Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Deilige kanelsnurrer, helt uten hvetemel

Glutenfrie kanelsnurrer

Ingredienser

Til 12 stk:
4 egg
1 dl kokosmelk
25 g smeltet smør
2 ss fiberhusk
55 g (1dl) fettredusert Kokosmel
4 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver

Fyll:
50 g smør
50 g Sukrin Gold
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og ha deigen i en sprøytepose eller brødpose med hull. Sprøyt deigen ut på en bakeplate som sneglehus. Fordel fyllet over og stek på 200 grader i ca. 20 min.

Denne oppskriften har vi hentet fra lowcarb.dk

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 226 kcal protein: 8 karbohydrat: 3 fett: 20 fiber: 5


Kalori-lette kjeks med myk kjerne og sprø utside.

Proteinrike sjokoladekjeks

Ingredienser

25g smeltet smør
45g Sukrin Gold
25g Sukrin+
1 ts vaniljepulver
45g FiberSirup Clear
1 egg
15g kakao
25g Sesam-mel
40g proteinpulver sjokoladesmak
(kan erstattes med mer sesam-mel, eller annen meltype)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre først og tilsett så de våte ingrediensene. Lag små kuler på et bakepapir og trykk dem flate.

Stekes på 175 grader i maks 13 min, og avkjøles på rist.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 77 kcal protein: 6 karbohydrat: 4 fett: 4 fiber: 3


Vi er mange som elsker Gulrotkake. Prøv å lage den som glutenfri cupcakes. Da kan du ta på så mye glasur du bare vil...

Gulrotkake-cupcakes

Ingredienser

Til ca10 cupcakes:
4 egg
4 ss/60 g Sukrin Gold
4 ss/40 g Kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
100 g smør
2,5 dl/1 medium stor revet gulrot

Ostekrem:
150 g philadelphiaost (romtemperert)
100 g smør (romtemperert)
6 ss/84g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Smelt smør og rasp gulerøtter. Visp eggedosis av egg og Sukrin Gold, og vend inn de tørre ingredisensene. Bland inn smør og gulrot. Fordel røren i cupcake-/muffinsformer og stek på 180 grader i ca. 20 min.

Ostekrem: Pisk philadelphiaost og SukrinMelis luftig. Pisk inn smør. (PS: viktig at både kremost og smør er romtemperert!) Dekorer etter eget ønske.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Siden mengde og type glasur vil variere etter den som lager disse, er næringsberegningen gjort på cupcakes uten glasur.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 222 kcal protein: 7 karbohydrat: 4 fett: 19 fiber: 4


Utrolig enkel proteinbar med kun to ingredienser! Baren får en fantastisk myk konsistens, og kan varieres i det uendelige ved å legge til favoritt-smaker/ingredienser.

Enkel proteinbar

Ingredienser

60 g (4 ss) FiberSirup Clear
35 g (4 toppede ss) Myseproteinpulver i ønsket smak*

Gir 2 barer

Fremgangsmåte

Varm FiberSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett proteinpulver og bland godt til en fast deig. Kna deigen med fuktige hender og form til barer. La de ferdige barene stå i kjøleskapet i ca 10 minutter.

* Mengden proteinpulver kan variere etter hvilket merke/type som brukes. Næringsinnholdet kan også variere noe etter type proteinpulver.

Diss barene kan varieres ved å bruke ulik smak på proteinpulveret eller tilsette ulike typer steviadråper. Barene kan gjerne dyppes i smeltet sjokolade, og/eller tilsettes sjokoladebiter, tørkede/friske bær, nøtter e.l.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 253 kcal protein: 30 karbohydrat: 6 fett: 2 fiber: 44


Disse er fantastiske å bruke til ost-og-kjeks.

Salte mandel- og sesamkjeks

Ingredienser

Ca. 12 kjeks:
2 dl Finmalte Mandler
1 dl sesamfrø
2 ts fiberhusk
2 eggehviter
1 ts sukrin
½ ts salt (+ litt salt til strø)

Fremgangsmåte

Bland først det tørre godt, og rør så inn eggehvitene. Lag små kuler på et bakepapir og trykk de ut som flate kjeks (bruk litt fuktige fingre). Stekes på 180 grader i ca 20 min avhengig av størrelse - følg med så de ikke blir brent!

Denne oppskriften har vi hentet fra bloggen Sprudlende sunn

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 495 kcal protein: 20 karbohydrat: 7 fett: 41 fiber: 9


En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.

Bringebær hurtigiskrem

Ingredienser

300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin+)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser.
Sett i fryseren.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 225 kcal protein: 1,5 karbohydrat: 3 fett: 25 fiber: 1,5


Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie, fiberrike pølsebrød!

Pølsebrød av brødmix

Ingredienser

(6-8 brød)

1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmixen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød. Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det med én porsjon!

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Disse myke bitene med peanøttkaramell overtrukket med sjokolade smaker helt fantastisk godt!

Myk peanøttkaramell

Ingredienser

Peanøttkaramell:
10 ferske dadler (normal størrelse)
6 ss Peanøttmel
3 ss kokosolje
2 ss FiberSirup
salt etter ønsket smak

Sjokoladetopping:
1 plate Sukrinsjokolade (40 g)

Fremgangsmåte

Kjør dadlene i en foodprosessor.
Smelt kokosolje i vannbad og bland med daddelmassen.
Tilsett Peanøttmel, og bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen.
Kna deigen ned i en form kledd med plastfolie. Strø salt over massen.
Smelt sjokoladen i vannbad og smør den over peanøttdeigen.
La det hele stå i fryseren 10-15 min før det deles opp i biter - Nyt!

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 384 kcal protein: 14 karbohydrat: 40 fett: 16 fiber: 13