Tips til glasur

Her er oppskrifter på noen ulike glasurer vi anbefaler. Glasur kan være vanskelig å få til helt uten melis.
Der vi skriver vanlig melis, kan du gjerne bruke Finesse, steviadråper eller annen søtning. Prøv deg fram, og finn ut hva du foretrekker. Husk at all reduksjon av sukker er positivt for helsen.

Melisglasur

1 dl SukrinMelis, 1 dl vanlig melis, 1 eggehvite.

Ostekrem

200 g naturell kremost, 100 g SukrinMelis, 50 g vanlig melis, 1 ts vaniljesukker/vaniljepulver.

Fyldig ostekrem

Bruk en mixmaster og rør 50 g romtemperert smør godt sammen med 35 g Finesse (eller 70 g SukrinMelis). Bland deretter inn 150 g kremost naturell.

Sjokoladekrem

125 g romtemperert smør, 80 g SukrinMelis, 30 g vanlig melis, 2 ss kakao, 1 ts vaniljepulver, 3 ss sterk kaffe.
(Evt. noen få dråper med steviadråper vanilje eller sjokolade.)

Alternativ sjokoladekrem

200 g sjokolade (sukkerfri eller 70 %), 200 g kokosmelk eller fløte.
Varm opp kokosmelken/fløten i en liten kjele mot kokepunktet. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den er smeltet. Ha blandingen over i en bolle og avkjøl. Visp opp sjokoladen med håndholdt miksmaster.

Smørkrem

130 g romtemperert smør, 80 g SukrinMelis, 40 g vanlig melis, 2 ts vaniljesukker/vaniljepulver, 1–2 ss melk.

Sukkerfri vaniljekesam

Bland et beger kesam med 2 ss SukrinMelis og 1 ts vaniljepulver/vaniljesukker.

Pisket krem

3 dl kremfløte piskes stivt med 1-2 ss SukrinMelis.