Ja, Fiberfin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetninger.
Nei. Denne maistypen er avlet frem i USA på konvensjonelt vis, helt uten bruk av genmanipulasjon.
Fiberfin er laget av er en spesiell amerikansk maisplante som er dyrket frem gjennom mange år, og inneholder 80 % amylosestivelse. Dette er en form for stivelsen som er resistent mot magesyre, og ikke brytes ned av fordøyelsesenzymer. Resistent stivelse tas ikke opp som energi i kroppen, men virker som et fiber, regulerer blodsukkeret og er sunt for fordøyelsen.
Fiberfin er uten gluten, og har dermed ingen sammenbindende effekt. Vi anbefaler å bytte ut 10-20 % for å få et tilfredsstillende resultat. Du vil da få et fiberinnhold som overstiger alt annet grovt mel med god margin.
Nei, Fiberfin har ingen fortykkende effekt.
Fiberhusk er vannoppløselige fiber som suger opp væske og blir til en myk gele. Dette binder sammen deigen og gjør at den er lettere å bearbeide. Fiberhusk er fin å bruke i oppskrifter der du har byttet ut mye hvetemel, for å binde deigen sammen. Den skal bare brukes i små mengder, (ca en spiseskje), og vil forandre deigens konsistens. Fiberfin er et fiberrikt meltilskudd, som ikke har noen bindende effekt, og som ikke påvirker utseendet eller smak. Ved å bytte ut 10-20 % vanlig mel med Fiberfin øker du fiberinnholdet kraftig, men maten smaker og ser ut som den ville gjort med fint mel. De to produktene har to ulike funksjoner, men de kan gjerne brukes i kombinasjon.