Fiberrik pizzabunn

Fiberrik pizzabunn

Det er enkelt å lage fiberrik pizza! Takket være FiberFin inneholder denne lyse, fine pizzabunnen hele 7 % fiber - like mye som i grovbrød.

Ingredienser

Oppskriften gir én stor eller 2–3 porsjonspizzaer:
270 gram (4½ dl) hvetemel
60 gram (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ss olivenolje
2,5 dl vann
½ pakke tørrgjær
½ ts salt

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre, og tilsett lunket vann og olje. Elt i 4-5 minutter (det er viktig å elte deigen godt). Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse.

Kjevle eller trykk ut deigen. Ha på ditt favorittfyll. Hvis du lager italiensk pizza med tynn bunn og lite fyll (2-3 stk), skal de stekes så varmt som mulig i 5-10 minutter. Bruk gjerne en bakesten.

Lager du en amerikansk type, med mer fyll og tykkere bunn (1 stk), skal denne stekes på 200 grader i ca 20 minutter.


Denne pizzabunnen blir lys og fin, men inneholder mer fiber enn du ville fått om du brukte 100 % sammalt mel. I tillegg har den lav GI, og den holder deg mett lenge. Bruker du proteinrikt fyll og mager/halvfet ost, er dette hverdagsmat du kan spise med god samvittighet!

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
177 6 33 3 7