SukrinSirup – ingredienser:

Løselig maisfiber, søtstoffer (sorbitol, erythritol, steviolglykosider), melasse, salt.

Maisfiber

Løselig maisfiber lages ved å ta ren glukose fra GMO-fri mais og gjøre det om til ikke-fordøyelige bestanddeler, gjennom en prosess som heter enzymatisk hydrolyse. Løselig maisfiber brukes i matvarer for å øke fiberinntaket og erstatte sukker.

Forskning viser at løselig maisfiber gir mange av de samme helsefordelene som kostfiber fra korn, grønnsaker, frukt og belgfrukter. Løselig maisfiber kan forbedre tarmhelsen og har prebiotiske egenskaper. Videre støtter løselig maisfiber en god blodsukkerregulering, og styrker benbygningen ved å øke kalsiumopptaket.

Fiberfacts: soluble corn fiber

Vitenskapelige studier:

Virker stabiliserende på blodsukkernivået.
[Studie 1] [Studie 2] [Studie 3]

Har prebiotiske egenskaper som kan fremme sunn tarmhelse ved å stimulere veksten eller aktiviteten til spesifikke bakterier og produsere kortkjedede fettsyrer.
[Studie 4] [Studie 5] [Studie 6] [Studie 7]

Kan styrke benhelsen ved å øke opptaket og bevaringen av kalsium.
[Studie 6] [Studie 7] [Studie 8] [Studie 9]

Fremmer sunn fordøyelse, og tarmhelse.
[Studie 4] [Studie 10]

Tolereres godt av magen, selv ved høyt inntak, og har bedre total toleranse enn inulin og FOS (oligofruktose).
[Studie 4] [Studie 10] [Studie 11]

Sorbitol

Sorbitol er en sukkeralkohol med GI på ca 9. Vi bruker Sorbitol i SukrinSirup for å skape best mulig smak og konsistens, da Sukrin alene ville ført til krystallisering i sirupen.

Erythritol

Erythritol er det samme som Sukrin – en kalorifri sukkeralkohol med GI på 0. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer. Les mer om Sukrin her.

Steviolglykosider

Steviolglykosider ekstraheres fra bladene på steviaplanten, og er et konsentrat som er 250-300 ganger søtere enn sukker.

Melasse

Melasse er et produkt av det som blir igjen når sukker utvinnes fra sukkerrør eller sukkerbeter. Vi bruker en liten andel melasse for å runde av smaken på SukrinSirup.

Salt

Vi bruker en liten andel salt for å balansere smaken i sirupen.

Kaloriredusert sirup

SukrinSirup er en sirup som inneholder lite kalorier og er helt glutenfri. Det lave innholdet av sukkerarter gjør SukrinSirup svært blodsukkervennlig (GI = 5-10), og sirupen er i tillegg både tannvennlig og prebiotisk.

  • Under 2 % sukkerarter
  • Garantert glutenfri
  • Kun 50 % av kaloriene til honning og sirup

Slik bruker du SukrinSirup

SukrinSirup Gold

SukrinSirup Gold

Sukrin Sirup Gold har en nøytral sødme, og passer fint som ingrediens i mat og bakverk.

SukrinSirup Caramel

SukrinSirup Caramel

SukrinSirup Caramel smaker nydelig karamell, og passer perfekt over iskrem, yoghurt, pannekaker, frukt/bær og ulike desserter.

SukrinSirup Maple

Sukrin Sirup Maple har smak av lønnesirup, og er et glimrende kalori- og karbohydratredusert alternativ alle steder du ville brukt lønnesirup.

SukrinSirup har et unikt lavt innhold av sukkerarter

Næringsinnhold per 100 g:

Kcal: 149  | Fett: 0 g  |  Karbohydrater: 21 g  |  herav sukkerarter: 1,8 g  |  herav polyoler: 14 g  |  Netto karbohydrater: 6,6 g  |  Kostfiber: 49 g  |  Protein: 0 g | Salt: 0,07 g

Kjøpes hos:

Life
Sunkost
Kinsarvik
Coop
Spar
Bunnpris
Meny
Sukrin nettbutikk

Spør i butikken hvis du ikke finner produktet.