Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Gule bomber

Gule bomber

Gule bomber har blitt en favoritt for mange de siste årene. Små porsjonskaker med mandelbunn og nydelig gul krem.

Ingredienser

Gul Krem:
3 eggeplommer
60 g Finesse Bakesukker
115 g romtemperert smør
60 ml kremfløte
1/2 ts vaniljepulver

Kaker:
3 eggehviter
50 g Finesse Bakesukker
50 g Sukrin Gold
225 g finmalte mandler

Sjokoladepynt:
85 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Gul Krem:
Bland eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vaniljepulver i en kjele. Varm på medium varme under omrøring til det tykner (ca. 5-10 min.) Fjern kjelen fra varmen, rør inn romtemperert smør og sett kremen i kjøleskap.

Kaker:
Forvarm ovnen til 170 grader.

Bland Finesse og Sukrin Gold sammen. Pisk først bare eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med miksmaster i et minutt. Tilsett deretter litt og litt av søtningen. Pisk helt til du får en fast og fin marengs og vend til slutt inn finmalte mandler.

Fordel røren i 52 like store deler på et bakepapirkledd bakebrett. Bruk gjerne en kakesprøyte. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de så vidt begynner å bli gylne.

La kakene først avkjøles en stund på bakebrettet for at de skal få satt seg. Løsne dem deretter forsiktig, og legg over på rist for å avkjøles helt.

Ta ut den gule kremen fra kjøleskapet og pisk den lett opp til den blir lys og luftig. Ha kremen over i en sprøytepose og fordel kremen på halvparten av kakene. Den andre halvparten legges som lokk på toppen av den gule kremen. Dypp kakene i smeltet sjokolade og avkjøl i kjøleskap. Oppbevares kjølig.


Denne oppskriften er laget med utgangspunkt i en oppskrift fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
395 16 6 13 7

Sjokoladefudge

Sjokoladefudge

Deilig sjokoladefudge som smelter i munnen.

Ingredienser

50 g smør
1 ss Sukrin
1 ss Finesse
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
100 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Bruk en tykkbunnet kjele og kok forsiktig opp smør, Sukrin, Finesse, kremfløte og vaniljepulver. La det småkoke i 25 minutter over svak varme.

Ta kjelen av platen. Brekk sjokoladen i biter og rør dem inn i karamellmassen litt etter litt til all sjokoladen er smeltet.

Ha massen i små silikonformer eller i en plastfoliebelagt større form og la det stå i fryseboks til fudgen er helt stiv. Dersom du har massen i små silikonformer, må bitene fryses skikkelig før de presses ut av formene. Fudge som er fryst i en stor form deles opp i fine biter med en varm kniv.

Oppbevares i fryseboks og tas ut i litt tid før servering. Du unngår kondens på konfekten ved å tine dem i en boks i kjøleskap.


Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
407 3 4 41 7

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Deilige små konfektkakebiter med seig mandelbunn, fyldig smørkrem og sjokolade på toppen. Lag bunnen enkelt med SukrinMarzipan!

Ingredienser

Bunn:
200 g SukrinMarzipan
1 stk (30 g) eggehvite

Smørkrem:
150 g romtemperert smør
40 g SukrinMelis
1 stk eggeplomme
2 ts kakao
2 ss vann

Sjokoladetopping:
Ca 100 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland sammen marsipan og eggehvite. Bruk gjerne en foodprosessor slik at du får en jevn masse. Bruk ca 1 ss av røren til hver bunn og legg på en bakepapirkledd stekeplate med ca 3-4 mm tykkelse.

Stek i cirka 12-15 min ved 175 grader til de blir gyldenbrune. Sett bunnene til avkjøling i kjøleskap.

Vil du gjøre det enda enklere? Dropp eggehviten og rull kuler av SukrinMarzipan som du trykker ganske flate på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 8-10 min ved 175 grader. (Bunnene blir mindre porøse uten eggehvite.)

