Ingredienser

Mel (sesam, glutenfri havre), heleggpulver, fiber (resistent maisstivelse, psyllium, erter), erteprotein, smaksforsterker (erythritol), hevemiddel (natriumbikarbonat, difosfat), mineralsalt (natriumklorid, kaliumklorid).

Mel fra fettreduserte sesamfrø og havre

Sesamfrø  fettreduseres ved kaldpressing for å gi en lettere, mer luftig og riktig brød-konsistens.

Sesamfrøene som brukes har afrikansk opprinnelse. Det er nylig blitt utført analyser på disse, som ikke ga noe utslag på etylenoksid. 

Heleggpulver

Tørket egg, for at du skal slippe å tilsette egg utenom. Egg er et nødvendig bindemiddel i brødet.

Resistent maisstivelse

Også kjent som ‘FiberFin’. Resistent stivelse har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.

Fiber fra psyllium og erter

Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i brødet.

Erteprotein

Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.

Sukrin

Sukrin er en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen Erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetninger i Sukrin. Les mer om Sukrin her.

Hevemiddel: bikarbonat og difosfat

Dette er innholdet i godt gammeldags bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.

Mineralsalt

Natriumklorid er vanlig bordsalt. Vi har erstattet noe av saltmengden med kaliumklorid, da for stor mengde natrium ikke er bra for kroppen.