Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Marsipankringle med epler

Marsipankringle med epler

Denne kringlen har form som en hvetekringle, men smak og konsistens minner om pai.

Ingredienser

Deig:
50 g gjær
1½ dl melk
3 egg
10 g sukker (brukes som mat for gjæren)
400 g hvetemel
100 g FiberFin (kan erstattes med mel)
200 g smeltet smør

Fyll:
125 g SukrinMarzipan
110 g Sukrin Gold
125 g smør
4 epler i skiver/båter

Pynt:
100 g skivede/hakkede mandler

Fremgangsmåte

Løs opp gjær i lunken melk. Tilsett smeltet smør, deretter egg og sukker. Ha i litt og litt mel av gangen. Kna sammen til en deig -bruk eventuelt en kjøkkenmaskin til denne jobben.
La deigen ligge og hvile i ca. 10 minutter. Kjevle deretter ut til en leiv på ca 15 x 90 cm.

Kna SukrinMarzipan, sukker og smør sammen og bre utover midten av deigen. Legg eplebiter over og brett deigen sammen rundt.

Pensle kringlen med pisket egg, og pynt med mandler og perlesukker. La kringlen hvile i ca. 45 minutter med et klede over. Stekes ved 220 ° C i 14-16 minutter

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
290 6 19 19 7

Frisk sitronpai

Frisk sitronpai

En frisk og syrlig sitronpai med masse deilig smak.

Ingredienser

Deig:
175 g hvetemel (eventuelt glutenfri melblanding - lys)
80 g romtemperert smør
2 ss kaldt vann
1 ts Sukrin Gold
1 ss smør til smøring av paiformen

Fyll:
125 g smør
saften av 3 sitroner (ca 1,5 dl)
6 eggeplommer
85 g Finesse
3 ss kremfløte
4 eggehviter

Fremgangsmåte

Finn en paiform på ca. 25 cm diameter. Sett ovnen på 200 grader.

Deig:
Smuldre smør og hvetemel sammen. Tilsett Sukrin Gold og vann, og jobb alt sammen til en jevn deig. Dekk deigen med plast og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

Smelt en spiseskje med smør, og smør paiformen. Jobb deigen jevnt ut i formen og prikk små hull med en gaffel. Stek deigen på nederste rille i ca. 20 minutter før den avkjøles.

Fyll:
Smelt smøret på middels varme og avkjøl. Vask sitronene godt, riv skallet og klem ut sitronsaften. Bland eggeplommene og Finesse godt sammen i en kald kjele. Tilsett det avkjølte smøret, fløten, sitronsaften og det revne sitronskallet. Sett kjelen på svak varme og rør til det tykner. Avkjøl deretter blandingen.

Pisk eggehvitene stive, vend inn den avkjølte blandingen til alt er helt jevnt, og hell over i den avkjølte paideigen. Sett sitronpaien kjølig i minst 4 timer før servering. Paien kan også fint lages dagen før.


Serveringstips: Pisk 2 dl kremfløte og ½ ts Finesse og legg på som pynt før servering. Bruk også gjerne friske bær eller sitronskiver.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
302 6 12 24 2

Sitronkake med blåbær

Sitronkake med blåbær

En nydelig kombinasjon av frisk sitron og saftige blåbær. Den luftige sitronkremen gjør smaksopplevelsen komplett.

Ingredienser

Kake:
200 g romtemperert smør
100 g Finesse
3 egg
1 dl sitronsaft (ca. 2 sitroner)
1 ss revet sitronskall
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
180 g blåbær

Sitronkrem:
1/2 dl sitronsaft (ca. 1 sitron)
70 g Finesse
2 egg
2 eggeplommer
1 ss maisenna
3 ss smør
2 dl kald kremfløte

Fremgangsmåte

Sørg for at du har romtemperert smør før du starter. Sett ovnen på 180 °C. Smør eller kle en rund kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir.

Pisk romtemperert smør og Finesse sammen til en lys og luftig masse. Visp inn eggene, ett og ett om gangen. Tilsett 1 dl sitronsaft og 1 ss revet sitronskall. Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ikke rør for mye - da vil kaken bli tung og kompakt. Vend blåbærene inn i røra.

Fordel kakerøren jevnt utover kakeformen og stek midt i ovnen i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt før du løsner den fra formen.

Sitronkrem:
Lag sitronlake ved å koke opp sitronsaft og Finesse i en kasserolle under omrøring. Trekk til side og la laken avkjøle til cirka 50 grader.

Pisk egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle til du har en klumpfri blanding. Pisk inn litt og litt sitronlake i eggeblandingen og hell deretter alt tilbake i kasserollen. Varm opp kremen til den tykner. Rør hele tiden for å unngå klumper.

Trekk sitronkremen til side og la den avkjøle seg litt. Rør inn romtemperert smør og sett kremen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.

Pisk fløten til stiv krem og rør sammen med sitronkremen.

Montering:
Du kan velge å bruke all sitronkremen som glasur på toppen av kaken, eller du kan dele kaken og bruke halvparten av kremen som fyll. Tips for å dele kaken jevnt: Skjær et 1 cm dypt snitt jevnt rundt hele bunnen der du vil dele den. Ta en dobbel sytråd, legg den rundt kakebunnen og før inn i snittet. Stram til slik at tråden deler kaken.

Pynt kaken med ekstra blåbær og revet sitronskall. Kaken bør oppbevares kjølig på grunn av sitronkremen.


