Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Sjokoladefudge

Ingredienser

50 g smør
1 ss Sukrin
1 ss Tagatesse
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
100 g Tagatose sjokolade

Fremgangsmåte

Bruk en tykkbunnet kjele og kok forsiktig opp smør, Sukrin, Tagatesse,
kremfløte og vaniljepulver. La det småkoke i 25 minutter over svak varme.

Ta kjelen av platen. Brekk sjokoladen i biter og rør dem inn i karamellmassen
litt etter litt til all sjokoladen er smeltet.

Ha massen i små silikonformer eller i en plastfoliebelagt større form og la det
stå i fryseboks til fudgen er helt stiv. Dersom du har massen i små silikonformer,
må bitene fryses skikkelig før de presses ut av formene. Fudge frosset
i en stor form deles opp i fine biter med en varm kniv.

Oppbevaring: Oppbevares i fryseboks og tas ut i litt tid før servering.
Du unngår kondens på konfekten ved å tine dem i en boks i kjøleskap.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 390 kcal protein: 2,7 karbohydrat: 5,8 fett: 38,8 fiber: 3,1


En enkel måte å lage en fiberrik og sunn hvitløksbaguette på!

Hvitløksbaguette av brødmix

Ingredienser

500 g brødmix (2 x 250 g-pakke eller 1/2 1 kg-pose)
6 dl vann
100 g smør
½ kinesisk hvitløk
1 bunt persille (ca 1/2 beger)

Fremgangsmåte

Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Sett deretter stekeovnen på 175 grader. Bland bakemixen med vann og form to avlange brød. Hakk hvitløk og persille, og bland det med det myke smøret. Skjær snitt i brødene som fylles med hvitløksblandingen. Stekes i ca 35 minutter. Avskjøles på rist. Baguetten smaker best fersk.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Disse marengsene er sprø i kanten og litt seige i midten. De varer lenge i munnen og er perfekt som søt avslutning på et måltid, eller når du bare har lyst på noe godt.

Marengs

Ingredienser

4 eggehviter (140 g)
80 g (ca 1 dl) Sukrin
80 g (ca 1 dl) sukker
Eventuelt 1 ts kakao (for sjokolademarengs)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 100 grader. Mål opp Sukrin, sukker og evt kakao i en skål og bland. Skill eggene og ha eggehvitene i en stor bolle. Sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Pisk bare eggehvitene til du får et hvitt og halvstivt skum, ca 2 minutter. Tilsett deretter litt og litt av sukkerblandingen mens du fortsetter å piske, ca 5 minutter totalt. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på stekebrett med bakepapir. Alternativt kan du bruke to spiseskjeer til å sette toppene.

Stek marengsene i ovnen i 1 time. Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag.

Marengs holder seg veldig godt i en lufttett beholder, så hvis du skal ha gjester kan du gjerne lage dem noen dager i forveien.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 126 kcal protein: 4,8 karbohydrat: 26,9 fett: 0,0 fiber: 0,0


Alle liker kokosboller, og denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Kokosbollekake

Ingredienser

5 eggehviter
5-6 ss Sukrin
1 ts vaniljepulver
20 g kokos
5 plater gelatin

Glasur:
2 eggehviter
2-3 ss SukrinMelis
ca 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 dråper
Stevia sjokolade kan du redusere til 1-2 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene med Sukrin, og bland deretter inn vaniljepulver og kokos.
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann.
Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går.
Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Glasur:
Gelatinplatene smeltes sammen med litt kokende vann (ca 1 spiseskje). Stivpisk eggehvitene med SukrinMelis og bland i kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell glasuren over kaken og strø over kokos. Settes inn i kjøleskapet i ca 10 minutter for at glasuren skal stivne litt før kaken kan nytes.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 81 kcal protein: 7,5 karbohydrat: 1,1 fett: 4,8 fiber: 1,6


Slik lager du enkelt dine egne hamburgerbrød, uten hvetemel og med masse fiber.

Hamburgerbrød av brødmix

Ingredienser

(6 stk)

1 pose brødmix a 250 g
1 dl vann
2 egg
Sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Pisk eggehvitene stive. Ha 1 dl vann og eggeplommer i en bolle, tilsett bakemixen og bland. Vend i eggehvitene. Del deigen i 6 like deler og form flate hamburgerbrød med fingrene dyppet i kaldt vann. Dryss på sesamfrø og stek hamburgerbrødene i 10 minutter.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Lag en enkel og frisk kake med smak av herlige bringebær

Bringebærkake

Ingredienser

1 eske kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje eller kesam
Frosne eller friske bringebær

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, tilsett posens innhold og visp til en glatt, jevn røre. Strø over bringebær.
Stekes midt i ovnen på 175 C i 30 min.

Glasurforslag: "Sukkerfri vaniljekesam" av et beger kesam blandet med 2 ss SukrinMelis og 1 ts vaniljepulver/vaniljesukker.


Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie, fiberrike pølsebrød!

Pølsebrød av brødmix

Ingredienser

(6-8 brød)

1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmixen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød. Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det med én porsjon!

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Denne kaken er kåret til Norges Nasjonalkake, og er også kjent som "Verdens Beste". Her får du en fristende sukkerfri variant, utarbeidet av Nannah fra Lavkarbo.no.

Kvæfjordkake

Ingredienser

Bunn:
100 g smør
100 g Sukrin
4 eggeplommer
1 dl kokosmel
1/2-1 dl fløte (prøv deg fram, det skal være litt konsistens på deigen)
1 ts bakepulver

Marengs:
4 eggehviter
180 g SukrinMelis (evt. vanlig Sukrin)
Noen få dråper eddik
50 g hakkede/skivede mandler

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig)

Bunn:
Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig.
Rør inn eggeplommene, en av gangen.
Ha i kokosmel og bakepulver. Kokosmel suger til seg mye veske, så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra raskt utover. Dette kan være litt vanskelig i og med at røra blir seig. Et godt tips kan være å bruke en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann til å bre røra utover med.

Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis (Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.
Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon.

Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min. Dersom marengsen begynner å bli brun, kan man legge over et bakepapir og slå av varmluften i ovnen.
Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl.

Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem. Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.
Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 233 kcal protein: 6,4 karbohydrat: 1,4 fett: 21,3 fiber: 4,8