Biscotti

Biscotti

Sprø godbiter med smak av appelsin og nøtter.

Ingredienser

100 g finmalte mandler
50 g pistasjnøtter/valnøtter
1 ss revet appelsinskall
100 g smør
100 g Sukrin Gold
1 ts vaniljepulver
1 egg
165 g (3 dl) hvetemel eller speltmel
25 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Grovhakk nøttene. Vask appelsinen godt og riv skallet.

Rør smør, Sukrin Gold og vaniljepulver mykt. Tilsett egget og rør om. Vend inn finmalte mandler, nøtter og appelsinskall.

Bland sammen hvetemel (evt. speltmel), FiberFin og bakepulver, og jobb dette inn i deigen. Hvis deigen blir klissete, tilsetter du litt mer mel.

Del deigen i fire like store biter og trill pølser så lange som stekeplaten. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen på 200 °C i ca 15 min, ta stekeplaten ut av ovnen og la pølsene avkjøles litt på platen.

Senk temperaturen i ovnen til 50 °C. Skjær lengdene på skrå til små kaker, og legg dem med snittflaten opp. Sett platen tilbake i ovnen, og la kakene tørke til de er helt sprø - ca 45 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
387 10 21 28 7