Hvis du ønsker en glutenfri og enklere variant av kakebunnen, kan du bruke Kakemix og legge til 1 dl sitronsaft og 180 g blåbær ved tilberedningen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
275 5 12 21 3

Bærkake med Havrefiber

Bærkake med Havrefiber

En saftig og frisk kake med masse deilig bærsmak

Ingredienser

4 egg
80 g Finesse bakesukker
60 g Havrefiber
2 dl lettmelk
50 g smeltet smør
1 ts bakepulver
ca 160 g frossen bærblanding

Topping:
50 g romtemperert smør
35 g Finesse bakesukker
150 g kremost naturell
ca 40 g frossen bærblanding

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og Finesse. Bland inn Havrefiber, melk, smør og bakepulver. Vend inn frosne bær helt til slutt.

Hell røren i en smurt form (24 cm). Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter. Sett kaken til avkjøling.

Bruk en miksmaster og rør romtemperert smør og Finesse godt sammen. Blad deretter inn kremost. Bre utover avkjølt kake, og pynt med bær på toppen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
183 4 3 14 8

Saftig mandelkake

Saftig mandelkake

En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen er det bare fantasien som setter grenser for.

Ingredienser

130 g nøytral olje eller smeltet smør
2 egg
2 ½ dl melk
200 g Mandelmel (fettredusert)
3 ts bakepulver
120 g SukrinMelis

Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. krem eller vaniljekrem

Fremgangsmåte

Bland melk, olje/smør og egg i en bolle, og de tørre ingrediensene i en annen bolle. (Du kan erstatte halvparten av fettet med fruktpurè som for eksempel usøtet eplemos om ønskelig.)

Ha væsken over i det tørre, og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm, og sett på rist. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Ha på syltetøy eller krem når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær.


Næringsinnholdet er beregnet med olje og uten topping.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
254 12 4 20 5

Sunnere eplekake

Sunnere eplekake

En nydelig eplekake som kan nytes med god samvittighet!

Ingredienser

Kakerøre:
2 egg
90 g Sukrin Gold
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
45 g Mandelmel (fettredusert)
2 ss smør, smeltet
80 g cottage cheese
1 dl melk

Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin Gold
1-2 ts kanel
Ev. litt hakkede mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggene stive, og rør deretter inn Sukrin Gold. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform.

Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin Gold, kanel og eventuelt hakkede mandler.

Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
120 6 13 4 4

Luksus-kladdkake med SukrinSirup

Luksus-kladdkake med SukrinSirup

En helt nydelig, myk og saftig brownie-liknende sjokoladekake.

Ingredienser

100 g smør
2 egg
60 g Sukrin Gold
1 ts vaniljesukker
28 g kakao
225 g SukrinSirup Gold
90 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sett det til side.

Pisk Sukrin Gold og egg lett sammen. Bland kakao og vaniljesukker i eggeblandingen, og tilsett deretter SukrinSirup Gold.

Bland hvetemel og FiberFin sammen i en egen skål. Hell denne melblandingen og det smeltede smøret vekselvis ned i eggeblandingen under omrøring til du får en helt glatt røre.

Hell røren i en form kledd med bakepapir. Vi brukte en form på 20 x 20 cm. Du kan også bruke en rund springform eller en brødform.

Stek sjokoladekaken på 175 grader i ca. 15-20 minutter, etter hvor gjennomstekt du ønsker kaken. Den kan gjerne være litt understekt, da vil den få en mer flytende kjerne.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
258 5 14 15 22

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Ingredienser

Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Finesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin Pluss

Karamellsaus:
80 g Finesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin Pluss
1 ½ dl kremfløte

Sjokoladelokk:
100 g Sukrin Dark chocolate
60 g smør

Fremgangsmåte

Kakebunn: Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør. Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk egg, Finesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus: Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl. Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
348 9 4 31 10

Rabarbrakake

Rabarbrakake

En frisk og god rabarbrakake er virkelig smaken av sommer.

Ingredienser

300 g rabarbra
3 ss. Sukrin+ (til rabarbraen og på toppen av kaka)
200 g romtemperert smør
100 g Sukrin+ (eventuelt Finesse bakesukker)
3 egg
150 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
1 ½ ts (6 g) fiberhusk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Del opp det meste av rabarbraen i små biter. Hold tilbake noen litt lengre biter for å dekorere på toppen av kaken. Bland de små oppkuttede bitene sammen med ca 2 ss Sukrin+.

Rør romtemperert smør og 100 g Sukrin+ luftig ved hjelp av en håndmikser. Tilsett deretter eggene, ett om gangen. Bland sammen havremel, bakepulver og vaniljepulver i en egen bolle og bland dette inn til slutt.

Vend inn de små rabarbrabitene, og fordel blandingen i en kakeform (ca.26 cm) som er kledd med bakepapir. Legg resten av rabarbraen på toppen – lag gjerne et ønsket mønster. Dytt bitene lett ned i deigen, og strø 1 ss Sukrin+ over kaken.

Stek i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl før servering.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
245 5 11 20 3

Sjokoladekake med kokoskrem

Sjokoladekake med kokoskrem

Nydelig kombinasjon av sjokolade og kokos.

Ingredienser

Kake:
5 egg
250 g Finesse
200 g romtemperert smør
40 g kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
210 g hvetemel

Kokoskrem:
400 g kokosmasse
130 g Finesse
2 dl SukrinSirup Gold
3 dl kremfløte
125 g smør

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og Finesse. Tilsett smør, kakao, vaniljesukker og salt, og visp til en jevn røre. Bland til slutt inn melet.

Hell røren i en bakepapir-kledd langpanne på 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.

Mens kaken steker kan du blande sammen ingrediensene til kremen i en kasserolle, og la småkoke under omrøring i 5 minutter. Fordel kremen over halvstekt kake, og stek i ytterligere 10 minutter.

Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg rutene i en boks med papir mellom hvert lag. Rutene egner seg godt til frysing.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
374 5 9 31 12