Janniken Bergan

juni 17, 2013

Jeg er veldig glad jeg snublet over produktet Mandelmel. Det kan brukes til alt fra grøt, proteinbarer, pannekaker, vafler, desserter, sauser, brød og kjeks. Det er noe jeg kommer til å sverge til i lang, lang tid

Camilla Yong Bratteli

april 4, 2013

Helt siden barneskolen kan jeg huske at jeg har slitt med blodsukkeret mitt som svingte opp og ned i tide og utide. Det har tatt meg 32 år å endelig skulle få den kunnskapen og viten om hva som faktisk var årsaken. For mye sukker! Og ikke bare godis, men karbohydrater generelt (også i kombinasjon med feil type fett og for lite mettet fett). Endelig har jeg skjønt hva som fungerer for meg og min kropp. Jeg er så takknemlig for den kunnskapen Tønsberg Medisinske Skole har gitt meg gjennom kurset Kost og Ernæring der jeg nå er utdannet Kostholdsveileder. Jeg er diagnostisert med PCOS som igjen er forbundet med flere tilstander som blant annet insulinresistens, bukfedme, barnløshet, økt risiko for diabetestype 2 etc. Jeg har også sterk astma og allergi, men siden jeg alltid har vært veldig aktiv har astmaen stort sett holdt seg i sjakk. Allergien for dyr og mat har bydd på litt større utfordringer. Hele livet har jeg vært allergisk for egg, nøtter, mandler og skalldyr. Plutselig og uten forvarsel kan jeg nå spise så mye egg, nøtter og mandler jeg bare vil. Utrolig merkelig og helt fantastisk.

Ved å bruke flere av produktene til Funksjonell Mat er livet med mindre inntak av sukker og karbohydrater blitt enda enklere, bedre og mer lettvint enn noen gang. Dette kostholdet er noe jeg ønsker å presentere til andre mennesker som sliter med ulike tilstander og diagnoser som fibromyalgi, diabetes type hypotyreose, bechterev, 1 og 2, overvekt/fedme, migrene, PCOS, ME etc. Det er mer og mer fokus på hvor viktig det er og kan være med  riktig kunnskap om ernæring og kost i forhold til kroppen vår. Dette er en av grunnene til at jeg har startet mitt eget firma der jeg tilbyr kostveiledning, treningsveiledning og personlig trening- hjemme hos kundene mine og online.

Jeg er selv en ivrig bruker av både Sukrin og Sukrinmelis og har nå også prøvd Sukrin + og Sukrin Gold som jeg er meget fornøyd med. Bakverk, te, kaffe, pisket krem og kakao er bare himmelsk!

Jeg erstatter alle melprodukter med Mandelmel og/eller Finmalte mandler, Kokosmel og Sesam-mel da de er supre erstatninger samtidig som det smaker deilig.

Brødmix, kakemix og matmuffins er flotte og nokså geniale da de kan brukes til flere ulike bakverk, du kan tilsette noen skjeer av miksen og blande din egen eller du kan bruke den som den er.  Det er vel egentlig bare fantastien som stopper deg?

Med Funksjonell Mat sine produkter lett tilgjengelig både på nett, i flere dagligvarebutikker, samt i helsekostbutikker er det enkelt for alle og enhver å få tak i dem. Jeg anbefaler både familie, venner og kunder disse produktene. Kjøkkenskapene mine vil alltid bestå av og romme produkter fra Funksjonell Mat.

Følg meg gjerne på:
Blogg: positivtfordeg.wordpress.com
Facebook:  https://www.facebook.com/positivtfordeg.no?ref_type=bookmark
Instagram: @positivtfordeg_no  og @camillayong

-Britt Wenche, Kristiansand

april 11, 2012

Jeg og min samboer lever på lavkarbokost. Min samboer har diabetes 1 og da fungerer det helt fantastisk med lavkarbo. Han holder et jevnt blodsukker i forhold til tidligere. Han har nesten ikke følinger lenger, og heller ikke høy i blodsukkeret. Mye av grunnen er fordi vi spiser Fiberbrød fra Funksjonell Mat.

Heidi Numme

desember 14, 2011

Jeg liker produktene deres veldig godt. De gjør det mulig for meg å kunne kose meg litt innimellom. Takk for at dere gjør hverdagen min ”lettere”!

Line Holdal

august 12, 2011

Etter flere år med sykdom og bruk av medisiner ønsket jeg å se om det var mulig å spise seg friskere. Jeg startet med å fjerne sukker fra kosten, og kuttet ned på inntaket av brød, pasta, ris og ferdigmat. Jeg merket raskt en bedring, og det motiverte meg til videre omlegging. Jeg begynte også å studere ernæring.

Nå, 10 år senere er jeg kostveileder og ernæringsterapeut, driver egen bedrift og er en ivrig blogger på lilalife.no. Jeg styrer fortsatt unna sukker og er så lykkelig for at Sukrin og SukrinMelis finnes. Et perfekt alternativ til sukker som jeg anbefaler til alle. Selv bruker jeg Sukrin daglig, og har akkurat inntatt dagens høydepunkt, en espresso med fløte og Sukrin.

