørum Gangsø

Marie Renée Sørum Gangsø

Satsende langrennsløper og økonomistudent ved Høgskolen i Innlandet avdeling Lillehammer.

I en aktiv hverdag er det for meg helt avgjørende med et sunt, variert og riktig kosthold for å prestere optimalt både som langrennsløper og student. Per dags dato bor jeg i OL-byen Lillehammer, hvor jeg satser langrenn for Svea Skilag kombinert med å studere økonomi. Jeg er ei målbevisst, seriøs, positiv og engasjert jente, som er lidenskapelig interessert i kosthold og ernæring. En stor del av min hverdag dreier seg om matlagning, og jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet. I mine øyne er mat vel så viktig for å heve livsgleden som å restituere fortest mulig etter en treningsøkt. Maten er med på å skape balanse i hverdagen.

For tre år siden ble jeg rammet av kyssesyken, en rekke virusinfeksjoner og matforgiftninger, som har resultert i gluten- og laktoseintoleranse, samt irritabel tarm. Dermed er jeg helt avhengig av å velge alternative matvarer. Det er ingen tvil om at det er kostbart, og krever ekstra planlegging. Jeg føler meg derfor veldig heldig som får samarbeide med Funksjonell Mat på veien mot å nå målene mine. Dette gjør det økonomisk mulig for meg å fokusere 100 % på idretten. Funksjonell Mat tilbyr sunne, raske og alternative produkter, som både er naturlige, smakfulle, næringsrike og ikke minst allergivennlige. Jeg er en person som trenger både mye og næringsrik mat for å holde blodsukkeret stabilt – disse kravene innfrir Funksjonell Mat på alle mulige nivå. En av mine favoritter er brødmiksene, som gjør seg selv på kun få minutter. Så enkelt, så godt, og så næringsrikt – nesten for godt til å være sant.

Jeg kan med hånden på hjertet anbefale produktene videre til alle som ønsker å heve livskvaliteten, energinivået og forkorte restitusjonstiden gjennom sunne og naturlige produkter. Best av alt, du trenger ikke å ha dårlig samvittighet for å kose deg hver eneste dag!