Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Utrolig enkel proteinbar med kun to ingredienser! Baren får en fantastisk myk konsistens, og kan varieres i det uendelige ved å legge til favoritt-smaker/ingredienser.
60 g (4 ss) SukrinSirup Gold
35 g (4 toppede ss) Myseproteinpulver i ønsket smak*
Gir 2 barer
Varm SukrinSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett proteinpulver og bland godt til en fast deig. Kna deigen med fuktige hender og form til barer. La de ferdige barene stå i kjøleskapet i ca 10 minutter.
* Mengden proteinpulver kan variere etter hvilket merke/type som brukes. Næringsinnholdet kan også variere noe etter type proteinpulver.
Diss barene kan varieres ved å bruke ulik smak på proteinpulveret eller tilsette ulike typer steviadråper. Barene kan gjerne dyppes i smeltet sjokolade, og/eller tilsettes sjokoladebiter, tørkede/friske bær, nøtter e.l.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
231 | 30 | 8 | 2 | 31 |
Masse deilige bær, og ikke noe tilsatt sukker.
2 kg blåbær
½ kg SukrinMelis
1 pakke frysepulver
Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg SukrinMelis blandet med en pakke frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes på butikken). Porsjonér deretter i frysebegre, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.
Tips: Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart kan du koke blåbær og SukrinMelis sammen med syltepulver.
Vanlig blåbærsyltetøy har 5 ganger så mange kalorier som det du lager med SukrinMelis! Dessuten får du dobbelt så mye bær og bedre smak.
Rørte bær er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen med rørte bær er at du får en mye friskere smak, og at det er enklere enn å koke syltetøy.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
41 | 0,8 | 6 | 0,7 | 3,7 |
Kan lages både med og uten alkohol.
Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)
Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin
Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.
Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.
Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.
En tvist på en deilig klassisk sommerdessert.
1 kurv friske jordbær
1 pk Mascarponeost (eventuelt rømme, kesam eller skyr)
1-2 lime
SukrinMelis
Vask og rens jordbærene.
Pisk sammen Mascarponeost og saft av lime, smaksett med SukrinMelis til ønsket sødme/friskhet.
Ønsker du en mer flytende krem, kan du piske inn litt melk eller fløte.
En deilig ismocca uten tilsatt sukker - du lager den lett selv
1 ts pulverkaffe
1 ts Sukrin Gold
1 ts Sukrin Chocolate Drink
1 ss varmt vann
2 dl melk
Isbiter og SukrinSirup
Krem til topping
Løs opp pulverkaffe, Sukrin gold og Chocolate Drink i varmt vann. Tilsett melk og rør det sammen. Hell blandingen over i et glass med SukrinSirup og isbiter. Topp med krem og server.
Et herlig syltetøy - søtet med SukrinMelis.
1 kg rensede jordbær (2 liter)
110-160 g Sukrin Gold eller SukrinMelis (ca 1,5 dl)
½ pakke syltepulver
Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær i to eller fire. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.
Gi bærene et hurtig oppkok. Rør syltepulveret sammen med jordbærene og kok blandingen i 2 minutter under omrøring.
Rør inn Sukrin og smak deg frem til hvor søtt du ønsker jordbærsyltetøyet. Ikke bruk mer enn totalt 200 g Sukrin til 1 kg bær.
Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.
Tips: Du kan også bruke Sukrin+ (som er dobbelt så søt som sukker) til å søte syltetøyet med, dersom du ønsker mer sødme eller du jobber med syrlige bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
28 | 0,4 | 5,4 | 0,2 | 1,6 |
To ulike varianter til ulik bruk.
10 g kokende vann
15 g Finesse
30 g SukrinMelis
Kok vann, og mål opp 10 g. Tilsett Finesse, og rør til den løser seg helt opp. Rør deretter inn SukrinMelis.
Denne glasuren blir ganske flytende. Hvis du vil lage en stivere dekor-glasur, kan du bytte ut vannet med 10 g eggehvite, og piske glasuren luftig med en miksmaster.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
38 | 0.5 | 5 |
Smaksrike frokost-cupcakes med aprikos og nøtter.
7 ss finmalte mandler
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl Sukrin Pluss (evt. Finesse)
50 g mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
5 steviadråper
1 neve hakkede mandler
1 neve hakkede hasselnøtter
1 neve hakkede tørkede aprikoser
Visp smør luftig. Tilsett litt og litt Sukrin Pluss og deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og steviadråper.
I en annen bolle blander du mandler, kokosmel, bakepulver, hakkede nøtter og aprikos. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må.
Fordel i cupcakeformer (oppskriften passer til ca. 5 store former). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.
Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
331 | 10 | 6 | 28 | 6 |
Spis sjokoladepålegg med god samvittighet!
60 g hasselnøtter
40 g SukrinMelis
20 g kakao
3 g vaniljepulver
140 g SukrinSirup Gold
20 g vann eller rapsolje
Rist hasselnøttene i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter.
Fjern overflødig skall og kjør nøttene i foodprosessor til de får smøraktig konsistens. Tilsett resten av ingrediensene og bland alt godt sammen.
Næringsberegningen er gjort med vann.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
259 | 5 | 13 | 15 | 28 |
En nydelig smoothie full av fiber, vitaminer og antioksidanter som gjør godt for kropp og sjel.
1,5 dl yoghurt/Biola naturell
1,5 dl appelsinjuice
2 ss Sukrin Gold eller SukrinMelis
100 g frosne jordbær
2 ss FiberFin
Ha alt i en blender/hurtigmikser og la den gå i 20-30 sekunder. Server med friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
45 | 1 | 7 | 0,5 | 4 |