Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Sitronkake med blåbær

Sitronkake med blåbær

En nydelig kombinasjon av frisk sitron og saftige blåbær. Den luftige sitronkremen gjør smaksopplevelsen komplett.

Ingredienser

Kake:
200 g romtemperert smør
100 g Finesse
3 egg
1 dl sitronsaft (ca. 2 sitroner)
1 ss revet sitronskall
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
180 g blåbær

Sitronkrem:
1/2 dl sitronsaft (ca. 1 sitron)
70 g Finesse
2 egg
2 eggeplommer
1 ss maisenna
3 ss smør
2 dl kald kremfløte

Fremgangsmåte

Sørg for at du har romtemperert smør før du starter. Sett ovnen på 180 °C. Smør eller kle en rund kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir.

Pisk romtemperert smør og Finesse sammen til en lys og luftig masse. Visp inn eggene, ett og ett om gangen. Tilsett 1 dl sitronsaft og 1 ss revet sitronskall. Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ikke rør for mye - da vil kaken bli tung og kompakt. Vend blåbærene inn i røra.

Fordel kakerøren jevnt utover kakeformen og stek midt i ovnen i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt før du løsner den fra formen.

Sitronkrem:
Lag sitronlake ved å koke opp sitronsaft og Finesse i en kasserolle under omrøring. Trekk til side og la laken avkjøle til cirka 50 grader.

Pisk egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle til du har en klumpfri blanding. Pisk inn litt og litt sitronlake i eggeblandingen og hell deretter alt tilbake i kasserollen. Varm opp kremen til den tykner. Rør hele tiden for å unngå klumper.

Trekk sitronkremen til side og la den avkjøle seg litt. Rør inn romtemperert smør og sett kremen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.

Pisk fløten til stiv krem og rør sammen med sitronkremen.

Montering:
Du kan velge å bruke all sitronkremen som glasur på toppen av kaken, eller du kan dele kaken og bruke halvparten av kremen som fyll. Tips for å dele kaken jevnt: Skjær et 1 cm dypt snitt jevnt rundt hele bunnen der du vil dele den. Ta en dobbel sytråd, legg den rundt kakebunnen og før inn i snittet. Stram til slik at tråden deler kaken.

Pynt kaken med ekstra blåbær og revet sitronskall. Kaken bør oppbevares kjølig på grunn av sitronkremen.


Hvis du ønsker en glutenfri og enklere variant av kakebunnen, kan du bruke Kakemix og legge til 1 dl sitronsaft og 180 g blåbær ved tilberedningen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
275 5 12 21 3

Sunnere eplekake

Sunnere eplekake

En nydelig eplekake som kan nytes med god samvittighet!

Ingredienser

Kakerøre:
2 egg
90 g Sukrin Gold
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
45 g Mandelmel (fettredusert)
2 ss smør, smeltet
80 g cottage cheese
1 dl melk

Fyll:
4-5 epler
3 ss Sukrin Gold
1-2 ts kanel
Ev. litt hakkede mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggene stive, og rør deretter inn Sukrin Gold. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Hell så røren over i en 24 cm rund kakeform.

Skrell og rens eplene, og skjær tynne skiver som stappes ned i røren. Når det ikke er plass til flere stående epleskiver, legges resten over de andre. Strø over godt med Sukrin Gold, kanel og eventuelt hakkede mandler.

Stekes ved 175 grader på nederste rille i ovnen i 20-30 minutter.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
120 6 13 4 4

Kremet ostekake

Kremet ostekake

Ostekake med nydelig smak og konsistens.

Ingredienser

Kjeksbunn:
1 pakke kjeks, f.eks. Bixit, Kornmo eller Digestives.
115 g mykt meierismør
15 g Sukrin Gold

Kremost-fyll:
2 1/4 dl ananasjuice
6 plater gelatin
120 g SukrinMelis
400 gram naturell kremost
1 1/2 ss sitronsaft
1/3 liter (1 pakke) kremfløte

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin og bland den med smøret og Sukrin Gold. Trykk kjeksblandingen godt ut i bunnen av en smurt springform på ca. 24 cm.

Legg gelatinplatene i bløt i ananasjuicen i 5 minutter. Rør sammen ost og sitronsaft. Pisk kremfløten myk.

