Lene-Lill Jørgensen

Lene-Lill Jørgensen

Ernæringsterapeut og kostholdsveileder

https://www.kristiansand-sportssenter.no/

Jeg er medeier ved Kristiansand Sportssenter, hvor jeg arbeider som EasyLife instruktør, ernærringsterapeut og kostholdsveileder.  Gjennom våre kurs i livsstilsendring, har vi hovedfokus på optimal helse gjennom kosthold og fysisk aktivitet.  Flertallet av dem som oppsøker oss sliter med plager relatert til kostholdet, som overvekt, høyt blodtrykk, lite energi, fordøyelsesplager med mer. Jeg tør påstå at hovedårsaken til disse plagene er for høyt inntak av raske karbohydrater og raffinert mat. For å få bukt med plagene er bud nummer en å redusere inntaket av disse til et minimum.  Da er det for de fleste en stor lettelse å vite at det finnes et sunt alternativ som i de fleste tilfeller kan erstatte sukker.

Sukrin egner seg ypperlig til bruk i te, kakao, på grøt og frokostblandinger. Jeg lager både saft, is, syltetøy, desserter og konfekt med Sukrin og andre sunne råvarer som ingredienser, og det smaker himmelsk!  Sukrin er i motsetning til sukker ikke uheldig for den sunne bakteriefloraen i tarmen, for tennene eller for vekten. Sukrin gir ingen blodsukkerstigning og da heller ingen insulinstigning. Jevnt og lavt blodsukker er sentralt for god helse, inkludert vektkontroll. Så lenge det finnes insulin i blodet vil det nemlig blokkere for fettforbrenning. Stadig høyt blodsukker vil gi forhøyet insulin i blodet og vil kunne føre til insulinresistens, overvekt, høyt blodtrykk, hormonell ubalanse og stoffskiftesykdommer for å nevne noe.

FiberFin og mandelmel er også kjærkomne ingredienser som erstatning for korn og melprodukter i bakverk, sauser, knekkebrød, kjeks og desserter. FiberFin er bra for bakteriefloraen i tarmen, reduserer blodsukkerstigning og øker fettforbrenningen. Mandelmel gir også lav blodsukkerstigning og innholder nyttige protein- og fettstoffer som kroppen trenger. Bakemiksen for sjokoladekake, som også er lavkarbo, er blitt tatt godt i mot og smaker nydelig, spesielt dagen etter.

 

 

Flere referanser…