Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Lag gode pepperkaker uten hvetemel og sukker!

Glutenfrie pepperkaker

Ingredienser

50 g mandelmel (fettredusert)
40 g FiberFin
½ ts bakepulver
2 ts kanel
½-1 ts kardemomme
½-1 ts ingefær
½-1 ts nellik

50 g smør
1 ss Yaconsirup
ca 4 ss Sukrin Gold
1 eggehvitte

Fremgangsmåte

Bland mandelmel, fiberfin, bakepulver og krydder i en bolle.
Pisk romtemperert smør, yaconsirup og Sukrin Gold i en egen bolle. Ha i eggehvitten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund slik at mandelmelet får satt seg.

Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra fiberfin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.

Stekes på 180 grader i ca 8 min.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 343 kcal protein: 11,5 karbohydrat: 15,1 fett: 21 fiber: 23,6


Blant mye julegodt er brente mandler noe av det beste. Legg nøttene i fine glass som du kan dekorere etter evne og så gi bort, eller bare kose deg med selv.

Brente mandler med Sukrin

Ingredienser

250 g mandler
90 g (1 dl) Sukrin Gold
1/4 dl vann
1 ss smør

Fremgangsmåte

Legg mandlene utover på en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Ha Sukrin Gold og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, kok opp og ha i mandlene. La det koke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge. Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank. Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på en smurt bakeplate. Skill mandlene fra hverandre med to gafler før de blir helt kalde.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 441 kcal protein: 14,7 karbohydrat: 4,2 fett: 38,7 fiber: 8,5


Et smakfullt og saftig brød som passer spesielt godt til lange julefrokoster.

Julebrød

Ingredienser

75 g rosin
1,5 ss kanel
2 ss rom
50 g valnøtter
200 g finmalte mandler
50 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver
250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
6 egg

Fremgangsmåte

Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.

Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene.
Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene.
Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.
La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 318,6 kcal protein: 13,5 karbohydrat: 10,1 fett: 23,8 fiber: 5,1


Små glutenfrie fristelser som er enkle å lage

Havrenøtter

Ingredienser

100 g smør
80 g Sukrin Gold
140 g havregryn
20 g Fiberfin
1 ts bakepulver
60 g hakket sukkerfri/mørk skjokolade

Fremgangsmåte

Rør smør og Sukrin Gold mykt. Bland inn havregryn, FiberFin, bakepulver og hakkede sjokoladebiter.Trill små kuler og sett på stekebrett med god avstand mellom. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 394 kcal protein: 5,1 karbohydrat: 26,5 fett: 27,9 fiber: 7,8


Sunnere marsipan enn dette får du vel ikke? Hele oppskriften gir 347 kcal og ca. 12 kuler. Det vil si ca. 29 kcal per kule.

Sunn marsipan

Ingredienser

90 g mandelmel
60 g SukrinMelis
2 eggehviter
(1-3 dråper mandelessens)

Topping:
20 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Bland SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens.
Hvis du ønsker en lavkalori-marsipan kan du bruke det fettreduserte mandelmelet. Det er dette vi har næringsberegnet oppskriften ut fra. Hvis du ikke er så opptatt av kalorier, men ønsker å gi marsipanen ekstra smak og saftighet anbefaler vi at du benytter Finmalte mandler.
Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller SukrinMelis etter hvor søtt du vil ha det. La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter og putt dem i en plastpose, smelt i varmt vann. Klipp av tuppen, og dekorer kulene.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 165 kcal protein: 20,1 karbohydrat: 3,5 fett: 4,7 fiber: 16,1


Disse er så søte og gode på smak at de ikke behøver noe ekstra fyll eller topping.

Søte scones med nøtter

Ingredienser

150 g fettredusert mandelmel eller sesam-mel
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
1 klype salt
En neve mandler
En neve valnøtter
5 ss rosiner
1 egg
½ - 1 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Jobb inn det kalde smøret som du har skåret i terninger. Det gjør ikke noe om det blir en del biter av smør, da disse vil smelte under stekeprosessen.
Visp sammen egg og yoghurt og bland dette inn i deigen.
Hakk nøtter og ha i deigen sammen med rosiner.

Ta litt kaldt vann på hendene og sett store boller på bakpapir

Blir ca 6 scones.

Stekes i ca 15 min.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 346 kcal protein: 14 karbohydrat: 17 fett: 22 fiber: 9


Nå kan du lage gode og sunne havremakroner.

Havremakroner

Ingredienser

150 gram smør
120 gram Sukrin (1¼ dl)
1 stort egg eller 2 små
6 dl havregryn, glutenfrie
4 ss FiberFin
2 ss honning

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
Sett på ovnen, for dette blir klart i en fei.

Kok opp smør, honning og Sukrin. Bland inn havregryn og mel, og tilsett egget. Bruk to skjeer og lag små kuler som settes på en smurt stekepanne.

Stek kakene til de er lys gullbrune i ca. 15 minutter på 180 grader, midt i ovnen.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 364 kcal protein: 7,5 karbohydrat: 29,1 fett: 23,5 fiber: 7,5


Her er en oppskrift som gir kjempegode julekaker, helt uten sukker og med nyttig fiber. Den er så enkel at du kan lage den i kveld. Oppskriften kan varieres alt etter din egen smak og fantasi.

De syv slag til jul

Ingredienser

Grunndeig:
325 gram smør
450 gram (7,5 dl) siktet hvetemel
50 gram (1 dl) FiberFin (gir mer fiber og lavere GI, kan erstattes med hvetemel)
200 gram (2 ¼ dl) Sukrin

Fremgangsmåte

Tiden før jul er ekstra travel for de fleste av oss. Men du kan lage flere typer julekaker av den samme deigen. Alle kakene skal stekes på smurt plate i stekeovnen ved 175 grader i 10-12 minutter.

Rør inn smøret i melet og ha i Sukrin. Du kan også ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er grynet. Elt deigen sammen. La deigen hvile en time i romtemperatur.

Med denne oppskriften kan du lage for eksempel:

Tyske skiver:
Trill 4,5 cm tykke pølser. Skjær opp i 1/2 cm tykke skiver.

Sukkerstjerner eller -hjerter:
Kjevle deigen tynt, 2-3 mm. Stikk ut stjerner. Pensle med sammenvispet egg. Dryss på Sukrin eller perlesukker.

For å lage smørkranser, riflekjeks, fylte kjeks og syltetøyhalvmåner, må du blande 2 egg i grunndeigen.

Smørkranser:
Sprøyt deigen ut gjennom kakesprut eller kvern med stjerneformet skive. Skjær i 12 cm lengder og form til kranser.

Riflekjeks:
Sprøyt deigen ut som smørkranser. Skjær 3 cm lange stenger.

Fylte kjeks med sjokolade:
Lag fyll av 50 g kokosfett, 1/2 plate kokesjokolade, 1 egg og 1 ss Sukrin. Smør fyllet mellom to og to kjeks.

Syltetøyhalvmåner:
Kjevle en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut runde kaker, ca. 6 cm i diameter. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Brett den i to og trykk sammen kantene med en gaffel.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 391 kcal protein: 5,5 karbohydrat: 29,9 fett: 26,7 fiber: 4,5