Rørte blåbær med Sukrin

Rørte blåbær med Sukrin

Dobbelt så mye bær og bare en femtedel av sukkeret i vanlig syltetøy.

Ingredienser

2 kg blåbær
½ kg SukrinMelis
1 pakke frysepulver

Fremgangsmåte

Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg SukrinMelis blandet med 1 pose Certo frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes på butikken). Porsjonér deretter i frysebegre, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.

Tips: Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart kan du koke blåbær og Sukrin sammen med syltepulver.


Vanlig blåbærsyltetøy har 5 ganger så mange kalorier som det du lager med Sukrin! Dessuten får du dobbelt så mye bær og bedre smak.

Rørte bær er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen med rørte bær er at du får en mye friskere smak, og at det er enklere enn å koke syltetøy.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
41 0,8 6 0,7 3,7