Smørkrem:
Pisk romtemperert smør og SukrinMelis til smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme, kakao og vann, og miks dette godt sammen. Avkjøl kremen litt i kjøleskapet, slik at den får en fin smørbar konsistens.

Smør eller sprøyt sjokoladekremen på bunnene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren i minst 25 min.

Sjokoladetopping:
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokolade og kokosfett forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp de frosne kakene i glasuren. Sett kakene inn igjen i fryseren slik at sjokoladen stivner. Kakene bør oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
396 6 4 36 14

Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Nydelige sjokoladetrøfler som smelter i munnen.

Ingredienser

100 g Sukrin Dark chocolate
3/4 dl (75 g) kremfløte
2 ss SukrinMelis
1 ss smør

Eventuelt ønsket smakstilsetning, i form av steviadråper, havsalt eller annet.

Bruk gjerne litt Sukrin Chocolate drink, kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i.

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen og legg i en bolle. Kok opp fløte og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Tilsett eventuell ønsket smakstilsetning.

Hell røren over i en boks med lokk eller i silikonformer for småkaker/konfekt, og sett i kjøleskapet så det stivner. Form den stivnede sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i Sukrin Chocolate drink/kakao/SukrinMelis. Oppbevar trøflene kaldt.


Oppskriften er hentet fra boka "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby, utgitt på Lille Måne forlag.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
380 4 4 37 9

Valnøttmarsipan

Valnøttmarsipan

Spennende vri på marsipan med hint av konjakk!

Ingredienser

80 g valnøtter
ca. 1 ss konjakk (kan sløyfes)
50-60 g SukrinMelis (etter ønsket søtsmak)
1 ts vaniljeekstrakt
20 g Finmalte mandler
2 ts Mandelmel (fettredusert)
1 eggehvite
Evt. sukkerfri sjokolade til å dyppe marsipanen i

Fremgangsmåte

Kjør valnøttene i en hurtigmikser til en jevn masse. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og kjør alt sammen i mikseren.

Tilsett eggehviten, og smak til med konjakk. La marsipanen hvile i kjøleskapet en times tid, før du triller ut kuler av ønsket størrelse.

Dypp gjerne kulene i mørk (sukkerfri) sjokolade.


Næringsberegningen er uten sjokolade og konjakk, da dette varieres etter ønsket mengde.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
423 12 4 39 5

Sunnere mandel- og karamellkonfekt

Sunnere mandel- og karamellkonfekt

Nydelige små konfektbiter med smak av mandel og karamell.

Ingredienser

Bunn:
70 g Mandelmel (fettredusert)
30 g Sukrin Gold
30 g (2 ss) SukrinSirup Gold
20 g smør
1 eggehvite
Litt ekstra Mandelmel til utbaking

Karamellfyll:
1,5 dl fløte
40 g Sukrin Gold
15 g SukrinSirup Gold
12 g smør

Sjokoladetrekk:
80 g (2 plater) SukrinSjokolade

Fremgangsmåte

Bland sammen Mandelmel og Sukrin Gold. Rør inn SukrinSirup, og smuldre inn smør. Bland til slutt inn eggehviten, og kna deigen til den henger sammen.

Rull deigen ut til ca. 1 cm tykkelse over det hele. Stek deigen i 15-20 min ved 180 grader. Når den er ferdigstekt skal den avkjøles.

Bland alle ingrediensene til karamellen i en bolle og sett i mikrobølgeovn på full styrke. Start med 5 min, rør litt og fortsett i 1 min av gangen til det blir en ganske tykk, karamellfarget masse. Dette kan variere litt fra ovn til ovn, men vil ta ca. 10-12 min til sammen. Karamellen kan også kokes i kjele på middels varme i ca. 30-40 min.