Jeg er også strålende fornøyd med de andre produktene jeg har testet fra Funksjonell Mat. Det nye brødet ble en slager i familien, og dagens lunsj er 2 skiver av det med skinke og egg. Enkelt og godt. Mandelmel og hasselnøttmel bruker jeg til baking, griljering, panering og til å lage marsipan. Produktene til Funksjonell Mat passer perfekt til mottoet mitt: Bedre helse – helt naturlig!

 

 

Linn Hansen

mars 9, 2011

Mandelmelet er helt genialt og perfekt i bakst!

 

Baking med fettredusert mandelmel

Alle steder hvor du bruker mel, kan du erstatte deler av dette med Mandelmel. Mandelmel oppfører seg annerledes enn hvetemel i bakst fordi det mangler gluten. Gluten fungerer også som bindemiddel i deigen og gjør den lettere å jobbe med. Gluten er også det som gjør det mulig for gjærbaksten å heve seg, siden gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen.  Derfor er gjærbakst svært vanskelig å få til uten glutenholdig mel. I gjærbakst kan du erstatte 10-20 % av hvetemelet med Mandelmel. Du bør da øke væskemengden med ca 5-10 %.

I annen bakst kan du erstatte opptil 100 % av melet, men fordi Mandelmel har så høyt fiberinnhold vil det suge til seg mer væske, opptil dobbelt så mye som annet mel. Du bør derfor redusere mengden Mandelmel til 50-60 % av opprinnelig mengde mel, eller øke væskemengden i oppskriften. Vær oppmerksom på at bakverk med 100 % Mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Fiberhusk.

Beate Rosvoll

februar 24, 2011

Jeg er utrolig fornøyd med både Sukrin og Mandelmel. Det er noe jeg bruker daglig og hadde faktisk ikke klart meg uten. Produktene gjør det mye lettere å være sunn, og ikke minst holde seg unna de verste karbohydratene.

Lene-Lill Jørgensen

januar 1, 2011

Jeg er medeier ved Kristiansand Sportssenter, hvor jeg arbeider som EasyLife instruktør, ernærringsterapeut og kostholdsveileder.  Gjennom våre kurs i livsstilsendring, har vi hovedfokus på optimal helse gjennom kosthold og fysisk aktivitet.  Flertallet av dem som oppsøker oss sliter med plager relatert til kostholdet, som overvekt, høyt blodtrykk, lite energi, fordøyelsesplager med mer. Jeg tør påstå at hovedårsaken til disse plagene er for høyt inntak av raske karbohydrater og raffinert mat. For å få bukt med plagene er bud nummer en å redusere inntaket av disse til et minimum.  Da er det for de fleste en stor lettelse å vite at det finnes et sunt alternativ som i de fleste tilfeller kan erstatte sukker.

Sukrin egner seg ypperlig til bruk i te, kakao, på grøt og frokostblandinger. Jeg lager både saft, is, syltetøy, desserter og konfekt med Sukrin og andre sunne råvarer som ingredienser, og det smaker himmelsk!  Sukrin er i motsetning til sukker ikke uheldig for den sunne bakteriefloraen i tarmen, for tennene eller for vekten. Sukrin gir ingen blodsukkerstigning og da heller ingen insulinstigning. Jevnt og lavt blodsukker er sentralt for god helse, inkludert vektkontroll. Så lenge det finnes insulin i blodet vil det nemlig blokkere for fettforbrenning. Stadig høyt blodsukker vil gi forhøyet insulin i blodet og vil kunne føre til insulinresistens, overvekt, høyt blodtrykk, hormonell ubalanse og stoffskiftesykdommer for å nevne noe.

FiberFin og mandelmel er også kjærkomne ingredienser som erstatning for korn og melprodukter i bakverk, sauser, knekkebrød, kjeks og desserter. FiberFin er bra for bakteriefloraen i tarmen, reduserer blodsukkerstigning og øker fettforbrenningen. Mandelmel gir også lav blodsukkerstigning og innholder nyttige protein- og fettstoffer som kroppen trenger. Bakemiksen for sjokoladekake, som også er lavkarbo, er blitt tatt godt i mot og smaker nydelig, spesielt dagen etter.

 

 

Mandelmel er godt for deg

Vårt Mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80 % av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel. Dette gjør at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53 % i forhold til finmalte mandler, og holdbarheten blir også bedre. Vårt Mandelmel holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.

Mandelmel har et høyt innhold av mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Innholdet av proteiner er også høyt, hele 40 %.

Innhold av vitaminer og mineraler

I tabellen under kan du se i hvor stor grad Mandelmel, sammalt hvete og siktet hvete dekker dagsbehovet for ulike vitaminer og mineraler:

Søylene viser hvor stor del av dagsbehovet 100 g mel dekker.