Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

FiberSirup gir disse en ekstra deilig sprø overflate og god konsistens!

Mandelcookies

Ingredienser

1 egg
50 g smør (romtemperert)
60 g Sukrin Gold
15 g Sukrin+
10 steviadråper karamell
25 g FiberSirup Clear
85 g Mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts peanøttsmør (valgfritt)
1-2 ss vann (om nødvendig)
mandler eller valnøtter (finhakket)

Fremgangsmåte

Pisk smør sammen med Sukrin Gold, Sukrin+, steviadråper, FiberSirup og evt. peanøttsmør til du får en jevn røre, bruk gjerne håndmikser. Pisk deretter inn egget. Bland Mandelmel og bakepulver sammen i en separat bolle. Ha litt og litt av den tørre blandingen i det våte. Deigen skal bli fast, om den er for tør, tilsett litt vann. Den skal være slik at du kan forme små kuler med hendene. Legg kulene på et bakebrett med bakepapir og trykk de forsiktig flate. Bruk litt vann på fingrene om nødvendig. Strø til slutt finhakkede nøtter på toppen og klem de litt ned i deigen. Stek på 175 grader midt i ovnen i 12- 14 minutter (avhengig av størrelse- følg med). Kjeksene kan virke litt myke når du tar dem ut av ovnen, men de blir sprø etter avkjøling.

Oppskriften er hentet fra @toneutne på Instagram

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 264 kcal protein: 14 karbohydrat: 2 fett: 19 fiber: 12


Et nydelig brød med utgangspunkt i brødmixen.

Ost- og nøttebrød av brødmix

Ingredienser

1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann
150 g grovt revet ost
50 g hakkede valnøtter
Sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten. Bland brødmixen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Ha deigen over i medfølgende bakeform. Pensle deretter brødet med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og stek videre på rist i ca 10 minutter.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 239 kcal protein: 13 karbohydrat: 2 fett: 17 fiber: 15


Myke, luftige marshmallows uten tilsatt sukker.

Sukkerfrie marshmallows

Ingredienser

150 g Tagatesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maizena til strø

Fremgangsmåte

Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Tagatesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank. Ta den deretter av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens/vaniljesukker, og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.

Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du kan også bruke dype silikonformer slik at du får ferdige biter, eller ha massen i en sprøytepose og lag små topper. Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maizena på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i biter, og rull hver bit i maizena. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maizenaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows.

For å heve marshmallowsene et ekstra hakk, kan du gjerne dyppe dem i smeltet sukkerfri sjokolade og rulle i kokosmasse.

Oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 60 kcal protein: 7 karbohydrat: 4 fett: 0,0 fiber: 9


Her får du et sunnere alternativ til de populære oreo-kjeksene.

Oreo-kjeks

Ingredienser

3 dl (165 g) hvetemel
1 dl (35 g) kakao
3 ts bakepulver
1/4 ts salt
205 g Sukrin Gold
145 g romtemperert smør
1 egg

Fyll:
55 g romtemperert smør
120 g Sukrin Melis
1 ts vaniljepulver
2 ss vann

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, kakao, bakepulver, salt og Sukrin Gold i en bolle. Rør inn smør og egg til deigen er en sammenhengende masse.
Trill små kuler av deigen og trykk dem flate på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek i 8-9 minutter ved 190 grader midt i ovnen, og legg dem deretter til avkjøling på en bakerist.

Fyll:
Ha smøret i en bolle og kjør på lav styrke i en liten kjøkkenmaskin. Tilsett melis og vaniljepulver, deretter litt og litt vann.
Kjør på høy hastighet til kremen blir lett og luftig (ca 2-3 minutter).

Når kjeksen og kremen er ferdig, legger du en liten porsjon krem midt på en kjeks og deretter legges en ny kjeks oppå. Klem forsiktig sammen.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 258 kcal protein: 4,1 karbohydrat: 13,8 fett: 20,3 fiber: 1,6


Smakfulle frokost-cupcakes med aprikos og nøtter

Aprikos-cupcakes

Ingredienser

7 ss finmalte mandler
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl Sukrin pluss
0,5 dl mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
5 dråper stevia med aprikossmak
1 neve hakkede mandler
1 neve hakkede hasselnøtter
1 neve hakkede tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt Sukrin pluss. Deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og steviadråper. I en annen bolle blander du mandelmel, kokosmel, bakepulver, hakkede nøtter og aprikos. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må.

Fordel i cupcakeformer (oppskriften passer til ca 5 store former). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 328 kcal protein: 10 karbohydrat: 5 fett: 28 fiber: 7


Enkle og gode lapper laget med kokosmel. Så gode at de gjerne kan spises akkurat som de er.

Lapper med kokosmel

Ingredienser

4 egg
4 ss Sukrin Gold
4 ss kokosmel
1 ts fiberhusk
1 ½ dl melk
Kanel og/eller kardemomme etter smak

Fremgangsmåte

Pisk eggene og tilsett Sukrin Gold. Bland deretter inn kokosmel, fiberhusk og melk. Smak til med kanel og kardemomme.

Stekes i stekepanne på litt over middels varme. Bruk en spiseskje røre per lapp.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 115 kcal protein: 9 karbohydrat: 3 fett: 6 fiber: 6


Disse knekkebrødene er enkle å lage, har lite karbohydrater og masse smak.

Lavkarbo knekkebrød

Ingredienser

200 g Solsikkefrø
50 g Linfrø
60 g Sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss Fiberhusk
½ -1 ts Salt
2 ts Sukrin
5 dl Vann

Fremgangsmåte

Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell på vannet.
Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding.

La det hele stå og svelle i ca 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut. Sett ovnen på 160 grader, varmluft

Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør det utover slik at det dekker hele platen. Det må ikke være for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.

Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca 12 knekkebrød på hvert brett).

Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst I ovnen nå blir ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt) Stek i ytterligere 35 minutter.

Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 386 kcal protein: 14 karbohydrat: 7 fett: 30 fiber: 19


Denne paien har mer fiber og proteiner, og mindre fett enn en ordinær pai, men smaker likevel kjempegodt!

Spinatpai med FiberFin

Ingredienser

Deig:
1,5 dl (100 g) hvetemel
1 dl (50 g) FiberFin
50 g smør
1 dl cottage cheese

Fyll:
250 g spinat
1 finhakket løk
100 g fetaost
½ ts salt
pepper
1 dl cottage cheese
1 dl melk
2 egg
1-2 dl revet gulost

Fremgangsmåte

Deig: Hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese eltes fort sammen (bruk gjerne food processor) og trykkes ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime, og skal forstekes i 10 minutter ved 225 grader.

Fyll: Spinat, løk og fetaost legges i paibunnen. Bruker du frossen spinat, bør denne få tine og renne av seg først.

Salt, pepper, cottage cheese, egg og melk piskes sammen og helles over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien.

Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

Serveres med en grønn salat.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 154 kcal protein: 9,1 karbohydrat: 8,4 fett: 8,6 fiber: 3,5