Saftige lussekatter uten sukker, og med ekstra fiber.
150 gram smør
7 dl melk
1 pk tørrgjær
1 gram safran eller 1 ts gurkemeie
160 gram Sukrin Gold/ Sukrin:1
1 ss sukker (mat for gjæren)
½ ts salt
2 ts kardemomme
850 gram hvetemel
150 gram FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
1 egg til pensling
Rosiner til pynt
Bland sammen alt det tørre.
Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm opp til blandingen er fingervarm og hell den over det tørre. Bland godt og elt deigen lett med hendene.
La deigen stå til heving under plast på et lunt sted 1-2 timer.
Del deigen i fingertykke biter, og form dem til lussekatter. Pynt med rosiner som trykkes godt fast, og pensle med egg. Sett på bakebrett og etterhev i 45 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
222 | 7 | 29 | 7 | 7 |