Myke karameller

Myke karameller

Søte og gode fløtekarameller uten tilsatt sukker.

Ingredienser

4 dl kremfløte
40 g Sukrin Gold
40 g Finesse
25 g SukrinSirup Gold
20 g meierismør
1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele eller en teflonkjele (vi synes en tykkbunnet kjele fungerer best). La det koke i 30-40 minutter på ca. 40% av maks varme - det skal bare akkurat boble litt hele tiden.

Rør i karamellen med jevne mellomrom, og litt ekstra ofte det første kvarteret. Karamellen skal bli ganske brun og tykk.

Hell massen over i en smurt eller bakepapirkledt form på 15x20 cm. Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne i kjøleskapet. Dette tar ca 2 timer.

Oppbevares i kjøleskap.

Tips: Bland gjerne inn hakkede nøtter i karamellen. Du kan også tilsette 1 ss kakao hvis du ønsker sjokoladekarameller.


Denne oppskriften har vi hentet fra Elisabeth Holm

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
317 2 4 33 4