Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Utrolig enkel proteinbar med kun to ingredienser! Baren får en fantastisk myk konsistens, og kan varieres i det uendelige ved å legge til favoritt-smaker/ingredienser.

Enkel proteinbar

Ingredienser

60 g (4 ss) FiberSirup Clear
35 g (4 toppede ss) Myseproteinpulver i ønsket smak*

Gir 2 barer

Fremgangsmåte

Varm FiberSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett proteinpulver og bland godt til en fast deig. Kna deigen med fuktige hender og form til barer. La de ferdige barene stå i kjøleskapet i ca 10 minutter.

* Mengden proteinpulver kan variere etter hvilket merke/type som brukes. Næringsinnholdet kan også variere noe etter type proteinpulver.

Diss barene kan varieres ved å bruke ulik smak på proteinpulveret eller tilsette ulike typer steviadråper. Barene kan gjerne dyppes i smeltet sjokolade, og/eller tilsettes sjokoladebiter, tørkede/friske bær, nøtter e.l.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 253 kcal protein: 30 karbohydrat: 6 fett: 2 fiber: 44


Fantastisk smak og konsistens, og utrolig enkelt å lage!

Sjokolade-proteinbar

Ingredienser

60 g (4 ss) FiberSirup
35 g (4 ss) Myseproteinpulver sjokolade
3 g (1 toppet ts) kakao
13 g (1 toppet ss) SukrinMelis
(eventuelt smeltet sjokolade til å dyppe barene i)

Gir 2 barer

Fremgangsmåte

Varm FiberSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett proteinpulver, kakao og SukrinMelis og bland godt til en fast deig. Kna deigen med fuktige hender og form til barer. La de ferdige barene stå i kjøleskapet i 10 minutter.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 227 kcal protein: 26 karbohydrat: 6 fett: 3 fiber: 39


En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.

Bringebær hurtigiskrem

Ingredienser

300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin+)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser.
Sett i fryseren.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 225 kcal protein: 1,5 karbohydrat: 3 fett: 25 fiber: 1,5


Disse myke bitene med peanøttkaramell overtrukket med sjokolade smaker helt fantastisk godt!

Myk peanøttkaramell

Ingredienser

Peanøttkaramell:
10 ferske dadler (normal størrelse)
6 ss Peanøttmel
3 ss kokosolje
2 ss FiberSirup
salt etter ønsket smak

Sjokoladetopping:
1 plate Sukrinsjokolade (40 g)

Fremgangsmåte

Kjør dadlene i en foodprosessor.
Smelt kokosolje i vannbad og bland med daddelmassen.
Tilsett Peanøttmel, og bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen.
Kna deigen ned i en form kledd med plastfolie. Strø salt over massen.
Smelt sjokoladen i vannbad og smør den over peanøttdeigen.
La det hele stå i fryseren 10-15 min før det deles opp i biter - Nyt!

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 384 kcal protein: 14 karbohydrat: 40 fett: 16 fiber: 13


En sukkerfri mandelstang, med myk konsistens og supert næringsinnhold.

Mandelstang

Ingredienser

60 g (4 ss) FiberSirup Clear
90 g hakkede/grovmalte mandler
16 g (1,5 toppet ss) Mandelmel (fettredusert)
13 g (1 toppet ss) SukrinMelis
en klype vaniljepulver (kan sløyfes)
Valgfritt: 40 g Sukrinsjokolade

Gir 2 stk

Fremgangsmåte

Varm FiberSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Kvern mandler i en kjøkkenmaskin i ca 10 sekunder, eller finhakk med kniv. Bland de tørre ingrediensene først, og tilsett sirupen. Bland alt sammen til en klissete deig. La deigen avkjøles noen minutter før barene formes med fuktige hender. Sett i kjøleskap i ca 30 min, slik at barene stivner. Smelt gjerne Sukrinsjokolade og trekk over barene. Kan oppbevares i romtemperatur.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 371 kcal protein: 14 karbohydrat: 5 fett: 26 fiber: 31


Fiberrike havrekjeks uten gluten og tilsatt sukker.

Havrekjeks med sjokobiter

Ingredienser

60 g smør (romtemperert)
15 g FiberSirup
65 g Sukrin Gold
150 g havregryn
30 g FiberFin
1 ts fiberhusk
1 ts ekte vaniljepulver
1 egg
En klype salt
20 g Sukrinsjokolade

(ca 8 cookies)

Fremgangsmåte

Miks smør og Sukrin Gold sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Ha i hakket Sukrinsjokolade til slutt. Rull deigen til kuler og trykk dem ned på en bakepapirkledd langpanne. Stek midt i ovnen på 180 grader i c 13-15 minutter. Følg med, steketiden kan variere. Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur i tett boks.

Vi har hentet bilde og inspirasjon til denne oppskriften fra Susanne Nesse

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 323 kcal protein: 7 karbohydrat: 27 fett: 18 fiber: 13


Dette er en fantastisk god sjokoladeis, helt uten sukker.

Sjokoladeiskrem

Ingredienser

3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
En knivsodd salt

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og Sukrin Gold til en tykk masse.
I en annen skål pisker du fløte, kakaopulver, vaniljepulver og en knivsodd salt.
Bland de to blandingene forsiktig sammen, og hell over i en form du har belagt med plastfolie. Legg plastfolie også over blandingen før du setter det i fryseren. (Har du is-maskin kan den selvfølgelig brukes.) Etter ca. fire timer er isen klar.
Sukrin og kakaopulver kan tilpasses egen smak, avhengig av hvor «mørk» sjokoladesmak du liker. Smak på røren før du setter den i fryseren.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 316 kcal protein: 5 karbohydrat: 3 fett: 31 fiber: 1,5


Tynne, sprø flarn med smak av havre og karamell

Karamellflarn

Ingredienser

Til 4 stk:
25 g smør
25 g Sukrin Gold
25 g FiberSirup Clear
25 g havremel/små havregryn

Fremgangsmåte

Smelt alle ingrediensene sammen i en kjele.
Legg 4 klatter på et bakepapir-kledd stekebrett og stek ved 160 grader i 7 minutter.
La flarnene avkjøles på rist etter steking til de blir sprø.

Disse kan lages både med havremel og havregryn. Gryn gir en grovere konsistens, og det kan være en fordel å bruke ett egg i tillegg til havregryn.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 325 kcal protein: 3 karbohydrat: 18 fett: 23 fiber: 20