Bland SukrinMelis i ananasjuicen og varm opp denne til gelatinplater og SukrinMelis er helt oppløst. Bland kremen med ostemassen, og rør godt mens du heller i juiceblandingen i en tynn stråle.

Hell oste/kremblandingen over kjeksbunnen og sett kaken til avkjøling i minst to timer. Pynt med bær eller ananasbiter.


Oppskriften kommer fra Jørn Utheim ved Bergo Hotell, Beitostølen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
290 4 15 24 1

Luksus-kladdkake med SukrinSirup

Luksus-kladdkake med SukrinSirup

En helt nydelig, myk og saftig brownie-liknende sjokoladekake.

Ingredienser

100 g smør
2 egg
60 g Sukrin Gold
1 ts vaniljesukker
28 g kakao
225 g SukrinSirup Gold
90 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sett det til side.

Pisk Sukrin Gold og egg lett sammen. Bland kakao og vaniljesukker i eggeblandingen, og tilsett deretter SukrinSirup Gold.

Bland hvetemel og FiberFin sammen i en egen skål. Hell denne melblandingen og det smeltede smøret vekselvis ned i eggeblandingen under omrøring til du får en helt glatt røre.

Hell røren i en form kledd med bakepapir. Vi brukte en form på 20 x 20 cm. Du kan også bruke en rund springform eller en brødform.

Stek sjokoladekaken på 175 grader i ca. 15-20 minutter, etter hvor gjennomstekt du ønsker kaken. Den kan gjerne være litt understekt, da vil den få en mer flytende kjerne.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
258 5 14 15 22

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Deilige små konfektkakebiter med seig mandelbunn, fyldig smørkrem og sjokolade på toppen. Lag bunnen enkelt med SukrinMarzipan!

Ingredienser

Bunn:
200 g SukrinMarzipan
1 stk (30 g) eggehvite

Smørkrem:
150 g romtemperert smør
40 g SukrinMelis
1 stk eggeplomme
2 ts kakao
2 ss vann

Sjokoladetopping:
Ca 100 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland sammen marsipan og eggehvite. Bruk gjerne en foodprosessor slik at du får en jevn masse. Bruk ca 1 ss av røren til hver bunn og legg på en bakepapirkledd stekeplate med ca 3-4 mm tykkelse.

Stek i cirka 12-15 min ved 175 grader til de blir gyldenbrune. Sett bunnene til avkjøling i kjøleskap.

Vil du gjøre det enda enklere? Dropp eggehviten og rull kuler av SukrinMarzipan som du trykker ganske flate på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 8-10 min ved 175 grader. (Bunnene blir mindre porøse uten eggehvite.)

Smørkrem:
Pisk romtemperert smør og SukrinMelis til smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme, kakao og vann, og miks dette godt sammen. Avkjøl kremen litt i kjøleskapet, slik at den får en fin smørbar konsistens.

Smør eller sprøyt sjokoladekremen på bunnene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren i minst 25 min.

Sjokoladetopping:
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokolade og kokosfett forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp de frosne kakene i glasuren. Sett kakene inn igjen i fryseren slik at sjokoladen stivner. Kakene bør oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
396 6 4 36 14

Troikakake

Troikakake

Troikakake har mange lag, så den tar litt tid å lage. Men flere av lagene er smarte ferdigløsninger, og resultatet blir så utrolig godt at det virkelig er verdt tiden. Denne kaken er en sann smaksopplevelse!

Ingredienser

300 g Finmalte mandler
60 g Sukrin Gold
100 g SukrinSirup Gold
3 eggehviter

100 g Sukrin Dark chocolate

1 pakke (sukkerfri) bringebærgele

1 pakke Sukrin Chocolate Mousse
1 dl melk

1 pakke SukrinMarzipan

150 g Sukrin Dark chocolate
15 g kokosolje eller delfiafett

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Sett ovnen på 175 grader. Bland Finmalte mandler, Sukrin Gold, SukrinSirup Gold og eggehviter godt sammen. Hell blandingen i en liten rund kakeform (20 cm) med bakepapir i bunnen og smurte kanter. Stek i ca. 15 minutter, til den er gyllen på toppen. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen - du kan gjerne sette hele formen i kjøleskapet, slik at den kjøles ned raskere.

