Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Vaffelkjeks med sjokolade

Vaffelkjeks med sjokolade

Sprø og gode kjeks du lager enkelt i vaffeljernet.

Ingredienser

50 g smør
100 g SukrinSirup Gold
30 g Sukrin+
1 egg
1/2 ts bakepulver
160 g hvetemel
40 g FiberFin
85 g Sukrin Dark Chocolate

Fremgangsmåte

Ha smør, SukrinSirup og Sukrin+ i en liten kjele. Varm forsiktig opp, til alt er smeltet sammen. Rør inn egg, bakepulver og mel til det blir en fyldig deig. Sett i kjøleskap i minst 30 min.

Klem eller kjevle deigen ut så tynn som mulig, og stek i et smurt vaffeljern til de blir gyllene. Legg over på rist, og la kjeksene avkjøle seg i minst 1 time. Jo lenger de får tørke, jo sprøere blir de.

Smelt sjokolade, og hell over kjeksene, eller dypp kjeksene ned i sjokoladen. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.


Denne oppskriften har vi hentet fra Linda Stuhaug

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
309 6 24 16 20

Sitronlemonade

Sitronlemonade

Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker

Ingredienser

3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann

Fremgangsmåte

Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.

Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.

Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.

Ismocca

Ismocca

En deilig ismocca uten tilsatt sukker - du lager den lett selv

Ingredienser

1 ts pulverkaffe
1 ts Sukrin Gold
1 ts Sukrin Chocolate Drink
1 ss varmt vann
2 dl melk

Isbiter og SukrinSirup
Krem til topping

Fremgangsmåte

Løs opp pulverkaffe, Sukrin gold og Chocolate Drink i varmt vann. Tilsett melk og rør det sammen. Hell blandingen over i et glass med SukrinSirup og isbiter. Topp med krem og server.

Aprikos-cupcakes

Aprikos-cupcakes

Smaksrike frokost-cupcakes med aprikos og nøtter.

Ingredienser

7 ss finmalte mandler
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 dl Sukrin Pluss (evt. Finesse)
50 g mykt smør
2 egg (romtemperert)
1 dl gresk yoghurt (romtemperert)
1 ts vaniljepulver
5 steviadråper
1 neve hakkede mandler
1 neve hakkede hasselnøtter
1 neve hakkede tørkede aprikoser

Fremgangsmåte

Visp smør luftig. Tilsett litt og litt Sukrin Pluss og deretter ett egg om gangen. Visp inn gresk yoghurt, vaniljepulver og steviadråper.

I en annen bolle blander du mandler, kokosmel, bakepulver, hakkede nøtter og aprikos. Vend det tørre inn i det våte med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må.

Fordel i cupcakeformer (oppskriften passer til ca. 5 store former). Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.


Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
331 10 6 28 6

Sunnere boller

Sunnere boller

Saftige og sukkerfrie boller - perfekte til hverdag og fest.

Ingredienser

3 dl melk, fingervarm
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
10 g honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger (eller Brelett for færre kalorier)

100 g rosiner hvis du ønsker det
1 stort egg til pensling av bollene

Fremgangsmåte

Varm opp melken, og ha alle ingredienser bortsett fra smør og rosiner i en bolle. Elt i ca. 15 min inntil deigen slipper bollen.

Tilsett smør i små terninger og elt deretter deigen igjen til den slipper kantene på bollen og alt smøret er blandet godt inn. Elt rosinene forsiktig inn i deigen.

Trill ut boller og sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og la bollene heve i ca. 1 time.

Pensle bollene med egg, og stek dem på 180-200 grader i ca. 15 minutter.

Tips: Å elte inn smøret til slutt gir et saftigere sluttresultat på bollene. Du kan imidlertid også smelte smøret sammen med melken og deretter følge de resterende stegene over.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
241 8 32 8 6

Frøken Holms bringebærmuffins

Frøken Holms bringebærmuffins

Hvis du vil ha annet fyll i muffinsene, kan du bytte ut bringebær med det du måtte ønske.

