Emilie Nyenget Løvberg

Emilie Nyenget Løvberg

Elitesvømmer - Bærumsvømmerne

Jeg driver med svømming på fulltid, og trives veldig godt med livet som toppidrettsutøver. Hittil har jeg svømt hjem 14 individuelle gull i NM sammenheng, hatt semifinale i EM og vært med på VM. Mitt store mål er å kvalifisere meg til OL i Tokyo i 2020.

Jeg er utrolig takknemlig for samarbeidet med Funksjonell Mat, som gir meg en mulighet til å satse svømming videre. Mat og kosthold er så klart utrolig viktig når man trener mye, både å få i seg riktig og nok mat. Derfor er det perfekt med sunne produkter som jeg kan lage mye spennende av. I tillegg er jeg som mange andre glad i søtsaker, og det er så deilig å spise det med ekstra god samvittighet!


Cecilie Wormdahl

Cecilie Wormdahl

Aktiv Strongwoman og satsende styrkeløfter

Jeg har satt meg et klart mål for mitt styrkeeventyr; jeg ønsker å vise at det å bli sterk er mulig for alle! Da jeg begynte å trene styrke for fem år siden hadde jeg aldri trent inne på et treningssenter og det var ukjent territorium. Men etter å ha blitt ønsket velkommen inn i Strongman-miljøet i Norge ble det klart for meg at dette var noe jeg også kunne få til, og målet om å bli Norges sterkeste kvinne ble satt. Dette målet har jeg nådd, utrolig nok har jeg stått øverst på pallen to ganger, i to forskjellige vektklasser. Det viser at alt er mulig, og mitt neste mål er å prøve meg i styrkeløft.

Trening og sunn mat går hånd i hånd, og jeg tror de fleste vet at det å spise riktig er essensielt hvis man skal prestere på gymmet. Jeg elsker å lage mat, og er nok litt ekstra glad i søtsaker. En strongwoman skal jo spise ofte, men også riktig. Derfor er jeg utrolig glad for å ha inngått samarbeid med Funksjonell Mat!


Vanesa Gjuka

Vanesa Gjuka

Toppidrettsutøver i karate

Jeg er en aktiv og satsende utøver innen karate og har blant annet 3 NM-gull og 3 andre medaljer fra NM, samt en rekke internasjonale medaljer som blant annet sølv i Swiss Open, gull i Czech Open, sølv i Guthenborg open og gull i Kosovo Open. Jeg konkurrerer aktivt og skal representere Norge i flere internasjonale konkurranser i fremtiden.

I karate, som i all idrett, så er det viktig å spise sunt for å prestere best mulig. Funksjonell Mat gir meg muligheten til å både spise sunt og kose meg med god samvittighet, og det gjør det mye enklere å holde og kutte vekt før konkurranser.


Camilla Lund

Camilla Lund

Det norske skøytelandslaget

Jeg er på skøytelandslaget. De siste årene har jeg medaljer fra junior- og neo senior verdenscup mens jeg på seniornivå har NM gull på 5000 m, 7. plass fra EM og 2. plass i b-gruppa i verdenscupen. De siste sesongene har jeg hatt jevn fremgang og drømmen er å bli i verdenstoppen på 3000 m og 5000 m. 

Kosthold og matlaging er en stor del av livet mitt og jeg er opptatt av å gi kroppen naturlig og sunn mat. Som idrettsutøver trenger man mye energi gjennom treningshverdagen. Funksjonell Mat sine produkter er både velsmakende og svært rike på næringstoffer. Pastaen og brødmiksene er enkle i bruk og gode på smak. I tillegg elsker jeg at man kan kose seg med sunnere varianter av blant annet boller, vafler og kaker.

Jeg setter stor pris på at Funksjonell Mat støtter meg på veien mot mine mål! 


