Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Nydelige glutenfrie cupcakes. Disse kan også lages med pære/vaniljepulver.

Eplecupcakes med vaniljekrem-fyll

Ingredienser

14 ss Finmalte mandler
6 ss Kokosmel
4 ts bakepulver
2 dl Sukrin+
1 dl mykt smør
4 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)

Et eple
1 ts kanel

Vaniljekrem
2,5 dl lettmelk
20 g Sukrin+
2 eggeplommer
20 g maizena
1 ts vaniljepulver (eller 1-2 vaniljestenger)

Krem
1,5 dl fløte
Sukrin+ etter smak

Fremgangsmåte

Start med vaniljekremen. Kok opp melk, Sukrin+ og vanilje på svak varme. Trekk kjelen av platen når melkeblandingen når kokepunktet. Pisk sammen eggeplommer og maizena i en egen bolle og pisk det deretter inn i melkeblandingen. Sett kjelen tilbake på stekeplaten og kok opp. Blandingen vil tykne når det når kokepunktet. Da er den ferdig. Avkjøl i kjøleskapet.

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt Sukrin+, deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt og vaniljepulver. I en annen bolle blander du Finmalte mandler, Kokosmel og bakepulver. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må. Tilsett finhakket eple og 1 ts kanel.

Fordel i cupcakeformer (holder til ca 12 litt store). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøl.

Montering:
Pisk kremfløte og sukrin+ til krem. Lag et hull i midten av hver cupcake. Fyll dette med vaniljekrem, ca en ss i hver cupcake. La det gjerne renne litt utover cupcakesene. Dryss over litt raspet eple/pære og pynt med en liten kremtopp.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 215 kcal protein: 8 karbohydrat: 7 fett: 186 fiber: 5


Vafler uten hvetemel med perfekt vaffel-konsistens! Fattige på karbohydrater og rike på fiber.

Glutenfrie vafler

Ingredienser

4 egg
4 ss Sukrin Gold
3 dl rømme
1 dl mandelmel (fettredusert)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 strøkne ss fiberhusk
1/2 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen. Juster med fiberhusk og melk til du synes du har passe konsistens. (Vær forsiktig med å ha i ekstra Fiberhusk, og bruk da bare en halv teskje av gangen. Gi den deretter litt tid til å "virke" før du vurderer konsistensen igjen) La røren svelle i ca 15 minutter.

Stek vaflene. Siden disse inneholder mye rømme behøver du sannsynligvis ikke å smøre jernet. Gir ca 6-8 plater.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 190 kcal protein: 11 karbohydrat: 4 fett: 13 fiber: 9


Disse smelter på tungen, og anbefales på det varmeste!

Mini-brownie cupcakes

Ingredienser

Cupcakes (14 stk)
115g mørk sjokolade
115 g smør
1 dl sukrin gold
2 store egg
4 ss mandelmel
2 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Sjokoladeganache
150 g mørk sjokolade
1,5 dl fløte
2 ss sukrin gold (ikke et must)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180C. Finn frem ca 14 stk mini-cupcakes-former. Sett til side.

Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og sukrin gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle. Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.

Imens lager du cupcakes. Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hver interval. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.) Tilsett sukrin og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig. Del røren i formene, ca 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke brownies for lenge, de skal ha en myk kjerne.

Når cucpcakesene er helt avkjølt, dekorer med sjokoladeganache. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 408 kcal protein: 8 karbohydrat: 12 fett: 35 fiber: 8


Disse marengsene er sprø i kanten og litt seige i midten. De varer lenge i munnen og er perfekt som søt avslutning på et måltid, eller når du bare har lyst på noe godt.

Marengs

Ingredienser

4 eggehviter (140 g)
80 g (ca 1 dl) Sukrin
80 g (ca 1 dl) sukker
Eventuelt 1 ts kakao (for sjokolademarengs)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 100 grader. Mål opp Sukrin, sukker og evt kakao i en skål og bland. Skill eggene og ha eggehvitene i en stor bolle. Sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Pisk bare eggehvitene til du får et hvitt og halvstivt skum, ca 2 minutter. Tilsett deretter litt og litt av sukkerblandingen mens du fortsetter å piske, ca 5 minutter totalt. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på stekebrett med bakepapir. Alternativt kan du bruke to spiseskjeer til å sette toppene.

Stek marengsene i ovnen i 1 time. Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag.

Marengs holder seg veldig godt i en lufttett beholder, så hvis du skal ha gjester kan du gjerne lage dem noen dager i forveien.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 126 kcal protein: 4,8 karbohydrat: 26,9 fett: 0,0 fiber: 0,0


Smakfulle frokost-cupcakes med aprikos og nøtter

Aprikos-cupcakes

Ingredienser

7 ss finmalte mandler
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl sukrin+
0,5 dl mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
5 dråper stevia med aprikossmak
1 neve hakkede mandler
1 neve hakkede hasselnøtter
1 neve hakkede tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt sukrin+. Deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og steviadråper. I en annen bolle blander du mandelmel, kokosmel, bakepulver, hakkede nøtter og aprikos. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må.

Fordel i cupcakeformer (oppskriften passer til ca 5 store former). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.

Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 328 kcal protein: 10 karbohydrat: 5 fett: 28 fiber: 7


Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Sjokoladefudge

Ingredienser

50 g smør
1 ss Sukrin
1 ss Tagatesse
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
100 g Tagatose sjokolade

Fremgangsmåte

Bruk en tykkbunnet kjele og kok forsiktig opp smør, Sukrin, Tagatesse,
kremfløte og vaniljepulver. La det småkoke i 25 minutter over svak varme.

Ta kjelen av platen. Brekk sjokoladen i biter og rør dem inn i karamellmassen
litt etter litt til all sjokoladen er smeltet.

Ha massen i små silikonformer eller i en plastfoliebelagt større form og la det
stå i fryseboks til fudgen er helt stiv. Dersom du har massen i små silikonformer,
må bitene fryses skikkelig før de presses ut av formene. Fudge frosset
i en stor form deles opp i fine biter med en varm kniv.

Oppbevaring: Oppbevares i fryseboks og tas ut i litt tid før servering.
Du unngår kondens på konfekten ved å tine dem i en boks i kjøleskap.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 390 kcal protein: 2,7 karbohydrat: 5,8 fett: 38,8 fiber: 3,1


En enkel måte å lage en fiberrik og sunn hvitløksbaguette på!

Hvitløksbaguette av brødmix

Ingredienser

500 g brødmix (2 x 250 g-pakke eller 1/2 1 kg-pose)
6 dl vann
100 g smør
½ kinesisk hvitløk
1 bunt persille (ca 1/2 beger)

Fremgangsmåte

Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Sett deretter stekeovnen på 175 grader. Bland bakemixen med vann og form to avlange brød. Hakk hvitløk og persille, og bland det med det myke smøret. Skjær snitt i brødene som fylles med hvitløksblandingen. Stekes i ca 35 minutter. Avskjøles på rist. Baguetten smaker best fersk.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger


Alle liker kokosboller, og denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Kokosbollekake

Ingredienser

5 eggehviter
5-6 ss Sukrin
1 ts vaniljepulver
20 g kokos
5 plater gelatin

Glasur:
2 eggehviter
2-3 ss SukrinMelis
ca 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 dråper
Stevia sjokolade kan du redusere til 1-2 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene med Sukrin, og bland deretter inn vaniljepulver og kokos.
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann.
Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går.
Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Glasur:
Gelatinplatene smeltes sammen med litt kokende vann (ca 1 spiseskje). Stivpisk eggehvitene med SukrinMelis og bland i kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell glasuren over kaken og strø over kokos. Settes inn i kjøleskapet i ca 10 minutter for at glasuren skal stivne litt før kaken kan nytes.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 81 kcal protein: 7,5 karbohydrat: 1,1 fett: 4,8 fiber: 1,6