Et glutenfritt og mineralrikt mel, laget av avskallede og fettreduserte sesamfrø. Det har et hvitt og fint utseende, men inneholder hele 15 % fiber, og så mye som 46 % protein. Sesam-mel inneholder en god mengde mineraler og vitaminer. 75 g Sesam-mel vil dekke dagsbehovet for både magnesium og sink. I tillegg bidrar det med kalsium, vitamin E og antioksidantene sesamol og sesamolin som finnes naturlig i sesamfrø.
Sesam-mel har en mild og nøtteaktig aroma. Den runde og svakt søtlige smaken passer godt til kjeks, kaker, brød, pizza og lignende. Melet brukes på samme måte som Mandelmel, og er et svært godt alternativ til dette. Les mer om baketips for Mandelmel her.
Les mer om våre andre meltyper og ulike bruksområder i Melguiden.
Du kan også lage en veldig god hummus med Sesam-mel.
416 kcal | Fett: 20 g | -herav mettet fett: 3 g | Karbohydrat: 6 g
-herav sukkerarter: 1 g | Kostfiber: 15 g | Protein: 46 g | Salt: 0 g
Magnesium: 810 mg (231 % av anbefalt daglig inntak)
Kalsium: 390 mg (49 % av anbefalt daglig inntak)
Sink: 12 mg (133 % av anbefalt daglig inntak)
Jern: 10 mg (110 % av anbefalt daglig inntak)
Avskallede, fettreduserte og malte sesamfrø.
Sesamfrøene som brukes har afrikansk opprinnelse. Det er nylig blitt utført analyser på melet, som ikke ga noe utslag på etylenoksid.
Se oppskrfter med Sesam-mel her.
Spør i butikken hvis du ikke finner produktet.