Sigrid Alexandersen

Sigrid Alexandersen

Landslagsløper i orientering og økonomistudent på NTNU

For å nå målene jeg setter meg er det viktig å optimalisere alle ledd i hverdagen, og som toppidrettsutøver er mat en viktig del. Jeg er opptatt av å spise riktig mat, men også unne meg noe godt når jeg har lyst.

Med mat fra Funksjonell Mat er jeg sikret å få i meg riktige næringsstoffer for å fungere optimalt gjennom dagen, på trening og på skolen. Jeg er veldig takknemlig for støtten jeg får fra Funksjonell Mat, noe som gir muligheten til å spise topprodukter selv i en trang økonomisk studenttilværelse.


Eli Anne Dvergsdal

Eli Anne Dvergsdal

Motbakkeløper, langdistanseløper og fysioterapeut

Eg bur i Bergen og er fysioterapeut og satsande motbakke- og langdistanseløpar med blant anna EM-sølv, 4 NM-gull og 9 andre NM-medaljar.

Som aktiv løpar med store treningsmengder og mange konkurransar, er kosthold viktig for meg. For å få effekt av treninga er man avhengig av å få i seg både nok og riktig mat. Skal man prestere er alle detaljar viktig. Mat er ein stor del av kvardagen for oss alle, og som idrettsutøvar er det ekstra viktig for å restituere best mulig og vere klar til nye treningsøkter og konkurransar. Og så skal man også kose seg innimellom.

Som fysioterapeut er eg ekstra opptatt av helsa. Funksjonell Mat har mange sunne og naturlige produkt som kan brukast til matlaging både i kvardag og helg. I ein hektisk kvardag passar det perfekt med brødmiksar og andre naturlige produkt som gjer det raskt og enkelt å få i seg god og riktig næring. Eg er veldig glad for å samarbeide med Funksjonell Mat på vegen mot å nå mine mål.


Rikke Madelen Gundersen

Rikke Madelen Gundersen

Aktiv utøver i MMA (Mixed Martial Arts - blandet kampkunst)

Jeg er aktiv utøver i den voksende kampsporten MMA (Mixed Martial Arts – blandet kampkunst). Til nå er jeg den eneste aktive og konkurrerende jenta fra Tromsø i MMA. Jeg er i tillegg trener for aldergruppene 3-6 år, 6-9 år i ninjakids, og hovedtrener for MMA ungdom 10-15 år. Jeg håper på å kunne stå fram som et forbilde både for jenter og gutter i Norge. Ikke bare med kampene mine og treningen, men med hele livsstilen.

Jeg har til nå gått både merkekamper i Norge og amatørkamp i utlandet.

Det er veldig viktig for meg å leve sunt og ha masse god energi til hver trening. Når jeg trener masse, har jeg også behov for mye mer mat. I MMA bruker vi vektklasser når vi går kamp.

Produkter fra Funksjonell Mat har vært en stor del av hverdagen min, hvor de har gjort det mulig for meg å kose meg, til og med når jeg kutter vekt før kamp.


Marie Renée Sørum Gangsø

Marie Renée Sørum Gangsø

Satsende langrennsløper og økonomistudent ved Høgskolen i Innlandet avdeling Lillehammer.

I en aktiv hverdag er det for meg helt avgjørende med et sunt, variert og riktig kosthold for å prestere optimalt både som langrennsløper og student. Per dags dato bor jeg i OL-byen Lillehammer, hvor jeg satser langrenn for Svea Skilag kombinert med å studere økonomi. Jeg er ei målbevisst, seriøs, positiv og engasjert jente, som er lidenskapelig interessert i kosthold og ernæring. En stor del av min hverdag dreier seg om matlagning, og jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet. I mine øyne er mat vel så viktig for å heve livsgleden som å restituere fortest mulig etter en treningsøkt. Maten er med på å skape balanse i hverdagen.