Sjokoladelag:
Smelt 100 g sjokolade, og smør utover den avkjølte mandelbunnen (mens den fortsatt er i formen). Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Gelélag:
Lag gelé etter anvisning på pakken. La den avkjøles i kjøleskap til den er kald og tyktflytende. Fordel geléen utover kakebunnen med den stivnede sjokoladen, og sett formen tilbake i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.

Mousselag:
Pisk pulveret i Sukrin Chocolate mousse-pakken sammen med 1 dl melk i ca. 3. minutter med miksmaster. Hell moussen over kaken, og sett hele formen i fryseren før marsipanen legges på.

Marsipanlag:
Fjern ringen på kakeformen forsiktig, løsne kaken fra bakepapiret, og sett den på et serveringsfat. Kjevl ut marsipanen. Det kan være lurt å bruke et bakepapir under marsipanen, slik at den blir lettere å løfte av benken når den er passe tynn. Legg marsipanlokket over kaken.

Sjokoladetopp:
Smelt sjokoladen sammen med kokosolje/delfiafett, og smør utover kaken. Oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
253 8 6 19 12

Selskapssjokoladekake

Selskapssjokoladekake

En flott og god kake som passer perfekt på et festbord.

Ingredienser

Sjokoladekake:
2 egg
90 g SukrinMelis
1 1/2 dl melk
200 g siktet speltmel eller hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao (ettersom hvor mørk du ønsker sjokoladekaken)
150 g smør

Glasur:
2 dl fløte
200 g Sukrin Dark chocolate

30 g hakkede mandler/pistasjenøtter eller annet til pynt

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret og la det avkjøles noe. Pisk egg og SukrinMelis sammen, og ha i melk. Sikt og bland alt det tørre, og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret til slutt.

Stekes ved 180 grader i en rund springform (24-26 cm) i ca. 30 minutter.

Glasur:
Varm opp fløten i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av plata, og legg oppdelte sjokoladeruter i den varme fløten. Rør rundt til sjokoladen har smeltet.

Hell over kaken med en gang. En god glasur er viktig til kaken, så bruk en mørk sjokolade du synes smaker godt. Vi har brukt Sukrin Dark Chocolate.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
335 7 15 27 5

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Ingredienser

Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Finesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin Pluss

Karamellsaus:
80 g Finesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin Pluss
1 ½ dl kremfløte

Sjokoladelokk:
100 g Sukrin Dark chocolate
60 g smør

Fremgangsmåte

Kakebunn: Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør. Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk egg, Finesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus: Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl. Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
348 9 4 31 10

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Denne saftige sjokoladekaken er uten sukker, gluten og melk.

Ingredienser

Kake:
3 egg
225 g kokosmelk, fullfett
50 g Sukrin Gold
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
30 g kakaopulver
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
2 gram salt
30 g Mandelmel (fettredusert)
30 g kokosmel

Glasur:
125 g romtemperert smør
80 g SukrinMelis
30 g vanlig melis
2 ss kakao
1 ts vaniljepulver
3 ss sterk kaffe
eventuelt noen dråper med Stevia vanilje eller sjokolade

Fremgangsmåte

La en boks med fullfett kokosmelk stå kjølig, slik at den fettrike massen samler seg, og hell av den vannaktige delen.

Bland 225 g av denne massen med resten av ingrediensene. Pisk godt til en jevn røre. Stekes i en 22 cm form midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.

Bland sammen ingrediensene til glasuren og bre over avkjølt kake.


Denne kaken er inspirert av en oppskrift fra Linda Marie Stuhaug

Næringsberegningen er uten glasur.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
177 9 3 14 5

Kardemommekake med mandler

Kardemommekake med mandler

En god kake med deilig smak av kardemomme.

Ingredienser

125 g smør
125 g SukrinSirup Gold
125 g Sukrin Gold
2 egg
4 dl hvetemel
1 dl FiberFin (kan erstattes med mel)
2 tsk bakepulver
2 ts kardemomme
1 dl melk
50 g Finmalte mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og SukrinSirup sammen med en håndmikser. Pisk inn eggene - ett av gangen.

Rør sammen Sukrin Gold, hvetemel, FiberFin, bakepulver og kardemomme i en egen skål. Bland disse tørre ingrediensene og melk vekselvis inn i smørblandingen. Tilsett til slutt Finmalte mandler.

Hell deigen i en brødform, og stek på 175 °C i ca. 55 minutter.

Denne kaken er inspirert av Det Søte Liv

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
270 6 21 15 12