Variasjon med Bakemix:

Scones

Bland en eske Bakemix sammen med 100 g kaldt smør i terninger. Bruk gjerne en food processor. Tilsett 2 egg, 80 g Kesam og det du ønsker av hakkede nøtter, sjokolade, rosiner e.l. Form scones og stek i 15 min. på 200 °C.

Toscakake

Bland en eske Bakemix sammen med 4 store egg, 1,5 dl vann og 1 dl olje. Rør til en jevn blanding, og hell i en smurt form. Sett kaken inn i ovnen på 175 °C, og la den steke i ca 20 min. I mens bruner du 20 g smør, 40 g hakkede mandler, 3 ss FiberSirup Gold og ¾ ss valgfritt mel i en kjele. Når kaken har stekt i 20 min brer du nøtteblandingen utover, og lar kaken steke i 15 min til.

Marmorkake

Bland en eske Bakemix sammen med 4 egg, 1,5 dl vann og 1 dl olje. Hell ca 1/3 av røren i en egen bolle, og tilsett 2 ss kakao og 2 ss Sukrin Gold. Røren legges lagvis lys-brun-lys i en smurt brødform. Lag mønster ved å dra en kniv igjennom røren til slutt. Stekes ved 175 °C i ca 35 min.

Muffins

Bærmuffins

Vend 1 – 2 dl fryste eller ferske bær i 2 – 3 ss Sukrin Gold. Bland en eske Bakemix sammen med 4 egg, 1,5 dl vann, 1 dl olje. Hell røren i muffinsformer, fordel bærene i formene og stek på 175 ºC i ca 20 minutter.

Sitronmuffins

Bland en eske Bakemix sammen med 4 egg, 1,5 dl vann, 60 g olje, 90 g rømme pluss sitronsaften og sitronskall fra en sitron. Hell røren i muffinsformer og stek på 175 ºC i ca 20 minutter.

Kokosmuffins

Bland en eske Bakemix sammen med 4 store egg, 1,5 dl vann, 1 dl olje, 50 g kokosmasse, 1-2 ss Sukrin Gold og 1 1/2 ts kanel. Hell røren i muffinsformer og stek på 175 ºC i ca 20 minutter.

Sjokolademuffins

Bland en eske Bakemix sammen med 4 egg, 1,5 dl vann, 1 dl olje, 2 ss kakaopulver og 3 ss Sukrin Gold. Hell røren i muffinsformer og stek på 175 ºC i ca 20 minutter.

Bakemix - Vafler

Vafler

Bland en eske Bakemix sammen med 4 egg, 2 dl melk og 1 dl olje/smør, 1-2 ts kardemomme og 2 ts Fiberhusk. Stekes i vaffeljern, og nytes mens vaflene er ferske.

Lapper

Bland en eske Bakemix sammen med 4 dl skummet kulturmelk/vanlig melk, 2 egg og 1 ts natron. Stek i en middels varm stekepanne, ca 1-2 min på hver side, til lappene er gylne og faste.

Plommekake med nøttetopping

Bland en eske Bakemix sammen med 4 egg, 1,5 dl vann og 1 dl olje. Rør til en jevn blanding, og hell i en smurt form. Legg på plommebåter og dryss over Sukrin Gold og kanel. Sett kaken inn i ovnen på på 175 °C, og la den steke i ca 30 min.

Bland 50 g smør, 50 g Sukrin Gold, 50 g hvetemel (evt. mandelmel) i en food processor. Tilsett deretter 50 g grovt hakkede nøtter, 1 ts kanel, 1/2 ts nellik og 1/2 ts kardemomme og bland godt.

Ta kaken forsiktig ut av ovnen etter at den har stekt i 30 minutter. Kaken vil da være rå inni, mens toppen skal være fast. Fordel nøttetoppingen over kaken. Sett tilbake i ovnen og stek videre i ca 20 min. Sjekk at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.

Bakemix - Sjokoladekake

Sjokoladekake

Bland en eske Bakemix sammen med 4 egg, 1,5 dl vann, 1 dl olje, 2 ss kakao og 2 – 3 ss Sukrin Gold.  Hell i en smurt form, stek på 175 ºC i ca. 35 min.

Gulrotkake

Bland en eske Bakemix sammen med 4 store egg, 1,5 dl vann, 1 dl olje, 200 g reven gulrot, 1 ts natron og 3 ts kanel. Visp til en glatt røre. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca 40 min.

