Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Havremakroner

Havremakroner

Rask og enkel sukkerfri kos! Havremakroner er enkle å lage, og smaker herlig.

Ingredienser

150 g smør
100 g Sukrin Gold
1 stort egg eller 2 små
6 dl havregryn, glutenfrie
4 ss FiberFin (kan erstattes med mel)
2 ss SukrinSirup Gold eller honning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Kok opp smør, SukrinSirup og Sukrin Gold. Bland inn havregryn og FiberFin, og tilsett egget.

Bruk to skjeer og lag små kuler som settes på en smurt stekepanne.

Stek kakene til de er lys gullbrune i ca. 15 minutter, midt i ovnen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
353 3 9 31 12

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Deilige små konfektkakebiter med seig mandelbunn, fyldig smørkrem og sjokolade på toppen. Lag bunnen enkelt med SukrinMarzipan!

Ingredienser

Bunn:
200 g SukrinMarzipan
1 stk (30 g) eggehvite

Smørkrem:
150 g romtemperert smør
40 g SukrinMelis
1 stk eggeplomme
2 ts kakao
2 ss vann

Sjokoladetopping:
Ca 100 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland sammen marsipan og eggehvite. Bruk gjerne en foodprosessor slik at du får en jevn masse. Bruk ca 1 ss av røren til hver bunn og legg på en bakepapirkledd stekeplate med ca 3-4 mm tykkelse.

Stek i cirka 12-15 min ved 175 grader til de blir gyldenbrune. Sett bunnene til avkjøling i kjøleskap.

Vil du gjøre det enda enklere? Dropp eggehviten og rull kuler av SukrinMarzipan som du trykker ganske flate på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 8-10 min ved 175 grader. (Bunnene blir mindre porøse uten eggehvite.)

Smørkrem:
Pisk romtemperert smør og SukrinMelis til smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme, kakao og vann, og miks dette godt sammen. Avkjøl kremen litt i kjøleskapet, slik at den får en fin smørbar konsistens.

Smør eller sprøyt sjokoladekremen på bunnene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren i minst 25 min.

Sjokoladetopping:
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokolade og kokosfett forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp de frosne kakene i glasuren. Sett kakene inn igjen i fryseren slik at sjokoladen stivner. Kakene bør oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
396 6 4 36 14

Brente mandler med Sukrin Gold

Brente mandler med Sukrin Gold

Blant mye julegodt er brente mandler noe av det beste. Legg nøttene i fine glass som du kan dekorere og gi bort, eller bare kose deg med selv.

Ingredienser

250 g mandler
90 g (1,5 dl) Sukrin Gold
1/4 dl vann
1 ss smør

Fremgangsmåte

Legg mandlene utover på en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Ha Sukrin Gold og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, kok opp og ha i mandlene. La det koke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge.

Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank. Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på et brett med bakepapir. Skill mandlene fra hverandre med to gafler, og la avkjøle helt på brettet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
441 15 4 39 9

Biscotti

Biscotti

Sprø godbiter med smak av appelsin og nøtter.

Ingredienser

100 g finmalte mandler
50 g pistasjnøtter/valnøtter
1 ss revet appelsinskall
100 g smør
100 g Sukrin Gold
1 ts vaniljepulver
1 egg
165 g (3 dl) hvetemel eller speltmel
25 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Grovhakk nøttene. Vask appelsinen godt og riv skallet.

Rør smør, Sukrin Gold og vaniljepulver mykt. Tilsett egget og rør om. Vend inn finmalte mandler, nøtter og appelsinskall.

Bland sammen hvetemel (evt. speltmel), FiberFin og bakepulver, og jobb dette inn i deigen. Hvis deigen blir klissete, tilsetter du litt mer mel.

Del deigen i fire like store biter og trill pølser så lange som stekeplaten. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen på 200 °C i ca 15 min, ta stekeplaten ut av ovnen og la pølsene avkjøles litt på platen.

Senk temperaturen i ovnen til 50 °C. Skjær lengdene på skrå til små kaker, og legg dem med snittflaten opp. Sett platen tilbake i ovnen, og la kakene tørke til de er helt sprø - ca 45 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
387 10 21 28 7

Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Nydelige sjokoladetrøfler som smelter i munnen.

Ingredienser

100 g Sukrin Dark chocolate
3/4 dl (75 g) kremfløte
2 ss SukrinMelis
1 ss smør

Eventuelt ønsket smakstilsetning, i form av steviadråper, havsalt eller annet.

Bruk gjerne litt Sukrin Chocolate drink, kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i.

Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen og legg i en bolle. Kok opp fløte og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Tilsett eventuell ønsket smakstilsetning.

