Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Polarbrød med Havrefiber

Polarbrød med Havrefiber

Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.

Ingredienser

2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.

Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.

Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.


Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
215 5 2 17 18

Spinatpai med FiberFin

Spinatpai med FiberFin

En fiber- og proteinrik pai som smaker kjempegodt!

Ingredienser

Deig:
100 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
50 g smør
1 dl cottage cheese

Fyll:
250 g spinat
1 finhakket løk
100 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl cottage cheese
1 dl melk
2 egg
1-2 dl revet gulost

Fremgangsmåte

Deig:
Elt hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese kjapt sammen (bruk gjerne en food processor) og trykk deigen ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime.

Forstek deigen i 10 minutter ved 225 grader.

Fyll:
Legg spinat, løk og fetaost i paibunnen. Dersom du bruker frossen spinat må denne tines først.

Pisk salt, pepper, cottage cheese, egg og melk sammen, og hell blandingen over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien.

Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader.

Serveres gjerne sammen med en grønn salat.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
154 9 8 9 4

Ketokjeks med SunFlour

Ketokjeks med SunFlour

Med få ingredienser kan du lage disse gode kjeksene som nesten ikke inneholder noe karbohydrat. Perfekt ketosnacks!

Ingredienser

100 g SunFlour solsikkemel
100 g revet cheddarost
60 g smør
en klype salt

Fremgangsmåte

Bland mel, revet ost og salt - gjerne i en blender. Del smøret i små terninger og bland inn til slutt.

Kna alle ingrediensene godt sammen slik at det blir en fast klump (bruk litt vann hvis blandingen er for tørr). La deigen ligge i kjøleskapet i ca 1 time.

Kjevle deigen flat mellom to bakepapir-ark. Del opp i passende biter, og stek på 180 grader varmluft i ca 10 - 12 min. Strø gjerne over sesamfrø/linfrø/solsikkekjerner før du steker.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
467 27 1 37 10

Barbequesaus

Barbequesaus

Lag en deilig barbequesaus med Sukrin Gold

Ingredienser

200 g sukkerfri ketchup
70 g Sukrin Gold
40 g ferdiglagd kaffe
¼- ½ ss tabasco
½ ts sitronsaft
½ ts røkt paprikapulver

Fremgangsmåte

Bland ketchup, Sukrin Gold og ferdiglagd kaffe i en kjele og varm opp slik at du får en jevn og glatt saus. Smak til med tabasco, sitronsaft og paprikapulver. Dersom du ikke får tak i den røkte varianten bruker du vanlig paprikapulver.

Sausen kan enten brukes på kjøtt under grilling, eller som en saus/dip ved siden av.

Karamellisert løk

Karamellisert løk

Bruk Sukrin Gold til å karamellisere løk

Ingredienser

1 gul løk
1 ss sitronsaft
1 ss nøytral olje
1 ss Sukrin Gold
0.5 dl vann
0.5 ts salt
1 klype pepper

Fremgangsmåte

Rens løken og kutt den i tynne skiver. Ha olje i stekepannen og varm til middels til høy varme. Stek løken til den blir brun, men pass på at den ikke brenner seg. Tilsett Sukrin Gold og bland sammen. Ha så i sitronsaft og vann. Kok væsken inn i løken. Smak til med salt og pepper.

Pølsebrød av brødmiks

Pølsebrød av brødmiks

Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!

Ingredienser

Til 6-8 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød eller Sukrin Proteinbrød
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.

Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
163 9 3 8 21

Glutenfri pizzabunn

Glutenfri pizzabunn

Denne sprø pizzabunnen, laget med SunFlour solsikkemel, er rik på protein og fiber og har et meget lavt karbohydrat-innhold.

Ingredienser

Til en liten pizza:
50 g revet ost
50 g SunFlour
1 ts bakepulver
1 egg
1 ts eplecidereddik
litt salt

Fremgangsmåte

Egg, ost og eplecidereddik blandes sammen i en foodprocessor. Tilsett SunFlour, bakepulver og salt, og bland alt godt sammen til en deig.

Denne deigen er ikke som en vanlig pizzadeig som kan kjevles. Ha litt olje på hendene og trykk deigen ut til en sirkel direkte på bakepapiret.

