Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Ingredienser

Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Tagatesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin+

Karamellsaus:
80 g Tagatesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin+
1 ½ dl kremfløte

Sjokoladelokk:
100 g Tagatose sjokolade
60 g smør

Fremgangsmåte

Kakebunn: Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør. Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk egg, Tagasesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus: Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl. Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 313 kcal protein: 10 karbohydrat: 5,3 fett: 26,3 fiber: 7,7


Scones med mye fiber og lite karbohydrat.

Scones av brødmix

Ingredienser

(2 stk)

1 pk brødmix a 250 g
3 dl melk
2 ss Sukrin
½ ts malt kardemomme

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha melken i en bakebolle, tilsett brødmix, Sukrin og kardemomme og bland godt. Del deigen i to like deler som klappes ut med fuktige hender på papirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i 10 minutter og avkjøles på stekeplaten (slik at sconesene holder seg myke). Disse, som andre scones, smaker alle best ferske.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Lag en enkel og frisk kake med smak av herlige bringebær

Bringebærkake

Ingredienser

1 eske kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje eller kesam
Frosne eller friske bringebær

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, tilsett posens innhold og visp til en glatt, jevn røre. Strø over bringebær.
Stekes midt i ovnen på 175 C i 30 min.

Glasurforslag: "Sukkerfri vaniljekesam" av et beger kesam blandet med 2 ss SukrinMelis og 1 ts vaniljepulver/vaniljesukker.


En drøm av en konfektkake for godt voksne livsnytere! Kaken inneholder ikke mel, og får derfor en helt vidunderlig mektig og nesten litt kremete konsistens.

Black Magic sjokoladekake

Ingredienser

250 gram smør
250 gram mørk sukkerfri sjokolade (Tagatose)
1 dl kaffe
1 ts vaniljepulver
150 g Sukrin
4 egg

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og bland sammen med sjokoladen. Hell deigen i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

Avkjøl kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!

Om du ønsker en sjokoladekrem på toppen, anbefaler vi å bruke Tagatose sjokoladepålegg uten sukker.
Vil du ha en større kake, kan du doble porsjonen og steke kaken i en rund form som er 24-26 cm i diameter. Merk at du da må øke steketiden en god del, til ca 2 timer.

Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 325 kcal protein: 4,5 karbohydrat: 3,7 fett: 32,0 fiber: 2,0


Denne kaken kan også fryses og spises som en iskake. Smaker like godt uansett!

Sjokolademoussekake

Ingredienser

Bunn:
5 eggehviter
90 g Sukrin+
120 g hasselnøtter, males til mel
150 g sjokolade av ønsket type
1 ss hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Is:
5 eggeplommer
40 g Sukrin+
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts vaniljesukker)
1 ss bakekakao
200 g sjokolade av ønsket type
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader.

Pisk eggehviter lett sammen med en kjøkkenmaskin. Tilsett Sukrin+ og pisk det til marengs.
Finhakk sjokoladen og vend sjokolade og hasselnøttmel inn i marengsen sammen med hvetemel og bakepulver.

Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene.
Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter.

Avkjøl kaken i formen. Ta deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.

Is :
Pisk eggeplommer og Sukrin+ til eggedosis. Sikt sammen kakao og vaniljepulver/-sukker og ha det i eggedosisen.
Smelt sjokoladen i vannbad og ha i et par spiseskjeer med fløte. Rør dette godt sammen, pass på at det ikke kommer vann oppi. Da blir det ødelagt.
Bland sjokoladen i eggeblandingen.
Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i eggeblandingen. Visp godt så du ikke får hvite prikker i isen.

Hell blandingen over kakebunnen og sett den kjølig, eventuelt i fryseren om du ønsker iskake. I så fall tar du kaken ut av fryseren litt før servering, slik at den blir enklere å skjære.

Tips: Pynt gjerne med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 335 kcal protein: 5,9 karbohydrat: 9,5 fett: 29,6 fiber: 3,4


En kjempegod og sunn start på dagen...

Granola med Sukrin og FiberFin

Ingredienser

250 g havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g skivede mandler
50 g sesamfrø
50 g gresskarkjerner
50 g kokos
50 g tørkede tranebær
ca. 40 g Sukrin
40 g FiberFin
¼ ts vaniljepulver
6 ss rapsolje eller kokosolje

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle. Ha deretter i raps- eller kokosoljen. Stekes på 140 grader i ca 50 min, med jevnlig omrøring.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 483 kcal protein: 11,3 karbohydrat: 33,4 fett: 31,4 fiber: 10,9


Matmuffins er et perfekt lite måltid, hjemme eller ute.

Matmuffins av brødmix, med soltørkede tomater og fetaost

Ingredienser

1 pakke brødmix a 250 g
3 dl vann
½ glass soltørkede tomater
2 ss olje fra tomatglasset
ca 100 g fetaost
2 ts tørket oregano
½ - 1 dl parmesan

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør og smør muffinsformene. Skjær soltørkede tomater og fetaost i små biter. Riv parmesan. Hell 3 dl vann i en bakebolle. Ha i soltørkede tomater, fetaost, olje, oregano og finrevet parmesan. Deretter har du i bakemixen. (Tar du i bakemiksen først, vil det bli vanskelig å blande inn ost og tomater). Stekes på stekebrett midt i ovnen i ca 20 minutter.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Oppskriften gir ca. 12 boller.

Sunne boller

Ingredienser

3 dl melk, fingervarmt
1 stort egg
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin
10 g sukker (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin+
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger (eller brelett for mindre kalorier)
100 g rosiner

Fremgangsmåte

Varm opp melken, og ha alle ingredienser unntatt smør og rosiner i en bolle og elt i ca 15 min til deigen slipper bollen. Tilsett smør i små terninger, elt så igjen til deigen slipper kantene på bollen og alt smøret er eltet godt inn. Elt rosinene forsiktig inn i deigen.

Trill ut boller og sette dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og la dem heve ca 1 time. Pensle bollene med egg, og stek dem på 180-200 grader i ca 15 minutter.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 253 kcal protein: 7,8 karbohydrat: 34,6 fett: 8,1 fiber: 5,4