FiberFin er maisstivelse fra en spesiell maisplante som er dyrket frem gjennom mange år (ikke GMO), og inneholder 80 % amylosestivelse. Dette er en form for stivelse som fordøyelses-enzymene i kroppen har vanskeligere for å bryte ned.
Vanlig stivelse brytes ned til druesukker i kroppen, og brukes som energi. Resistent stivelse er stivelse som ikke fordøyes på vanlig måte, men oppfører seg som kostfiber. Det har blitt spist av oss mennesker i tusener av år gjennom matvarer som bl.a. bønner og linser.
Forskere over hele verden har nå fått øynene opp for dette spesielle fiberet og de gunstige helsevirkninger det har. En spiseskje FiberFin gir 6 gram fiber, og er en enkel måte å øke fiberinntaket i kosten på.
Her kan du lese en god engelsk oversikts-artikkel om resistent stivelse: The definitive guide to resistant starch
Alle helsefordelene med FiberFin får du først når du inntar produktet hver dag. Prøv FiberFin over frokostblandingen, eller bland den i juice eller melk. En spiseskje FiberFin gir hele 6 gram resistent stivelse.
Alle steder hvor du bruker mel, kan du også bruke FiberFin. Bare bytt ut 10-20 % av melet med FiberFin. Smak og utseende blir som før! Bytter du for eksempel ut 7 % av melet i en pizzaoppskrift, vil fiberinnholdet bli like høyt som i grovbrød. I tillegg blir deigen lettere å jobbe med.
Det er blitt publisert en rekke studier som bekrefter de positive helseegenskapene til FiberFin. Her er noen av helsefordelene som blir dokumentert:
Resistant starch improves insulin sensitivity in metabolic syndrome.
Resistant Starch from High-Amylose Maize Increases Insulin Sensitivity in Overweight and Obese Men.
Resistant starch: the effect on postprandial glycemia, hormonal response, and satiety.
Resistant Starch: Promise for Improving Human Health.
Resistant starch and energy balance: impact on weight loss and maintenance.