Ingredienser

140 g Finmalte mandler
130 g Finesse (eventuelt Sukrin+)
35 g Havrefiber
7 g fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts natron
75 g smør
2,5 dl kulturmelk
2 egg
100 g bringebær

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 °C og sett 12 papirformer i et muffinsbrett.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha alle de våte ingrediensene i en annen bolle. Pisk de våte ingrediensene godt sammen. Bland deretter godt sammen med de tørre ingrediensene.

Fyll muffinsformene ¾ fulle og trykk ned noen bringebær i hver form. Stek på midterste rille i ca. 25 min. Avkjøl på rist.


Muffinsene er veldig gode som de er, men hvis du ønsker glasur, kan vi anbefale denne:
70 g smør
50 g Finesse
200 g kremost naturell

Bland alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin/miksmaster. Bruk en sprøytepose og pynt muffinsene.


Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
307 8 4 24 13

Snickerskuler

Snickerskuler

Proteinrike munnfuller med deilig kombinasjon av peanøtter og sjokolade.

Ingredienser

120 g SukrinSirup Gold
30 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
100 g fettredusert Peanøttmel (-eller 100 g malte peanøtter + 30 g Kokosmel)
200 g Sukrin Dark chocolate
Hakkede peanøtter til pynt

Fremgangsmåte

Ha SukrinSirup og Sukrin Gold i en kjele, og varm opp til det bobler. Tilsett Peanøttmel (eller malte peanøtter + Kokosmel) og salt, og bland sammen. Det skal bli en ganske fast masse.

Form til kuler, og sett dem i fryseren i ca. 20 minutter mens du smelter sjokolade i mikrobølgeovn eller vannbad. Dypp hver kule i sjokolade, og strø over hakkede peanøtter.

Sett de ferdige kulene kaldt til sjokoladen stivner.


Oppskriften er hentet fra Elisabeth Holm

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
325 15 10 20 25

Kakao med chili

Kakao med chili

Trenger du noe å varme deg på er dette definitivt tingen.

Ingredienser

1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
6 dl melk
½ ts rød chili (fersk)
2 ss kakaopulver
2-3 ss Sukrin
100 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Bland melk, kakao, frøene fra vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.

Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet.

Du kan lage mange varianter av denne. Prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac eller lignende.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
100 4 5 6 3

Myke karameller

Myke karameller

Søte og gode fløtekarameller uten tilsatt sukker.

Ingredienser

4 dl kremfløte
40 g Sukrin Gold
40 g Finesse
25 g SukrinSirup Gold
20 g meierismør
1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele eller en teflonkjele (vi synes en tykkbunnet kjele fungerer best). La det koke i 30-40 minutter på ca. 40% av maks varme - det skal bare akkurat boble litt hele tiden.

Rør i karamellen med jevne mellomrom, og litt ekstra ofte det første kvarteret. Karamellen skal bli ganske brun og tykk.

Hell massen over i en smurt eller bakepapirkledt form på 15x20 cm. Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne i kjøleskapet. Dette tar ca 2 timer.

Oppbevares i kjøleskap.

Tips: Bland gjerne inn hakkede nøtter i karamellen. Du kan også tilsette 1 ss kakao hvis du ønsker sjokoladekarameller.


Denne oppskriften har vi hentet fra Elisabeth Holm

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
317 2 4 33 4

Mini-brownie cupcakes

Mini-brownie cupcakes

Disse smelter på tungen, og anbefales på det varmeste!

Ingredienser

Cupcakes (14 stk):
115 g Sukrin Dark chocolate
115 g smør
65 g (1 dl) Sukrin Gold
2 store egg
4 ss Mandelmel (fettredusert)
2 ss Kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Sjokoladeganache:
150 g Sukrin Dark chocolate
1,5 dl fløte
2 ss Sukrin Gold (kan eventuelt sløyfes)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem 14 mini-cupcakes-former.

Sjokoladeganache:
Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og Sukrin Gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle.

Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.

Cupcakes:
Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hvert intervall. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.)

Tilsett Sukrin Gold og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel, og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel røren i formene slik at de blir ca. 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke for lenge, de skal ha en saftig kjerne.

Dekorer med sjokoladeganache når kakene er helt avkjølt. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.


Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
355 8 4 32 9