Bakemix – ingredienser:

Søtstoff (erythritol og xylitol), maisstivelse, erteprotein, Sesam-mel, fiber (fra resistent maisstivelse, sikori, erter, psyllium), potetstivelse, hevemiddel (natriumbikarbonat, difosfat), salt, stabilisator (karragenan), emulgator (mono- og diglyserider), aroma, surhetsregulerende middel (sitronsyre).

Sukrin

Sukrin er en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetningsstoffer i Sukrin. Les mer om Sukrin her.

Xylitol

Xylitol er en sukkeralkohol som finnes naturlig i frukt og grønnsaker, og som også produseres i menneskekroppen. Xylitol har en GI på ca 7-8.

Maisstivelse

Stivelse fra mais som gjør kaken saftig og holder den myk.

Erteprotein

Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.

Ressistent stivelse

FiberFin er et naturlig glutenfritt mel med høyt innhold av fiber i form av resistent stivelse. FiberFin har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.

Sesam-mel

Et glutenfritt og mineralrikt mel laget av avskallede og fettreduserte sesamfrø. Les mer om Sesam-mel her.

Sesamfrøene som brukes har afrikansk opprinnelse. Det er nylig blitt utført analyser på disse, som ikke ga noe utslag på etylenoksid. 

Fiber fra sikori, erter og psyllium

Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i kaken.

Potetstivelse

Stivelse fra potet som gjør kaken saftig og holder den myk.

Hevemiddel

Bikarbonat og difosfat er innholdet i vanlig bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.

Salt

Vanlig bordsalt (natriumklorid).

Stabilisator

Karragenan  utvinnes fra rødalger. Det stabiliserer blandingen av vann og olje under varmebehandling, og binder væske slik at konsistensen blir mer saftig. Merk: vi benytter naturlig karragenan, og ikke «nedbrutt karragenan» som ikke er tillatt i mat.

Emulgator

Mono og diglyserider av fettsyrer. Brukes for å binde vann og fett og gir kaken en fin stekeskorpe og fast konsistens. Fettet er kun fra vegetabilske kilder.

Aroma

En liten mengde naturlig og konsentrert smakstilsetning som gir kaken god smak.

Surhetsregulerende middel

Sitronsyre virker som surhetregulerende middel, og styrer også hevingen.