Chiabrød – ingredienser:

Fiber (fra sukkerbete, sikori, psyllium, erter, resistent maisstivelse), frø og kjerner (solsikke, sesam, linfrø), erteprotein, smaksforsterker: erythritol, 4,8% chiafrø (Salvia hispanica), hevemiddel (natriumbikarbonat, difosfat), mineralsalt (kaliumklorid, natriumklorid).

Fiber fra sukkerbete, sikori, psyllium og erter

Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i brødet.

Resistent maisstivelse

Resistent maisstivelse er bedre kjent som FiberFin – et naturlig glutenfritt mel med høyt innhold av fiber i form av resistent stivelse. FiberFin har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.

Frø og kjerner

Solsikke, sesam, linfrø: Naturlige frø og kjerner som gir god smak, og har et høyt innhold av sunt fett, vitaminer, mineraler og fiber.

Erteprotein

Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.

Erythritol

Bedre kjent som Sukrin – en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetningsstoffer i Sukrin. Les mer om Sukrin her.

Chiamel

Mel av malte chiafrø. Chiafrø har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler.

Hevemiddel: natriumbikarbonat, difosfat

Dette er innholdet i vanlig bakepulver. Difosfat nøytraliserer natriumbikarbonat og styrer hevingen.

Mineralsalt

Natriumklorid er vanlig bordsalt. Vi har erstattet noe av saltmengden med kaliumklorid, da for stor mengde natrium ikke er bra for kroppen.