Ingredienser:

Fettredusert mandelmel, søtstoff: erythritol, fiber (fra resistent maisstivelse, sikorirot, psyllium), stivelse (mais, potet), erteprotein, hevemiddel (natriumbikarbonat, difosfat), salt, emulgator (mono- og diglyserider), surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma, søtstoff: sukralose.

.

Fettredusert Mandelmel

Finmalte mandler der 80 % av fettet er fjernet ved kaldpressing. Les mer om fettredusert Mandelmel her.

Sukrin

Sukrin er en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetningsstoffer i Sukrin. Les mer om Sukrin her.

FiberFin

FiberFin er et naturlig, glutenfritt mel med hele 60 % fiber i form av resistent stivelse. FiberFin har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.

Fiber fra sikorirot og psylliumhusk

Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i kaken.

Mais- og potetstivelse

Stivelse fra mais og potet som gjør kaken saftig og holder den myk.

Erteprotein

Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.

Hevemiddel

Bikarbonat og difosfat er innholdet i vanlig bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.

Salt

Vanlig bordsalt (natriumklorid).

Emulgator

Mono og diglyserider av fettsyrer. Brukes for å binde vann og fett og gir kaken en fin stekeskorpe og fast konsistens. Fettet er kun fra vegetabilske kilder.

Surhetsregulerende middel

Sitronsyre virker som surhetregulerende middel, og styrer også hevingen.

Aroma

Vanilje

Sukralose

Sukralose er et søtstoff som er ca 600 ganger søtere enn sukker. Vi har brukt en svært liten mengde (o,5 g) for å forsterke søtsmaken i Sukrin.