Diabetespappa fra Oslo

september 19, 2013

Vi har en datter med diabetes, og i barnebursdager serverer vi vanlige muffins, vanlig sjokoladekake osv. der vi har hatt i Fiberfin. Ingen av ungene merker noe som helst til dette, og vi får en behagelig jobb etterpå med tanke på blodsukkeret.

Diabetespappa fra Oslo

Vi har en datter med diabetes, og har lært oss hvordan vi best kan regulere blodsukkeret, både til hverdags og fest. Når vi lager kake og søtmat hjemme har vi funnet ut at hele blodsukkerstigningen uteblir (den blir jevnere fordelt) når vi bruker Fiberfin i vanlige oppskrifter. Da får vi bare en helt vanlig blodsukkerstigning etterpå, og ingen bomber senere.

Margrethe fra Vennesla

september 3, 2012

Jeg bruker Fiberfin i all bakst: brød, boller, pizza, rundstykker, vaffel og pannekakerøre og i det hele tatt hvor det er fint mel. Jeg liker at fine produkter blir gode og grove. Maten blir veldig mye mer mettende ved bruk av Fiberfin!

-Britt Wenche, Kristiansand

april 11, 2012

Jeg og min samboer lever på lavkarbokost. Min samboer har diabetes 1 og da fungerer det helt fantastisk med lavkarbo. Han holder et jevnt blodsukker i forhold til tidligere. Han har nesten ikke følinger lenger, og heller ikke høy i blodsukkeret. Mye av grunnen er fordi vi spiser Fiberbrød fra Funksjonell Mat.

Ofte stilte spørsmål om FiberFin

Jeg trodde ikke maisstivelse var sunt. Hvordan kan det være så mye fiber i et mel som er laget av mais?

Fiberfin beatår av modifisert maisstivelse. Dette er en form for stivelsen som er resistent mot magesyre, og ikke brytes ned av fordøyelsesenzymer. Resistent stivelse tas ikke opp som energi i kroppen, men virker som et fiber, regulerer blodsukkeret og er sunt for fordøyelsen.

Kan jeg bytte alt melet i en kake ut med Fiberfin?

Fiberfin er uten gluten, og har dermed ingen sammenbindende effekt. Vi anbefaler å bytte ut 10-20 % for å få et tilfredsstillende resultat. Du vil da få et fiberinnhold som overstiger alt annet grovt mel med god margin.

Kan man bruke Fiberfin til å tykne sauser?

Nei, Fiberfin har ingen fortykkende effekt.

Er Fiberfin det samme som Fiberhusk?

Fiberhusk er vannoppløselige fiber som suger opp væske og blir til en myk gele. Dette binder sammen deigen og gjør at den er lettere å bearbeide. Fiberhusk er fin å bruke i oppskrifter der du har byttet ut mye hvetemel, for å binde deigen sammen. Den skal bare brukes i små mengder, (ca en spiseskje), og vil forandre deigens konsistens. Fiberfin er et fiberrikt meltilskudd, som ikke har noen bindende effekt, og som ikke påvirker utseendet eller smak. Ved å bytte ut 10-20 % vanlig mel med Fiberfin øker du fiberinnholdet kraftig, men maten smaker og ser ut som den ville gjort med fint mel. De to produktene har to ulike funksjoner, men de kan gjerne brukes i kombinasjon.

Linda fra Stavanger

februar 22, 2012

Fiberfin er et genialt produkt som jeg anbefaler alle å ha i pizzadeig, boller osv. Så blir det veldig mye sunnere, men smaker like bra

Heidi Numme

desember 14, 2011

Jeg liker produktene deres veldig godt. De gjør det mulig for meg å kunne kose meg litt innimellom. Takk for at dere gjør hverdagen min ”lettere”!

Hege E.L, Laksevåg

mars 28, 2011

Jeg ble så glad da jeg oppdaget FiberFin like før jul, det er superpulver nr.1 i mine øyne. Så det ble mange fiberrike og sukkerfrie julekaker. Og endelig kan vi bake boller som min sønn som har diabetes også kan spise. Jeg elsker FiberFin og mulighetene det har gitt for baking.

 

Inger-Lill Vestveit

mars 21, 2011

Jeg er strålende fornøyd med FiberFin og har nå brukt det i omtrent alt jeg har bakt enten det har vært søt eller salt bakst. Med FiberFin kan jeg bake sunnere enn tidligere uten at det merkes. Det verken smaker eller lukter noe og har bare gode fordeler.

Lene-Lill Jørgensen

januar 1, 2011

Jeg er medeier ved Kristiansand Sportssenter, hvor jeg arbeider som EasyLife instruktør, ernærringsterapeut og kostholdsveileder.  Gjennom våre kurs i livsstilsendring, har vi hovedfokus på optimal helse gjennom kosthold og fysisk aktivitet.  Flertallet av dem som oppsøker oss sliter med plager relatert til kostholdet, som overvekt, høyt blodtrykk, lite energi, fordøyelsesplager med mer. Jeg tør påstå at hovedårsaken til disse plagene er for høyt inntak av raske karbohydrater og raffinert mat. For å få bukt med plagene er bud nummer en å redusere inntaket av disse til et minimum.  Da er det for de fleste en stor lettelse å vite at det finnes et sunt alternativ som i de fleste tilfeller kan erstatte sukker.

Sukrin egner seg ypperlig til bruk i te, kakao, på grøt og frokostblandinger. Jeg lager både saft, is, syltetøy, desserter og konfekt med Sukrin og andre sunne råvarer som ingredienser, og det smaker himmelsk!  Sukrin er i motsetning til sukker ikke uheldig for den sunne bakteriefloraen i tarmen, for tennene eller for vekten. Sukrin gir ingen blodsukkerstigning og da heller ingen insulinstigning. Jevnt og lavt blodsukker er sentralt for god helse, inkludert vektkontroll. Så lenge det finnes insulin i blodet vil det nemlig blokkere for fettforbrenning. Stadig høyt blodsukker vil gi forhøyet insulin i blodet og vil kunne føre til insulinresistens, overvekt, høyt blodtrykk, hormonell ubalanse og stoffskiftesykdommer for å nevne noe.

FiberFin og mandelmel er også kjærkomne ingredienser som erstatning for korn og melprodukter i bakverk, sauser, knekkebrød, kjeks og desserter. FiberFin er bra for bakteriefloraen i tarmen, reduserer blodsukkerstigning og øker fettforbrenningen. Mandelmel gir også lav blodsukkerstigning og innholder nyttige protein- og fettstoffer som kroppen trenger. Bakemiksen for sjokoladekake, som også er lavkarbo, er blitt tatt godt i mot og smaker nydelig, spesielt dagen etter.