Sukrin+ er en blanding av Sukrin og stevia. Sukrins sukker-konsistens kombineres med sødmen fra steviaplanten. Begge produktene er kalorifrie, noe som betyr at Sukrin+ ikke gir noe utslag på blodsukkeret.
Sukrin+ skal brukes i halv mengde, noe som gjør det ideelt til en rekke forskjellige typer bakst. For å beholde saftigheten og den gode smaken er det viktig at Sukrin+ ikke utgjør mer enn 20 % av den totale mengden ingredienser
Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin+. Dette utgjør da 10 % av totalvekten, og går helt fint.
Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin+ med honning eller et annet søtstoff, for eksempel Finesse. I oppskriftsbasen vår har vi mange oppskrifter som allerede er utprøvd og tilpasset. Det kan være en god idé å starte med disse, for å gjøre deg kjent med Sukrin+.
Både stevia og Sukrin er 100 % naturlige produkter. Stevia er en naturlig søt urt som har vært brukt som søtningsmiddel i Amerika og Asia i mange år. Etter grundig gjennomgang og testing ble stevia godkjent for bruk i mat i EU desember 2011. Både utvinningen av søtstoffene, og sammensmeltingen, foregår i naturlige prosesser og det finnes ingen kunstige tilsetningsstoffer i Sukrin+.
Stevia som brukes i Sukrin+ har minst 97 % konsentrasjon av Rebaudioside A. Rebaudioside A er det stevioglykosidet med renest søtsmak, og som ligger nærmest smaken av sukker. Når vi smelter stevia inn i hver enkel Sukrinkrystall oppstår en god effekt, ved at de to søtningsmidlene forsterker hverandres positive egenskaper. Sukrin+ gir en rund, ren sukkersmak, og er et naturlig og sunt alternativ alle steder du ellers ville brukt sukker.
Energi: 0 kcal | Fett: 0 g | Karbohydrat: 100 g* | -herav sukker: 0 g | -herav polyoler: 100g*
Kostfiber: 0 g | Protein: 0 g | Salt: 0 g
*Karboydrater som ikke tas opp som energi i kroppen
Søtstoff: erythritol og steviol glykosider.
Se oppskrifter med Sukrin Pluss her.
Spør i butikken hvis du ikke finner produktet.
Les mer om opprinnelsen til Sukrin, vitenskapelige studier, FAQ m.m. her.
Les mer om bruksområder, fordeler og ulemper med de ulike søtningsmidlene vi tilbyr i vår søtstøffguide.