 

Bakemix – ingredienser:

Søtstoff (erythritol og xylitol), maisstivelse, erteprotein, Sesam-mel, fiber (fra resistent maisstivelse, sikori, erter, psyllium), potetstivelse, hevemiddel (natriumbikarbonat, difosfat), salt, stabilisator (karragenan), emulgator (mono- og diglyserider), aroma, surhetsregulerende middel (sitronsyre).

Sukrin

Sukrin er en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetningsstoffer i Sukrin. Les mer om Sukrin her.

Xylitol

Xylitol er en sukkeralkohol som finnes naturlig i frukt og grønnsaker, og som også produseres i menneskekroppen. Xylitol har en GI på ca 7-8.

Maisstivelse

Stivelse fra mais som gjør kaken saftig og holder den myk.

Erteprotein

Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.

Ressistent stivelse

FiberFin er et naturlig glutenfritt mel med høyt innhold av fiber i form av resistent stivelse. FiberFin har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.

Sesam-mel

Et glutenfritt og mineralrikt mel laget av avskallede og fettreduserte sesamfrø. Les mer om Sesam-mel her.

Sesamfrøene som brukes har afrikansk opprinnelse. Det er nylig blitt utført analyser på disse, som ikke ga noe utslag på etylenoksid. 

Fiber fra sikori, erter og psyllium

Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i kaken.

Potetstivelse

Stivelse fra potet som gjør kaken saftig og holder den myk.

Hevemiddel

Bikarbonat og difosfat er innholdet i vanlig bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.

Salt

Vanlig bordsalt (natriumklorid).

Stabilisator

Karragenan  utvinnes fra rødalger. Det stabiliserer blandingen av vann og olje under varmebehandling, og binder væske slik at konsistensen blir mer saftig. Merk: vi benytter naturlig karragenan, og ikke «nedbrutt karragenan» som ikke er tillatt i mat.

Emulgator

Mono og diglyserider av fettsyrer. Brukes for å binde vann og fett og gir kaken en fin stekeskorpe og fast konsistens. Fettet er kun fra vegetabilske kilder.

Aroma

En liten mengde naturlig og konsentrert smakstilsetning som gir kaken god smak.

Surhetsregulerende middel

Sitronsyre virker som surhetregulerende middel, og styrer også hevingen.

Glutenfri og sukkerfri bakemiks

Bakemix er en glutenfri og sukkerfri miks med bare naturlig søtning. Den er nøytral i smak, og moderat søtet, noe som gjør den til et perfekt utgangspunkt for mye ulik bakst. Tilsett dine favorittsmaker og lag akkurat det du vil ha; sjokoladekake, cupcakes, sukkerbrød, muffins, scones, vafler, lapper – det er bare fantasien som setter grenser!

  • Glutenfri og sukkerfri
  • Kun naturlig søtning
  • Svært allsidig til bakst
  • 10 g protein per 100 g
  • Perfekt til sukkerbrød

Tips: Dersom du ønsker bakverk med enda lavere kalori- og fettinnhold kan du bytte ut 1 dl olje med 1 dl mager kesam. Se denne oversikten over næringsinnhold med olje eller mager kesam i forhold til lignende mikser på markedet:

Per 100 g ferdig kake Sukrin Bakemix Bakemix med kesam Mikser med sukker
Energi (kcal) 249 153 348
Fett 16 4 14
Netto karbohydrat 9 10 51
Kostfiber 7.3 7.1 1
Protein 9.9 11 3.5

Tilberedning

  • Sett ovnen på 175 C.
  • Bland Bakemix med 4 egg, 1,5 dl vann, og 1 dl olje.
  • Rør til en jevn blanding, og ha i det du ønsker av smakstilsetning.
  • Stekes midt i ovnen i ca 35 min. (For muffins/mindre porsjonsstørrelser: ca 20 min)

Nettovekt 340 g. Gir en kake på ca 760 g.

Fullstendig næringsinnhold

Hva er forskjellen på Kakemix og Bakemix?

Med Sukrin Kakemix kan du raskt og enkelt lage kaker uten sukker og hvetemel! Vi bruker Sukrin i stedet for sukker, og erstatter hvetemel med Sesam-mel og Fiberfin.

Sukrin Sjokoladekake inneholder Sukrin, Sesam-mel og FiberFin. Resultatet blir en deilig sjokoladekake med lav GI og lite karbohydrater.

En rask, enkel og sunnere dessert. Cake in a cup er perfekt når du vil ha noe søtt og sunt, uten å måtte bruke lang tid på å lage det.

Kjøpes hos:

Life
Sunkost
Sukrin nettbutikk

Spør i butikken hvis du ikke finner produktet.