Søte og gode fløtekarameller uten tilsatt sukker.
4 dl kremfløte
40 g Sukrin Gold
40 g Finesse
25 g SukrinSirup Gold
20 g meierismør
1 ts vaniljepulver
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele eller en teflonkjele (vi synes en tykkbunnet kjele fungerer best). La det koke i 30-40 minutter på ca. 40% av maks varme - det skal bare akkurat boble litt hele tiden.
Rør i karamellen med jevne mellomrom, og litt ekstra ofte det første kvarteret. Karamellen skal bli ganske brun og tykk.
Hell massen over i en smurt eller bakepapirkledt form på 15x20 cm. Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne i kjøleskapet. Dette tar ca 2 timer.
Oppbevares i kjøleskap.
Tips: Bland gjerne inn hakkede nøtter i karamellen. Du kan også tilsette 1 ss kakao hvis du ønsker sjokoladekarameller.
Denne oppskriften har vi hentet fra Elisabeth Holm
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
317 | 2 | 4 | 33 | 4 |