Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Disse er fantastiske å bruke til ost-og-kjeks.

Salte mandel- og sesamkjeks

Ingredienser

Ca. 12 kjeks:
2 dl Finmalte Mandler
1 dl sesamfrø
2 ts fiberhusk
2 eggehviter
1 ts sukrin
½ ts salt (+ litt salt til strø)

Fremgangsmåte

Bland først det tørre godt, og rør så inn eggehvitene. Lag små kuler på et bakepapir og trykk de ut som flate kjeks (bruk litt fuktige fingre). Stekes på 180 grader i ca 20 min avhengig av størrelse - følg med så de ikke blir brent!

Denne oppskriften har vi hentet fra bloggen Sprudlende sunn

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 495 kcal protein: 20 karbohydrat: 7 fett: 41 fiber: 9


Fløyelsmyk og lettvint grøt som passer like godt til frokost og lunsj som til et varmt og koselig kveldsmåltid.

Mandel- og peanøttgrøt

Ingredienser

1 porsjon:
2 ss havremel
1 ss Peanøttmel
1 ss Mandelmel
2 ss Sukrin Gold
1 dl ekstra lettmelk

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser i en kjele. Kok opp og småkok grøten til den får en grøtete konsistens. Topp gjerne med Sukrin Gold og kanel.

Bilde og oppskrift har vi hentet fra bloggen til Susanne Nesse

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 155 kcal protein: 13 karbohydrat: 14 fett: 4 fiber: 5


Disse smelter på tungen, og anbefales på det varmeste!

Mini-brownie cupcakes

Ingredienser

Cupcakes (14 stk)
115g mørk sjokolade
115 g smør
1 dl sukrin gold
2 store egg
4 ss mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Sjokoladeganache
150 g mørk sjokolade
1,5 dl fløte
2 ss sukrin gold (ikke et must)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180C. Finn frem ca 14 stk mini-cupcakes-former. Sett til side.

Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og sukrin gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle. Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.

Imens lager du cupcakes. Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hver interval. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.) Tilsett sukrin og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig. Del røren i formene, ca 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke brownies for lenge, de skal ha en myk kjerne.

Når cucpcakesene er helt avkjølt, dekorer med sjokoladeganache. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 408 kcal protein: 8 karbohydrat: 12 fett: 35 fiber: 8


Her er en sunnere utgave av eplekake. Nytes med god samvittighet!

Sunnere eplekake

Ingredienser

Røre:
2 egg
125 gram Sukrin
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 gram hvetemel
2 ss smør, smeltet
80 gram cottage cheese
1 dl melk

Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin
1-2 ts kanel
Evt. litt hakkede mandler

Fremgangsmåte

Pisk egg og Sukrin godt. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform.

Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin og kanel.

Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.

Tips: For en enda sunnere kake, kan 100 g av hvetemelet byttes ut med 30 g FiberFin og 45 g mandelmel.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 128 kcal protein: 4,4 karbohydrat: 15,7 fett: 5 fiber: 1,6


Alle liker kokosboller, og denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Kokosbollekake

Ingredienser

5 eggehviter
4-5 ss SukrinMelis med stevia
1 ts vaniljepulver
20 g kokos
5 plater gelatin

Sjokoladetrekk:
2 eggehviter
2 ss SukrinMelis med stevia
ca 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 dråper
Stevia sjokolade kan du redusere til 1-2 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene, og bland deretter inn SukrinMelis, vaniljepulver og kokos.
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann.
Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går.
Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
Gelatinplatene smeltes sammen med litt kokende vann (ca 1 spiseskje). Stivpisk eggehvitene og bland i SukrinMelis, kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell blandingen over kaken og strø på kokos. Settes inn i kjøleskapet i ca 10 minutter for at trekket kan stivne litt før kaken kan nytes.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 81 kcal protein: 7,5 karbohydrat: 1,1 fett: 4,8 fiber: 1,6


Vafler uten hvetemel med perfekt vaffel-konsistens! Fattige på karbohydrater og rike på fiber.

Glutenfrie vafler

Ingredienser

4 egg
4 ss Sukrin Gold
3 dl rømme
1 dl mandelmel (fettredusert)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 strøkne ss fiberhusk
1/2 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen. Juster med fiberhusk og melk til du synes du har passe konsistens. (Vær forsiktig med å ha i ekstra Fiberhusk, og bruk da bare en halv teskje av gangen. Gi den deretter litt tid til å "virke" før du vurderer konsistensen igjen) La røren svelle i ca 15 minutter.

Stek vaflene. Siden disse inneholder mye rømme behøver du sannsynligvis ikke å smøre jernet. Gir ca 6-8 plater.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 190 kcal protein: 11 karbohydrat: 4 fett: 13 fiber: 9


Dette er en smaksrik og spennende pizza!

Pizza med parmaskinke, urter, og bunn av brødmix

Ingredienser

Bunn:
1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann

Fyll:
Ca ½ potte oregano
Ca ½ potte timian
1 hel kinesisk hvitløk
1 plommetomat
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
¼ løk
200 g tomatpuré
100 g parmaskinke
¼ – ½ glass ferdigkjøpt pesto
Grovt salt
150 g ost
50 g parmesanost

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 210 grader. Bland bakemixen med 3 dl vann, del deigen i to liker deler som kjevles ut til to like runde pizzabunner. Forstek pizzabunnen i ca 10 minutter, til den har fått litt farge i kantene.
Mens pizzaen steker hakker du urter, hvitløk og plommetomat, og ha det i en bolle med olivenolje. Skjær løken i tynne skiver og skinken i store biter. Riv osten.

Ta pizzaen ut av ovnen, sett ovnen på 250 grader og ha på fyllet mens ovnen varmes opp. Ta først på tomatpuré, ha deretter på grovt salt langs kantene av pizzabunnen. Ha på urter, tomater og løk, samt noen klatter med pesto, ha over ost og skinken til slutt,, deretter litt urter før du setter inn ovnen.Stek deretter pizzaen i ca 6 minutter til.

Tips: Når du har på skinken over osten, vil den få en sprø konsistens og det ser delikat ut også!

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.


Matmuffins er et perfekt lite måltid, hjemme eller ute.

Matmuffins av brødmix, med soltørkede tomater og fetaost

Ingredienser

1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann
½ glass soltørkede tomater
2 ss olje fra tomatglasset
ca 100 g fetaost
2 ts tørket oregano
½ - 1 dl parmesan

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør og smør muffinsformene. Skjær soltørkede tomater og fetaost i små biter. Riv parmesan. Hell 3 dl vann i en bakebolle. Ha i soltørkede tomater, fetaost, olje, oregano og finrevet parmesan. Deretter har du i bakemixen. (Tar du i bakemiksen først, vil det bli vanskelig å blande inn ost og tomater). Stekes på stekebrett midt i ovnen i ca 20 minutter.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger