Sunnere barnebursdag

I løpet av et år dukker det opp mange anledninger og merkedager som innbyr til kos og hygge, hvor det ofte serveres mat og drikke som ikke nødvendigvis er så gunstig for kroppen vår.

Moderate mengder er ikke farlig, men en liten barnekropp kan fort få et for høyt inntak av både sukker og fett som vil kunne bidra til å fortrenge annen og mer næringsrik mat. Samtidig er det viktig å markere dager som er litt annerledes, og sunnere alternativer trenger ikke å bety mindre feiring! Vi har derfor samlet noen tips vi håper kan være til hjelp på veien til en sunnere – men vel så smakfull bursdagsfeiring.

Pizza er alltid populært i bursdagsselskaper, og her kan man gjøre enkle grep for servere sunnere alternativer. Ved å lage pizzaen selv har du bedre kontroll over hva du serverer gjestene, og vi kan anbefale denne pizzaoppskriften hvor noe av hvetemelet i bunnen er erstattet med Fiberfin. Pizzabunnen er fortsatt lys og fin, men oppskriften gir deg en pizza med like mye fiber som i grovbrød – uten å gå på bekostning av den klassiske pizzasmaken. Denne pizzaoppskriften er også ypperlig til å lage pizzasnurrer av.

Server gjerne oppskåret frukt og grønnsaker som snacks og tilbehør. Anrett på et stort fat, og bruk for eksempel pepperkakeformer til å stikke ut «seigmenn» og andre former av melon, kålrot eller agurk. Servert med en enkel dipp laget av yoghurt naturell og kremost med krydder, blir dette fort en suksess for både store og små. Fargerike fruktspyd er også flotte å servere som dessert eller snacks.

Ingen bursdagsfeiring uten kaker, og det samme gjelder selvfølgelig for sunnere barnebursdager! Om du ønsker en enkel kake med mange variasjonsmuligheter kan vi anbefale vår Kakemix. Med denne kan du blant annet lage saftig gulrotkake, frisk bringebærkake eller klassisk eplekake. Muffins er en vinner i mange barnebursdager, og med vår Bakemix kan du lage ulike typer muffins med utgangspunkt i èn og samme mix. Her kreves få ingredienser og disse er ypperlige for barna å være med på å lage.

Sjokolade og kokos er en uslåelig kombinasjon, og med vår sjokoladekake med kokoskrem har du en sunnere langpannekake som garantert vil forsvinne fort. Har du knapt med tid, kan vi anbefale vår Sjokoladekakemiks som gir deg en nydelig og saftig sjokoladekake på 1-2-3. Glasur kan lages ved å blande 200 g sukkerfri sjokolade med 2 dl oppvarmet kremfløte/kokosmelk, og røre til det har smeltet. Som et alternativ til glasur, kan du kle kaken med vår fløyelsmyke sjokolademousse. Sjokolademoussen kan selvfølgelig også serveres som en egen dessert, kanskje tilsatt friske bær eller revet sjokolade? Husk også at barn fort blir mette, så pass på å dele opp kakene i små kakestykker før servering.

Klassiske hveteboller er en favoritt hos mange, og med denne oppskriften på sunnere boller kan du servere saftige og sukkerfrie hveteboller i bursdagsselskapet.

Ønsker du å servere en forfriskende tørstedrikk kan vi anbefale denne bringebærlemonaden. For en litt syrligere smak, er vår sitronlemonade både frisk og leskende. Styrke og sødme på lemonadene velger du selv ved å justere vannmengden.

Smoothie passer også godt som drikke i barnebursdager. Tilsetter du litt mindre væske enn oppskriften tilsier og heller smoothien i noen ispinneformer har du straks forfriskende smooth-is klar.

Is er alltid populært hos både store og små. Denne friske bringebæriskremen er svært rask og enkel å lage, og blir fort en favoritt på varme dager. Dersom du ønsker en melkefri variant, kan vi anbefale denne lette og friske jordbærsorbeten.

Mer inspirasjon, tips og oppskrifter på sunnere kaker og desserter finner du her.

God bursdagsfeiring!

Les flere artikler »