Forstek bunnen ved 200 °C i 10 min. Ha deretter på det fyllet du ønsker, og stek pizzaen videre i ca 10-12 min.

Denne opskrift er kraftigt inspireret af Lavkarbo Pizza fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
274 27 2 16 8

Pizza med parmaskinke, urter, og bunn av Proteinbrød

Pizza med parmaskinke, urter, og bunn av Proteinbrød

Dette er en smaksrik og spennende pizza med høyt fiberinnhold!

Ingredienser

Bunn:
1 pakke Proteinbrød
4 dl vann

Fyll:
Ca ½ potte oregano
Ca ½ potte timian
1 hel hvitløk
1 plommetomat
2 ss olivenolje
1 ss balsamico
¼ løk
200 g tomatpuré
100 g parmaskinke
¼ – ½ glass ferdigkjøpt pesto
Grovt salt
150 g ost
50 g parmesanost

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 210 grader. Bland brødmiksen med 4 dl vann og del deigen i to liker deler som kjevles ut til to runde pizzabunner. Forstek pizzabunnene i ca. 10 minutter, til de har fått litt farge i kantene.

Mens bunnene steker hakker du urter, hvitløk og plommetomat, og har det i en bolle med olivenolje. Skjær løken i tynne skiver og skinken i store biter. Riv osten.

Ta pizzabunnene ut av ovnen, sett ovnen på 250 grader og fordel fyllet over bunnene mens ovnen varmes opp. Ta først på tomatpuré, ha deretter på grovt salt langs kantene av pizzabunnen. Ha på urter, tomater og løk, samt noen klatter med pesto.

Ha over ost og skinke, og til slutt litt urter før du setter inn i ovnen. Stek deretter pizzaene i ca. 6 minutter til.

Tips: Når du legger skinken over osten vil den få sprø konsistens, og se lekker ut også!


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.

Glutenfrie lavkarbo-tortillas

Glutenfrie lavkarbo-tortillas

Tortillas med kun 3 g karbohydrat og 93 kalorier per 100 g.

Ingredienser

2 egg (størrelse M/L)
2 dl kulturmelk/yoghurt (eventuelt vanlig melk)
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthan gum
1 ts Sukrin Gold
1 ts bakepulver
½ ts salt

Fremgangsmåte

Bland sammen egg og melk (eller yoghurt). Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i eggeblandingen. Bland godt og la deigen hvile i 10 minutter. Hvis deigen er for løs, kan du ha i litt mer Havrefiber. Den skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.

Forvarm en steketakke eller bruk en non-stick stekepanne på medium+ varme. Lefsene skal tørrstekes, så du skal ikke bruke fett i stekepanna.

Del deigen i 6 like store deler. Kjevle hver del lett mellom to bakepapir til de er ca 15 cm i diameter. Strø gjerne litt Havrefiber over deigemnene slik at de ikke fester seg til bakepapiret.

Fjern det øverste bakepapiret og vend lefsa med bakepapiret ned på steketakka/i stekepanna. La deigen steke i noen sekunder før du forsiktig fjerner bakepapiret ved å holde enden av lefsa fast med stekespaden. Vær forsiktig så tortillalefsa ikke bretter seg. Stek ca. 1 minutt på hver side og ha tortillalefsene over i et fuktig klede etter hvert som de er ferdige.


Denne oppskriften har vi hentet hos Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
93 5 3 3 17

Sunnere pannekaker

Sunnere pannekaker

Proteinrike pannekaker med nydelig smak.

Ingredienser

Til ca. 8 pannekaker:
3 egg
2 dl hvetemel/speltmel (120 g)
0,5 dl Sesam-mel (kan også bruke mer hvetemel)
0,5 dl (30 g) FiberFin (kan erstattes med mel)
5 dl lettmelk
1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Bland mel, FiberFin og salt i en bolle. Ha i eggene og spe med melk mens du visper. La røren svelle (hvile) i 20 minutter før du steker pannekakene.

Tips: Disse pannekakene kan brukes både til middag og dessert. De kan fylles med ulike typer kjøtt, grønnsaker, urter og ost m.m., og kan gjerne gratineres i ovnen.

Til dessert er det nydelig å ha på Sukkerfritt jordbærsyltetøy eller Rørte bær. SukrinSirup Gold passer også perfekt på pannekaker.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
122 8 13 4 3