Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Jordbærsyltetøy med Sukrin

Jordbærsyltetøy med Sukrin

Et herlig syltetøy - søtet med SukrinMelis.

Ingredienser

1 kg rensede jordbær (2 liter)
110-160 g Sukrin Gold eller SukrinMelis (ca 1,5 dl)
½ pakke syltepulver

Fremgangsmåte

Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær i to eller fire. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.

Gi bærene et hurtig oppkok. Rør syltepulveret sammen med jordbærene og kok blandingen i 2 minutter under omrøring.

Rør inn Sukrin og smak deg frem til hvor søtt du ønsker jordbærsyltetøyet. Ikke bruk mer enn totalt 200 g Sukrin til 1 kg bær.

Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.

Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Tips: Du kan også bruke Sukrin+ (som er dobbelt så søt som sukker) til å søte syltetøyet med, dersom du ønsker mer sødme eller du jobber med syrlige bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
28 0,4 5,4 0,2 1,6

Strawberry daiquiri uten sukker

Strawberry daiquiri uten sukker

Kan lages både med og uten alkohol.

Ingredienser

Til 4 glass:
400 g frosne jordbær
1 dl SukrinSirup Gold
1 dl varmt vann
2 - 4 ss Sukrin Gold (etter hvor søtt du vil ha det)
saften fra en lime
1 dl blank rom eller vodka (kan droppes for alkoholfri variant)

Eventuelt til pynt:
eggehvite
4 ts Sukrin

Fremgangsmåte

Varm opp vann og rør sammen med SukrinSirup og Sukrin Gold til alt er helt oppløst.

Ha frosne jordbær sammen med det meste av Sukrinlaken og limesaften i en blender. Tilsett rom/vodka hvis du ønsker det. Kjør alt til det blir en jevn slush. Smak på blandingen, og juster med mer Sukrinlake eller limesaft til du er fornøyd med sødmen.

Tips til pynt: Dypp kanten av glassene du skal bruke først i eggehvite og deretter i Sukrin. Hell daiquirien i glassene og server med en gang.

Bringebærlemonade

Bringebærlemonade

Herlig forfriskende!

Ingredienser

Til 4 glass:
2 sitroner
50 g Sukrin Pluss
100 g friske bringebær
2 dråper stevia vanilje
Isbiter
Kullsyrevann - gjerne med smak av sitron/lime

Fremgangsmåte

Skjær skalkene av sitronene, og ta ut fruktkjøttet med skje. Ha fruktkjøtt, Sukrin Pluss, bringebær, steviadråper og is i en blender. Kjør blandingen til den er klumpfri.

Sil drinken over i høye glass, fyll opp med isbiter og kullsyrevann. Pynt med friske bringebær og mynte.

Sjokoladekuler

Sjokoladekuler

Enkle å lage, og smaker deilig til kaffen.

Ingredienser

125 g mykt meierismør
200 g havregryn
130 g Sukrin Gold
40 g kakaopulver
1 ss SukrinSirup Gold
4 ss kaffe
1 ts vaniljesukker

Kokos eller hakkede nøtter til å rulle kulene i

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene for hånd eller med food processor. Form til kuler og rull i kokos eller hakkede nøtter.

Oppbevares kaldt til de skal spises.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
331 6 24 22 7

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Lett, god og avkjølende i sommervarmen!

Ingredienser

100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær

Fremgangsmåte

Mos alt i en blender, og server umiddelbart.

Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.

Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.

Topp gjerne med bær etter ønske.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
31 0,4 5,7 0,1 2,9

Mini-brownie cupcakes

Mini-brownie cupcakes

Disse smelter på tungen, og anbefales på det varmeste!

Ingredienser

Cupcakes (14 stk):
115 g Sukrin Dark chocolate
115 g smør
65 g (1 dl) Sukrin Gold
2 store egg
4 ss Mandelmel (fettredusert)
2 ss Kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Sjokoladeganache:
150 g Sukrin Dark chocolate
1,5 dl fløte
2 ss Sukrin Gold (kan eventuelt sløyfes)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem 14 mini-cupcakes-former.

Sjokoladeganache:
Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og Sukrin Gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle.

Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.

Cupcakes:
Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hvert intervall. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.)

Tilsett Sukrin Gold og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel, og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel røren i formene slik at de blir ca. 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke for lenge, de skal ha en saftig kjerne.

Dekorer med sjokoladeganache når kakene er helt avkjølt. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.


Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
355 8 4 32 9

Ismocca

Ismocca

En deilig ismocca uten tilsatt sukker - du lager den lett selv

Ingredienser

1 ts pulverkaffe
1 ts Sukrin Gold
1 ts Sukrin Chocolate Drink
1 ss varmt vann
2 dl melk

Isbiter og SukrinSirup
Krem til topping

Fremgangsmåte

Løs opp pulverkaffe, Sukrin gold og Chocolate Drink i varmt vann. Tilsett melk og rør det sammen. Hell blandingen over i et glass med SukrinSirup og isbiter. Topp med krem og server.

Sunnere boller

Sunnere boller

Saftige og sukkerfrie boller - perfekte til hverdag og fest.

Ingredienser

3 dl melk, fingervarm
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
10 g honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger (eller Brelett for færre kalorier)

100 g rosiner hvis du ønsker det
1 stort egg til pensling av bollene

Fremgangsmåte

Varm opp melken, og ha alle ingredienser bortsett fra smør og rosiner i en bolle. Elt i ca. 15 min inntil deigen slipper bollen.

Tilsett smør i små terninger og elt deretter deigen igjen til den slipper kantene på bollen og alt smøret er blandet godt inn. Elt rosinene forsiktig inn i deigen.

Trill ut boller og sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og la bollene heve i ca. 1 time.

Pensle bollene med egg, og stek dem på 180-200 grader i ca. 15 minutter.

Tips: Å elte inn smøret til slutt gir et saftigere sluttresultat på bollene. Du kan imidlertid også smelte smøret sammen med melken og deretter følge de resterende stegene over.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
243 8 33 8 5

Bringebær hurtigiskrem

Bringebær hurtigiskrem

En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.

Ingredienser

300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin Pluss)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett i fryseren.

Server med friske bringebær.

Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
225 2 3 25 2

Sitronlemonade

Sitronlemonade

Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker

Ingredienser

3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann

Fremgangsmåte

Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.

Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.

Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.