Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Nydelige glutenfrie cupcakes. Disse kan også lages med pære/vaniljepulver.

Eplecupcakes med vaniljekrem-fyll

Ingredienser

14 ss Finmalte mandler
6 ss Kokosmel
4 ts bakepulver
2 dl Sukrin+
1 dl mykt smør
4 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)

Et eple
1 ts kanel

Vaniljekrem
2,5 dl lettmelk
20 g Sukrin+
2 eggeplommer
20 g maizena
1 ts vaniljepulver (eller 1-2 vaniljestenger)

Krem
1,5 dl fløte
Sukrin+ etter smak

Fremgangsmåte

Start med vaniljekremen. Kok opp melk, Sukrin+ og vanilje på svak varme. Trekk kjelen av platen når melkeblandingen når kokepunktet. Pisk sammen eggeplommer og maizena i en egen bolle og pisk det deretter inn i melkeblandingen. Sett kjelen tilbake på stekeplaten og kok opp. Blandingen vil tykne når det når kokepunktet. Da er den ferdig. Avkjøl i kjøleskapet.

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt Sukrin+, deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt og vaniljepulver. I en annen bolle blander du Finmalte mandler, Kokosmel og bakepulver. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må. Tilsett finhakket eple og 1 ts kanel.

Fordel i cupcakeformer (holder til ca 12 litt store). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøl.

Montering:
Pisk kremfløte og sukrin+ til krem. Lag et hull i midten av hver cupcake. Fyll dette med vaniljekrem, ca en ss i hver cupcake. La det gjerne renne litt utover cupcakesene. Dryss over litt raspet eple/pære og pynt med en liten kremtopp.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 215 kcal protein: 8 karbohydrat: 7 fett: 18,6 fiber: 5


Vafler uten hvetemel med perfekt vaffel-konsistens! Fattige på karbohydrater og rike på fiber.

Glutenfrie vafler

Ingredienser

4 egg
4 ss Sukrin Gold
3 dl rømme
1 dl mandelmel (fettredusert)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 strøkne ss fiberhusk
1/2 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen. Juster med fiberhusk og melk til du synes du har passe konsistens. (Vær forsiktig med å ha i ekstra Fiberhusk, og bruk da bare en halv teskje av gangen. Gi den deretter litt tid til å "virke" før du vurderer konsistensen igjen) La røren svelle i ca 15 minutter.

Stek vaflene. Siden disse inneholder mye rømme behøver du sannsynligvis ikke å smøre jernet. Gir ca 6-8 plater.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 190 kcal protein: 11 karbohydrat: 4 fett: 13 fiber: 9


Disse smelter på tungen, og anbefales på det varmeste!

Mini-brownie cupcakes

Ingredienser

Cupcakes (14 stk)
115g mørk sjokolade
115 g smør
1 dl sukrin gold
2 store egg
4 ss mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Sjokoladeganache
150 g mørk sjokolade
1,5 dl fløte
2 ss sukrin gold (ikke et must)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180C. Finn frem ca 14 stk mini-cupcakes-former. Sett til side.

Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og sukrin gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle. Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.

Imens lager du cupcakes. Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hver interval. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.) Tilsett sukrin og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig. Del røren i formene, ca 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke brownies for lenge, de skal ha en myk kjerne.

Når cucpcakesene er helt avkjølt, dekorer med sjokoladeganache. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 408 kcal protein: 8 karbohydrat: 12 fett: 35 fiber: 8


Disse marengsene er sprø i kanten og litt seige i midten. De varer lenge i munnen og er perfekt som søt avslutning på et måltid, eller når du bare har lyst på noe godt.

Marengs

Ingredienser

4 eggehviter (140 g)
80 g (ca 1 dl) Sukrin
80 g (ca 1 dl) sukker
Eventuelt 1 ts kakao (for sjokolademarengs)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 100 grader. Mål opp Sukrin, sukker og evt kakao i en skål og bland. Skill eggene og ha eggehvitene i en stor bolle. Sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Pisk bare eggehvitene til du får et hvitt og halvstivt skum, ca 2 minutter. Tilsett deretter litt og litt av sukkerblandingen mens du fortsetter å piske, ca 5 minutter totalt. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på stekebrett med bakepapir. Alternativt kan du bruke to spiseskjeer til å sette toppene.

