Line Holdal

Line Holdal

Ernæringsterapeut, kostveileder og treningsinstruktør

https://lilalife.no/

Etter flere år med sykdom og bruk av medisiner ønsket jeg å se om det var mulig å spise seg friskere. Jeg startet med å fjerne sukker fra kosten, og kuttet ned på inntaket av brød, pasta, ris og ferdigmat. Jeg merket raskt en bedring, og det motiverte meg til videre omlegging. Jeg begynte også å studere ernæring.

Nå, 10 år senere er jeg kostveileder og ernæringsterapeut, driver egen bedrift og er en ivrig blogger på lilalife.no. Jeg styrer fortsatt unna sukker og er så lykkelig for at Sukrin og SukrinMelis finnes. Et perfekt alternativ til sukker som jeg anbefaler til alle. Selv bruker jeg Sukrin daglig, og har akkurat inntatt dagens høydepunkt, en espresso med fløte og Sukrin.

Jeg er også strålende fornøyd med de andre produktene jeg har testet fra Funksjonell Mat. Det nye brødet ble en slager i familien, og dagens lunsj er 2 skiver av det med skinke og egg. Enkelt og godt. Mandelmel og hasselnøttmel bruker jeg til baking, griljering, panering og til å lage marsipan. Produktene til Funksjonell Mat passer perfekt til mottoet mitt: Bedre helse – helt naturlig!

 

 


Karin Hvoslef

Karin Hvoslef

Ernæringsrådgiver

https://www.naeringsvett.no/

Brødmix

Så fint at dere har fått dette lettlagede brødet ut på markedet. Det er et brød jeg endelig kan anbefale mange av mine mer matoverfølsomme klienter. Jeg har jo jobbet med lavkarbo og høyfett i mange år (utdannet Kwasniewski-terapeut), og i enda flere år har jeg testet ut matintoleranser og lagt opp folks kosthold i forhold til det.

Problemene opp til nå med en del produkter på markedet er at de inneholder ingredienser som ikke er forenlige med matintoleransebalansering. Melkeprotein, soya, fruktose og gluten er de største problemskaperne her. Så da er det jo enkelt å se at den rene melblandingen deres kommer godt ut, og ikke minst at brødet har en fin form, ikke smuler, er saftig og ikke så “full av eggestoff” som andre. Dette gjør at det gir den mest “normale” brødskiven jeg har sett og smakt. Det blir nok mange glade frokosttallerkener og nistepakker fremover!

 


Kristine Weber

Kristine Weber

Norsk og nordisk mester i bodyfitness.

https://www.kriweb.no

Jeg er en treningsglad jente som er over gjennomsnittet opptatt av trening og sunne matvaner. I min blogg www.kriweb.no er jeg opptatt av å formidle viktigheten av styrketrening og mer bevisste valg når det gjelder mat, spesielt dårlige karbohydratkilder som hvetemel og sukker.

Jeg fikk øynene opp for Sukrin i 2007, og jeg har brukt det fast i kostholdet siden. De som kjenner meg vet at jeg er veldig glad i søtt, men diverse søtningsstoffer som er kunstige eller i flytende- og/eller pulverform kan ofte smake rart og unaturlig.

Da jeg smakte Sukrin for første gang måtte jeg hive meg over nettet og lese alt jeg kom over om produktet. Jeg kunne liksom ikke tro at det var så likt sukker i både smak og konsistens, men samtidig ikke inneholder noen kalorier. Sukrin er min redning til å unne seg noe søtt og samtidig holde en god form.

Sukrin er 100 % naturlig, laget av sukkeralkoholet Erythritol som man finner i bl.a sopp. Det er helt kalorifritt, gir ingen magesmerter (som søtningsstoffer ofte kan gjøre) og tennene holder seg friske og bakteriefrie.

Jeg bruker Sukrin daglig, enten på grøten eller i nyttige bakevarer, og jeg oppfordrer alle til å forbedre kostholdet ved å bytte ut sukkeret med sukrin.


Sofie Hexeberg

Sofie Hexeberg

Kostholdsekspert, lege, dr.med.

https://www.drhexeberg.no

Sukrin – erytritol
Jeg anbefaler Sukrin til alle mine pasienter som en erstatning for sukker, og de fleste er meget fornøyd med dette alternativet. Jeg er imidlertid opptatt av et karbohydratredusert kosthold, og da er det i tillegg viktig å redusere på inntaket av stivelsesholdige matvarer som brød, poteter, ris og pasta.

Kommersiell produksjon av erytritol har foregått i ca. 20 år.  Sukrin regnes som en sikker matvareingrediens etter å ha gjennomgått en rekke tester på dyr og mennesker. Erytritol har vært tilgjengelig i Japan siden 1989, og sommeren 2006 ble det godkjent i EU. Her i Norge har erytritol vært på markedet siden 2006 under merkenavnet Sukrin. Det har en glykemisk indeks på null, og kan derfor brukes av  alle som ønsker å ha et kosthold med lite karbohydrater. Sukrin har ingen kjente bivirkninger i små og moderate mengder.


Lene-Lill Jørgensen

Lene-Lill Jørgensen

Ernæringsterapeut og kostholdsveileder

https://www.kristiansand-sportssenter.no/

Jeg er medeier ved Kristiansand Sportssenter, hvor jeg arbeider som EasyLife instruktør, ernærringsterapeut og kostholdsveileder.  Gjennom våre kurs i livsstilsendring, har vi hovedfokus på optimal helse gjennom kosthold og fysisk aktivitet.  Flertallet av dem som oppsøker oss sliter med plager relatert til kostholdet, som overvekt, høyt blodtrykk, lite energi, fordøyelsesplager med mer. Jeg tør påstå at hovedårsaken til disse plagene er for høyt inntak av raske karbohydrater og raffinert mat. For å få bukt med plagene er bud nummer en å redusere inntaket av disse til et minimum.  Da er det for de fleste en stor lettelse å vite at det finnes et sunt alternativ som i de fleste tilfeller kan erstatte sukker.

Sukrin egner seg ypperlig til bruk i te, kakao, på grøt og frokostblandinger. Jeg lager både saft, is, syltetøy, desserter og konfekt med Sukrin og andre sunne råvarer som ingredienser, og det smaker himmelsk!  Sukrin er i motsetning til sukker ikke uheldig for den sunne bakteriefloraen i tarmen, for tennene eller for vekten. Sukrin gir ingen blodsukkerstigning og da heller ingen insulinstigning. Jevnt og lavt blodsukker er sentralt for god helse, inkludert vektkontroll. Så lenge det finnes insulin i blodet vil det nemlig blokkere for fettforbrenning. Stadig høyt blodsukker vil gi forhøyet insulin i blodet og vil kunne føre til insulinresistens, overvekt, høyt blodtrykk, hormonell ubalanse og stoffskiftesykdommer for å nevne noe.

FiberFin og mandelmel er også kjærkomne ingredienser som erstatning for korn og melprodukter i bakverk, sauser, knekkebrød, kjeks og desserter. FiberFin er bra for bakteriefloraen i tarmen, reduserer blodsukkerstigning og øker fettforbrenningen. Mandelmel gir også lav blodsukkerstigning og innholder nyttige protein- og fettstoffer som kroppen trenger. Bakemiksen for sjokoladekake, som også er lavkarbo, er blitt tatt godt i mot og smaker nydelig, spesielt dagen etter.