Fordelene med Sukrin

Sukrin har en ren og naturlig sukkersmak, og ser også helt ut som vanlig sukker. Det har sukkerets konsistens og knaser i tennene på samme måte. Sukrin har ca 70 % av søtsmaken til vanlig sukker. Sukrin-variantene Sukrin Gold, SukrinMelis og Sukrin:1 er like søte som sukker, mens Sukrin+ er dobbelt så søt. 

Kalorier og GI på Sukrin i forhold til andre søtstoffer

Kalorier per 100 gram

Glykemisk indeks (GI)

Helsefordeler med Sukrin

Ikke bare er Sukrin fritt for kalorier og karbohydrater, men visste du at det faktisk er bra for kroppen også?

Sukrin virker beskyttende mot hull i tennene ved å dempe veksten av de bakteriene i munnhulen som fører til karies. Daglig bruk av Sukrin vil derfor kunne gi bedre tannhelse.

Studier viser at Sukrin har evnen til å bekjempe frie radikaler i kroppen, og fungerer dermed som en antioksidant. Det kan også hjelpe til med å beskytte mot skader i blodkarene som forårsakes av for høyt blodsukker.

Eksperter anbefaler Sukrin

Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert. Hun har gitt ut flere kokebøker som inneholder oppskrifter med blant annet Sukrin. «Jeg anbefaler Sukrin til alle mine pasienter som en erstatning for sukker, og de fleste er meget fornøyd med dette alternativet.»

Inge Lindseth er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, og har jobbet mange år med kostholdsrådgivning. Som søtstoff anbefaler Lindseth å bruke Sukrin.