Stek marengsene i ovnen i 1 time. Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag.

Marengs holder seg veldig godt i en lufttett beholder, så hvis du skal ha gjester kan du gjerne lage dem noen dager i forveien.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 126 kcal protein: 4,8 karbohydrat: 26,9 fett: 0,0 fiber: 0,0


Lag gode pepperkaker uten hvetemel og sukker!

Glutenfrie pepperkaker

Ingredienser

50 g mandelmel (fettredusert)
40 g FiberFin
½ ts bakepulver
2 ts kanel
½-1 ts kardemomme
½-1 ts ingefær
½-1 ts nellik

50 g smør
1 ss Yaconsirup
ca 4 ss Sukrin Gold
1 eggehvitte

Fremgangsmåte

Bland mandelmel, fiberfin, bakepulver og krydder i en bolle.
Pisk romtemperert smør, yaconsirup og Sukrin Gold i en egen bolle. Ha i eggehvitten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund slik at mandelmelet får satt seg.

Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra fiberfin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.

Stekes på 180 grader i ca 8 min.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 343 kcal protein: 11,5 karbohydrat: 15,1 fett: 21 fiber: 23,6


Disse er så søte og gode på smak at de ikke behøver noe ekstra fyll eller topping.

Søte scones med nøtter

Ingredienser

150 g fettredusert mandelmel eller sesam-mel
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
1 klype salt
En neve mandler
En neve valnøtter
5 ss rosiner
1 egg
½ - 1 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Jobb inn det kalde smøret som du har skåret i terninger. Det gjør ikke noe om det blir en del biter av smør, da disse vil smelte under stekeprosessen.
Visp sammen egg og yoghurt og bland dette inn i deigen.
Hakk nøtter og ha i deigen sammen med rosiner.

Ta litt kaldt vann på hendene og sett store boller på bakpapir

Blir ca 6 scones.

Stekes i ca 15 min.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 346 kcal protein: 14 karbohydrat: 17 fett: 22 fiber: 9


Sunnere marsipan enn dette får du vel ikke? Hele oppskriften gir 347 kcal og ca. 12 kuler. Det vil si ca. 29 kcal per kule.

Sunn marsipan

Ingredienser

90 g mandelmel
60 g SukrinMelis
2 eggehviter
(1-3 dråper mandelessens)

Topping:
20 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Bland SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens.
Hvis du ønsker en lavkalori-marsipan kan du bruke det fettreduserte mandelmelet. Det er dette vi har næringsberegnet oppskriften ut fra. Hvis du ikke er så opptatt av kalorier, men ønsker å gi marsipanen ekstra smak og saftighet anbefaler vi at du benytter Finmalte mandler.
Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller SukrinMelis etter hvor søtt du vil ha det. La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like biter og trill kuler.

Del sjokoladen i biter og putt dem i en plastpose, smelt i varmt vann. Klipp av tuppen, og dekorer kulene.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 165 kcal protein: 20,1 karbohydrat: 3,5 fett: 4,7 fiber: 16,1


Smakfulle frokost-cupcakes med aprikos og nøtter

Aprikos-cupcakes

Ingredienser

7 ss finmalte mandler
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl sukrin+
0,5 dl mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
5 dråper stevia med aprikossmak
1 neve hakkede mandler
1 neve hakkede hasselnøtter
1 neve hakkede tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt sukrin+. Deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og steviadråper. I en annen bolle blander du mandelmel, kokosmel, bakepulver, hakkede nøtter og aprikos. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må.

Fordel i cupcakeformer (oppskriften passer til ca 5 store former). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 328 kcal protein: 10 karbohydrat: 5 fett: 28 fiber: 7