For tre år siden ble jeg rammet av kyssesyken, en rekke virusinfeksjoner og matforgiftninger, som har resultert i gluten- og laktoseintoleranse, samt irritabel tarm. Dermed er jeg helt avhengig av å velge alternative matvarer. Det er ingen tvil om at det er kostbart, og krever ekstra planlegging. Jeg føler meg derfor veldig heldig som får samarbeide med Funksjonell Mat på veien mot å nå målene mine. Dette gjør det økonomisk mulig for meg å fokusere 100 % på idretten. Funksjonell Mat tilbyr sunne, raske og alternative produkter, som både er naturlige, smakfulle, næringsrike og ikke minst allergivennlige. Jeg er en person som trenger både mye og næringsrik mat for å holde blodsukkeret stabilt – disse kravene innfrir Funksjonell Mat på alle mulige nivå. En av mine favoritter er brødmiksene, som gjør seg selv på kun få minutter. Så enkelt, så godt, og så næringsrikt – nesten for godt til å være sant.

Jeg kan med hånden på hjertet anbefale produktene videre til alle som ønsker å heve livskvaliteten, energinivået og forkorte restitusjonstiden gjennom sunne og naturlige produkter. Best av alt, du trenger ikke å ha dårlig samvittighet for å kose deg hver eneste dag!


Joakim Aune

Joakim Aune

Rekruttlandslaget i skihopp

De siste 5 årene har jeg vært profesjonell idrettsutøver, men helt fra jeg var 5 år har jeg har brukt mye av tiden min på å satse på skihopp. Jeg har en 18. plass i verdenscupen som beste plassering samt 4 pallplasser i Continentalcupen som er B-verdenscupen. Jeg har også vunnet NorgesCup-renn på elitenivå, og hoppet 204 meter i skiflyving gjennom verdenscupen i Planica.

Å være idrettsutøver fra ung alder av gjør at man virkelig får forståelse for det å være på topp på alle områder. Derfor har jeg i jakten på å finne de beste detaljene akkurat funnet det i produktene til Funksjonell Mat. Her finner jeg produkter som jeg kan kombinere slik at jeg får næringsinnholdet jeg trenger i tillegg til god smak.

Jeg er veldig glad i å bake, og gleden blir desto større når baksten er både sunn og god. Det er med andre ord ikke vanskelig å anbefale produktene fra Funksjonell Mat til idrettsutøvere, studenter og andre hverdagshelter!


Gina Flugstad Øistuen

Gina Flugstad Øistuen

Satsende langrennsløper og idrettsbiologi-student ved Norges Idrettshøyskole

For tiden bor jeg i Oslo hvor jeg satser langrenn med Lyn ski, samtidig som jeg studerer idrettsbiologi på Norges Idrettshøyskole. Jeg er ei målbevisst, positiv og engasjert jente som har en lidenskapelig interesse for langrenn, trening, kroppen og helse. Som langrennsløper og student er timeplanen som regel ganske fullpakka. Da er det ekstremt viktig med riktig og gode restitusjonstiltak for å holde energinivået oppe. Funksjonell Mat er en ypperlig bidragsyter til god restitusjon. De har alt fra ferdig brødmiks som lager seg av seg selv, til ulike produkter som man kan eksperimentere med og sette sammen til en egen oppskrift. Det beste med produktene er at de inneholder naturlige ingredienser! Produktene gjør veien til et sunnere liv med et stabilt blodsukker enklere. Imellom treningsøktene og studiene elsker jeg å eksperimentere med mat. Med produkter fra Funksjonell Mat kan man lage alt fra sunnere søtsaker til grove rundstykker.

Tidligere har jeg slitt med mye magetrøbbel. Etter at jeg erstattet hvetemel med ulike melprodukter som mandelmel, kokosmel og sesammel har magen fungert optimalt. En mage som fungerer optimalt er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. En optimal kroppsfunksjon er for meg ekstremt viktig for å prestere både i skiløypa og på skolebenken. Jeg er veldig takknemlig for at Funksjonell Mat ønsker å hjelpe meg på veien mot mine mål