Diabetespappa fra Oslo

september 19, 2013

Vi har en datter med diabetes, og i barnebursdager serverer vi vanlige muffins, vanlig sjokoladekake osv. der vi har hatt i Fiberfin. Ingen av ungene merker noe som helst til dette, og vi får en behagelig jobb etterpå med tanke på blodsukkeret.

Diabetespappa fra Oslo

Vi har en datter med diabetes, og har lært oss hvordan vi best kan regulere blodsukkeret, både til hverdags og fest. Når vi lager kake og søtmat hjemme har vi funnet ut at hele blodsukkerstigningen uteblir (den blir jevnere fordelt) når vi bruker Fiberfin i vanlige oppskrifter. Da får vi bare en helt vanlig blodsukkerstigning etterpå, og ingen bomber senere.

Margrethe fra Vennesla

september 3, 2012

Jeg bruker Fiberfin i all bakst: brød, boller, pizza, rundstykker, vaffel og pannekakerøre og i det hele tatt hvor det er fint mel. Jeg liker at fine produkter blir gode og grove. Maten blir veldig mye mer mettende ved bruk av Fiberfin!

-Britt Wenche, Kristiansand

april 11, 2012

Jeg og min samboer lever på lavkarbokost. Min samboer har diabetes 1 og da fungerer det helt fantastisk med lavkarbo. Han holder et jevnt blodsukker i forhold til tidligere. Han har nesten ikke følinger lenger, og heller ikke høy i blodsukkeret. Mye av grunnen er fordi vi spiser Fiberbrød fra Funksjonell Mat.

Ofte stilte spørsmål om FiberFin

Er Fiberfin naturlig?

Ja, Fiberfin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetninger.

Er maisplantene som Fiberfin er laget av genmanipulert (GMO)?

Nei. Denne maistypen er avlet frem i USA på konvensjonelt vis, helt uten bruk av genmanipulasjon.

Jeg trodde ikke maisstivelse var sunt. Hvordan kan det være så mye fiber i et mel som er laget av mais?

Fiberfin er laget av er en spesiell amerikansk maisplante som er dyrket frem gjennom mange år, og inneholder 80 % amylosestivelse. Dette er en form for stivelsen som er resistent mot magesyre, og ikke brytes ned av fordøyelsesenzymer. Resistent stivelse tas ikke opp som energi i kroppen, men virker som et fiber, regulerer blodsukkeret og er sunt for fordøyelsen.

Kan jeg bytte alt melet i en kake ut med Fiberfin?

Fiberfin er uten gluten, og har dermed ingen sammenbindende effekt. Vi anbefaler å bytte ut 10-20 % for å få et tilfredsstillende resultat. Du vil da få et fiberinnhold som overstiger alt annet grovt mel med god margin.

Kan man bruke Fiberfin til å tykne sauser?

Nei, Fiberfin har ingen fortykkende effekt.

Er Fiberfin det samme som Fiberhusk?

Fiberhusk er vannoppløselige fiber som suger opp væske og blir til en myk gele. Dette binder sammen deigen og gjør at den er lettere å bearbeide. Fiberhusk er fin å bruke i oppskrifter der du har byttet ut mye hvetemel, for å binde deigen sammen. Den skal bare brukes i små mengder, (ca en spiseskje), og vil forandre deigens konsistens. Fiberfin er et fiberrikt meltilskudd, som ikke har noen bindende effekt, og som ikke påvirker utseendet eller smak. Ved å bytte ut 10-20 % vanlig mel med Fiberfin øker du fiberinnholdet kraftig, men maten smaker og ser ut som den ville gjort med fint mel. De to produktene har to ulike funksjoner, men de kan gjerne brukes i kombinasjon.

Linda fra Stavanger

februar 22, 2012

Fiberfin er et genialt produkt som jeg anbefaler alle å ha i pizzadeig, boller osv. Så blir det veldig mye sunnere, men smaker like bra

Heidi Numme

desember 14, 2011

Jeg liker produktene deres veldig godt. De gjør det mulig for meg å kunne kose meg litt innimellom. Takk for at dere gjør hverdagen min ”lettere”!

Hege E.L, Laksevåg

mars 28, 2011

Jeg ble så glad da jeg oppdaget FiberFin like før jul, det er superpulver nr.1 i mine øyne. Så det ble mange fiberrike og sukkerfrie julekaker. Og endelig kan vi bake boller som min sønn som har diabetes også kan spise. Jeg elsker FiberFin og mulighetene det har gitt for baking.

 

Inger-Lill Vestveit

mars 21, 2011

Jeg er strålende fornøyd med FiberFin og har nå brukt det i omtrent alt jeg har bakt enten det har vært søt eller salt bakst. Med FiberFin kan jeg bake sunnere enn tidligere uten at det merkes. Det verken smaker eller lukter noe og har bare gode fordeler.

Baking med FiberFin

Hvor mye FiberFin skal jeg bruke når jeg baker?

Du oppnår mye ved å erstatte 10 % av melet med FiberFin. Synes du det er vanskelig å vite hvor mye du skal bruke, kan du gjøre det veldig enkelt ved å blande en boks FiberFin (400 g) med 2 kg hvetemel. Denne ferdige melblandingen vil inneholde 17 % FiberFin og kan brukes alle steder du vil bake sunnere.

Hvetemel FiberFin % FiberFin Fiberinnhold ferdig brød Grovhetsskalaen Tilsv. mengde sammalt mel
500 0 0 % 2.1 Fint 0 %
465 35 7 % 4.7 Grovt 50 %
450 50 10 % 5.9 Ekstra grovt 75 %
425 75 15 % 11.6 > Ekstra grovt Ikke mulig (over 100 %)
400 100 20 % 14.5 > Ekstra grovt Ikke mulig (over 100 %)

Eksemplene baserer seg på et brød med 3,5 dl vann og 500 gram mel.