SukrinSirup – ingredienser:

Løselig maisfiber, søtstoffer (sorbitol, erythritol, steviolglykosider), melasse, salt.

Maisfiber

Løselig maisfiber lages ved å ta ren glukose fra GMO-fri mais og gjøre det om til ikke-fordøyelige bestanddeler, gjennom en prosess som heter enzymatisk hydrolyse. Løselig maisfiber brukes i matvarer for å øke fiberinntaket og erstatte sukker.

Forskning viser at løselig maisfiber gir mange av de samme helsefordelene som kostfiber fra korn, grønnsaker, frukt og belgfrukter. Løselig maisfiber kan forbedre tarmhelsen og har prebiotiske egenskaper. Videre støtter løselig maisfiber en god blodsukkerregulering, og styrker benbygningen ved å øke kalsiumopptaket.

Fiberfacts: soluble corn fiber

Vitenskapelige studier:

Virker stabiliserende på blodsukkernivået.
[Studie 1] [Studie 2] [Studie 3]

Har prebiotiske egenskaper som kan fremme sunn tarmhelse ved å stimulere veksten eller aktiviteten til spesifikke bakterier og produsere kortkjedede fettsyrer.
[Studie 4] [Studie 5] [Studie 6] [Studie 7]

Kan styrke benhelsen ved å øke opptaket og bevaringen av kalsium.
[Studie 6] [Studie 7] [Studie 8] [Studie 9]

Fremmer sunn fordøyelse, og tarmhelse.
[Studie 4] [Studie 10]

Tolereres godt av magen, selv ved høyt inntak, og har bedre total toleranse enn inulin og FOS (oligofruktose).
[Studie 4] [Studie 10] [Studie 11]

Sorbitol

Sorbitol er en sukkeralkohol med GI på ca 9. Vi bruker Sorbitol i SukrinSirup for å skape best mulig smak og konsistens, da Sukrin alene ville ført til krystallisering i sirupen.

Erythritol

Erythritol er det samme som Sukrin – en kalorifri sukkeralkohol med GI på 0. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer. Les mer om Sukrin her.

Steviolglykosider

Steviolglykosider ekstraheres fra bladene på steviaplanten, og er et konsentrat som er 250-300 ganger søtere enn sukker.

Melasse

Melasse er et produkt av det som blir igjen når sukker utvinnes fra sukkerrør eller sukkerbeter. Vi bruker en liten andel melasse for å runde av smaken på SukrinSirup.

Salt

Vi bruker en liten andel salt for å balansere smaken i sirupen.