Mel (sesam, glutenfri havre), heleggpulver, fiber (resistent maisstivelse, psyllium, erter), erteprotein, smaksforsterker (erythritol), hevemiddel (natriumbikarbonat, difosfat), mineralsalt (natriumklorid, kaliumklorid).
Sesamfrø fettreduseres ved kaldpressing for å gi en lettere, mer luftig og riktig brød-konsistens.
Sesamfrøene som brukes har afrikansk opprinnelse. Det er nylig blitt utført analyser på disse, som ikke ga noe utslag på etylenoksid.
Tørket egg, for at du skal slippe å tilsette egg utenom. Egg er et nødvendig bindemiddel i brødet.
Også kjent som ‘FiberFin’. Resistent stivelse har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.
Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i brødet.
Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.
Sukrin er en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen Erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetninger i Sukrin. Les mer om Sukrin her.
Dette er innholdet i godt gammeldags bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.
Natriumklorid er vanlig bordsalt. Vi har erstattet noe av saltmengden med kaliumklorid, da for stor mengde natrium ikke er bra for kroppen.