Hell røren over i en boks med lokk eller i silikonformer for småkaker/konfekt, og sett i kjøleskapet så det stivner. Form den stivnede sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i Sukrin Chocolate drink/kakao/SukrinMelis. Oppbevar trøflene kaldt.


Oppskriften er hentet fra boka "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby, utgitt på Lille Måne forlag.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
380 4 4 37 9

Sitronhjerter med melisglasur

Sitronhjerter med melisglasur

Nydelige småkaker med et friskt hint av sitron.

Ingredienser

Til ca. 35 små hjerter

1-2 ss sitronsaft
Revet skall av sitron
200 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 liten ss bakepulver
80 g Sukrin Gold
1 klype salt
1 egg
125 g mykt smør

Til glasur:
SukrinMelis, evt blandet med vanlig melis
Sitronsaft

Fremgangsmåte

Riv skallet av sitronen og press deretter ut saften.

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett egg, sitronskall, sitronsaft og mykt smør.

Kna deigen til den blir glatt og myk og legg den i folie eller i en pose og la den hvile kaldt i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader, og legg bakepapir på to plater. Kjevle deigen til den blir ca. 5 mm tykk. Stikk ut hjerter eller andre ønskede former og plasser dem på platene.

Stek i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

Bland SukrinMelis og litt sitronsaft. Pynt kakene slik du ønsker.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
331 6 26 21 8

Luksus-havregrynskuler med marsipan

Luksus-havregrynskuler med marsipan

Prøv en luksusvariant av havregrynskuler med revet SukrinMarzipan.

Ingredienser

125 g SukrinMarzipan
75 g smør
1 dl SukrinMelis
160 g havregryn
2 ts kakaopulver
½ dl vann

Overtrekk:
200 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett

Fremgangsmåte

Riv SukrinMarzipan på et rivjern. Skjær smøret i terninger. Bland melis, havregryn, smør og marsipan i en skål. Rør kakaoen ut i vannet og hell det oppi skålen. Kna godt sammen med rene hender.

Rull til kuler og dypp dem i smeltet sjokolade. Pynt kulene etter eget ønske før sjokoladen stivner helt.

Legg kulene i en luft-tett boks i kjøleskap. Etter 3-4 timer i kjøleskap er de klare til å spises.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
372 7 19 27 15

Kardemommekake med mandler

Kardemommekake med mandler

En god kake med deilig smak av kardemomme.

Ingredienser

125 g smør
125 g SukrinSirup Gold
125 g Sukrin Gold
2 egg
4 dl hvetemel
1 dl FiberFin (kan erstattes med mel)
2 tsk bakepulver
2 ts kardemomme
1 dl melk
50 g Finmalte mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og SukrinSirup sammen med en håndmikser. Pisk inn eggene - ett av gangen.

Rør sammen Sukrin Gold, hvetemel, FiberFin, bakepulver og kardemomme i en egen skål. Bland disse tørre ingrediensene og melk vekselvis inn i smørblandingen. Tilsett til slutt Finmalte mandler.

Hell deigen i en brødform, og stek på 175 °C i ca. 55 minutter.

Denne kaken er inspirert av Det Søte Liv

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
268 6 20 15 13

Risboller

Risboller

Like populært for store og små.

Ingredienser

100 g Sukrin Dark chocolate
125 g delfiafett
1 egg
45 g SukrinMelis
50 g puffet ris

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade og delfiafett sammen på svak varme. Avkjøl.

Pisk eggedosis av egg og SukrinMelis. Rør sjokolademassen inn i eggedosisen.

Ha i puffet ris og bland alt sammen forsiktig. Bruk to skjeer og lag topper på et brett kledd med matpapir, eller bruk muffinsformer av papir.

Oppbevar risbollene i kjøleskap til servering.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
492 5 13 45 6

Enkel julemarsipan

Enkel julemarsipan

Superenkel oppskrift på sukkerfri marsipan med smak av jul!

Ingredienser

250 g mandler
30 g Finesse
1/2 - 1 ts kanel
1/2 - 1 ts kardemomme
1/2 - 1 ts malt nellik
2 eggehviter
100 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Kjør mandler, Finesse og ønsket mengde krydder i kjøkkenmaskin til mandlene er finmalte og massen nesten klumper seg.

Tilsett eggehvite og bland litt til. Rull til kuler og sett de til avkjøling mens du smelter sjokoladen.

Trekk kulene med sjokolade og la de stivne (gjerne i kjøleskap) før de er klare til å nytes.


Denne oppskriften har vi funnet hos Elisabeth Holm

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
430 15 7 35 13