Når bunnen er avkjølt fordeler du karamellen over bunnen. Skjær bunnen i 8 like store stykker. Sett dem i fryseren i 1 time.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Dypp bitene i sjokoladen, og sett dem i fryseren igjen til sjokoladen er stivnet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
279 11 4 23 8

Mandelflarn

Mandelflarn

Disse gylne flakene smaker helt nydelig!

Ingredienser

100 g smør
100 g Sukrin Gold
100 g finmalte mandler
1 ts SukrinSirup Gold
2 ss fløte
2 ss hvetemel (eller speltmel)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og rør inn Sukrin Gold. Varm til kokepunktet. Avkjøl litt og rør inn finmalte mandler, SukrinSirup, fløte og hvetemel (ev. speltmel).

Sett kakene på stekebrett med teskje, én fylt teskje per kake. Beregn god plass, for de flyter ut når de stekes.

Stek kakene midt i ovnen på 150 grader i ca. 15 minutter. La mandelflarnene avkjøles litt før de tas av platen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
445 8 8 42 4

Riskrem med Sukrin

Riskrem med Sukrin

Riskrem er en god tradisjon som dessert til julemiddagen i mange hjem. Her får du et sukkerfritt alternativ.

Ingredienser

Riskrem
8 dl kald risgrøt
1 vaniljestang
4-6 ss Sukrin
4 dl kremfløte

Bringebærsaus
6 dl frosne bringebær
Sukrinlake

Fremgangsmåte

Kok risgrøt som anvist på pakken. Avkjøl. Pisk fløte med Sukrin og vaniljestang til en lett og luftig krem. Bland den i risgrøten.

Kok Sukrinlake av 1 del vann og 2 deler Sukrin. Ha frosne bringebær i en blender og tilsett den varme sukrinlaken. Blandes. Sil sausen slik at den blir fri for steiner og gi den et raskt oppkok.

Server riskremen med lunken bringebærsaus og gjerne hakkede mandler.

Sitronhjerter med melisglasur

Sitronhjerter med melisglasur

Nydelige småkaker med et friskt hint av sitron.

Ingredienser

Til ca. 35 små hjerter

1-2 ss sitronsaft
Revet skall av sitron
200 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 liten ss bakepulver
80 g Sukrin Gold
1 klype salt
1 egg
125 g mykt smør

Til glasur:
SukrinMelis, evt blandet med vanlig melis
Sitronsaft

Fremgangsmåte

Riv skallet av sitronen og press deretter ut saften.

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett egg, sitronskall, sitronsaft og mykt smør.

Kna deigen til den blir glatt og myk og legg den i folie eller i en pose og la den hvile kaldt i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader, og legg bakepapir på to plater. Kjevle deigen til den blir ca. 5 mm tykk. Stikk ut hjerter eller andre ønskede former og plasser dem på platene.

Stek i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

Bland SukrinMelis og litt sitronsaft. Pynt kakene slik du ønsker.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
336 6 28 21 7

Peanøttkarameller med SukrinSirup

Peanøttkarameller med SukrinSirup

Lekre, små peanøttkarameller.

Ingredienser

150 g SukrinSirup Caramel/Gold
60 g Sukrin Gold
30 g smør
1 dl fløte
0,5 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver
50 g peanøttsmør

små konfektformer
-eventuelt peanøtter til pynt

Fremgangsmåte

Alle ingredienser, bortsett fra peanøttsmør, varmes opp i en kjele under omrøring. Når alt er smeltet godt sammen tilsettes peanøttsmøret.

La blandingen koke på middels varme under omrøring i 10-20 minutter, til karamellen tykner. (Hvis du har en liten bit av karamellen i et glass med iskaldt vann, og karamellen synker til bunns, og deretter kan tas opp og formes til en myk kule, er karamellen ferdig.)

Hell karamellen i små konfektformer og pynt eventuelt med peanøtter. Avkjøles og oppbevares i kjøleskapet.

Denne oppskriften er inspirert av Det Søte Liv

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
282 4 6 23 19