Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Her er en sunnere utgave av eplekake. Nytes med god samvittighet!

Sunnere eplekake

Ingredienser

Røre:
2 egg
125 gram Sukrin
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 gram hvetemel
2 ss smør, smeltet
80 gram cottage cheese
1 dl melk

Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin
1-2 ts kanel
Evt. litt hakkede mandler

Fremgangsmåte

Pisk egg og Sukrin godt. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform.

Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin og kanel.

Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.

Tips: For en enda sunnere kake, kan 100 g av hvetemelet byttes ut med 30 g FiberFin og 45 g mandelmel.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 128 kcal protein: 4,4 karbohydrat: 15,7 fett: 5 fiber: 1,6


Alle liker kokosboller, og denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Kokosbollekake

Ingredienser

5 eggehviter
4-5 ss SukrinMelis med stevia
1 ts vaniljepulver
20 g kokos
5 plater gelatin

Sjokoladetrekk:
2 eggehviter
2 ss SukrinMelis med stevia
ca 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 dråper
Stevia sjokolade kan du redusere til 1-2 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene, og bland deretter inn SukrinMelis, vaniljepulver og kokos.
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann.
Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går.
Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
Gelatinplatene smeltes sammen med litt kokende vann (ca 1 spiseskje). Stivpisk eggehvitene og bland i SukrinMelis, kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell blandingen over kaken og strø på kokos. Settes inn i kjøleskapet i ca 10 minutter for at trekket kan stivne litt før kaken kan nytes.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 81 kcal protein: 7,5 karbohydrat: 1,1 fett: 4,8 fiber: 1,6


Vafler uten hvetemel med perfekt vaffel-konsistens! Fattige på karbohydrater og rike på fiber.

Glutenfrie vafler

Ingredienser

4 egg
4 ss Sukrin Gold
3 dl rømme
1 dl mandelmel (fettredusert)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 strøkne ss fiberhusk
1/2 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen. Juster med fiberhusk og melk til du synes du har passe konsistens. (Vær forsiktig med å ha i ekstra Fiberhusk, og bruk da bare en halv teskje av gangen. Gi den deretter litt tid til å "virke" før du vurderer konsistensen igjen) La røren svelle i ca 15 minutter.

Stek vaflene. Siden disse inneholder mye rømme behøver du sannsynligvis ikke å smøre jernet. Gir ca 6-8 plater.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 190 kcal protein: 11 karbohydrat: 4 fett: 13 fiber: 9


Dette er en smaksrik og spennende pizza!

Pizza med parmaskinke, urter, og bunn av brødmix

Ingredienser

Bunn:
1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann

Fyll:
Ca ½ potte oregano
Ca ½ potte timian
1 hel kinesisk hvitløk
1 plommetomat
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
¼ løk
200 g tomatpuré
100 g parmaskinke
¼ – ½ glass ferdigkjøpt pesto
Grovt salt
150 g ost
50 g parmesanost

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 210 grader. Bland bakemixen med 3 dl vann, del deigen i to liker deler som kjevles ut til to like runde pizzabunner. Forstek pizzabunnen i ca 10 minutter, til den har fått litt farge i kantene.
Mens pizzaen steker hakker du urter, hvitløk og plommetomat, og ha det i en bolle med olivenolje. Skjær løken i tynne skiver og skinken i store biter. Riv osten.

Ta pizzaen ut av ovnen, sett ovnen på 250 grader og ha på fyllet mens ovnen varmes opp. Ta først på tomatpuré, ha deretter på grovt salt langs kantene av pizzabunnen. Ha på urter, tomater og løk, samt noen klatter med pesto, ha over ost og skinken til slutt,, deretter litt urter før du setter inn ovnen.Stek deretter pizzaen i ca 6 minutter til.

Tips: Når du har på skinken over osten, vil den få en sprø konsistens og det ser delikat ut også!

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.


Matmuffins er et perfekt lite måltid, hjemme eller ute.

Matmuffins av brødmix, med soltørkede tomater og fetaost

Ingredienser

1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann
½ glass soltørkede tomater
2 ss olje fra tomatglasset
ca 100 g fetaost
2 ts tørket oregano
½ - 1 dl parmesan

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør og smør muffinsformene. Skjær soltørkede tomater og fetaost i små biter. Riv parmesan. Hell 3 dl vann i en bakebolle. Ha i soltørkede tomater, fetaost, olje, oregano og finrevet parmesan. Deretter har du i bakemixen. (Tar du i bakemiksen først, vil det bli vanskelig å blande inn ost og tomater). Stekes på stekebrett midt i ovnen i ca 20 minutter.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Denne desserten er enkel og god. Den kan også brukes som mellommåltid.

Dessert med cottage cheese

Ingredienser

100 g cottage cheese
1 ss Sukrin Gold
Et dryss kanel
Evt. nøtter/bær/syltetøy

Fremgangsmåte

Bland cottage cheese og Sukrin Gold, og dryss over kanel til slutt. For å variere kan du tilsette nøtter, bær eller syltetøy.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 80 kcal protein: 10,6 karbohydrat: 1,3 fett: 3,6 fiber:


Smakfulle frokost-cupcakes med aprikos og nøtter

Aprikos-cupcakes

Ingredienser

7 ss finmalte mandler
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl sukrin+
0,5 dl mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
5 dråper stevia med aprikossmak
1 neve hakkede mandler
1 neve hakkede hasselnøtter
1 neve hakkede tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt sukrin+. Deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og steviadråper. I en annen bolle blander du mandelmel, kokosmel, bakepulver, hakkede nøtter og aprikos. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må.

Fordel i cupcakeformer (oppskriften passer til ca 5 store former). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 328 kcal protein: 10 karbohydrat: 5 fett: 28 fiber: 7


Med sesam-mel kan du lage enkle og gode sesambriks. Denne oppskriften passer også godt til å lage hamburgerbrød eller focaccia.

Sesambriks

Ingredienser

2 dl vann
2 egg
1 ss fiberhusk
2 dl finmalte mandler
1 dl malte havregryn
1 dl sesam-mel
1 ½ ts bakepulver
ca 1 ts salt, etter smak

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre godt før du tilsetter egg og vann. Rør godt sammen, og la deigen svelle et par minutter. Smør deigen utover et stekebrett, ca 1, 5 cm tykk. Strø gjerne over litt sesamfrø før den stekes på 180 grader i 30 minutter. Del i ruter når den er ferdigstekt.

Ideen er hentet fra Linn, Sprudlende Sunn ernæringsfysolog

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 237 kcal protein: 12 karbohydrat: 9 fett: 15 fiber: 7