Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Denne kringlen har form som en hvetekringle, men smak og konsistens minner om pai.
Deig:
50 g gjær
1½ dl melk
3 egg
10 g sukker (brukes som mat for gjæren)
400 g hvetemel
100 g FiberFin (kan erstattes med mel)
200 g smeltet smør
Fyll:
125 g SukrinMarzipan
110 g Sukrin Gold
125 g smør
4 epler i skiver/båter
Pynt:
100 g skivede/hakkede mandler
Løs opp gjær i lunken melk. Tilsett smeltet smør, deretter egg og sukker. Ha i litt og litt mel av gangen. Kna sammen til en deig -bruk eventuelt en kjøkkenmaskin til denne jobben.
La deigen ligge og hvile i ca. 10 minutter. Kjevle deretter ut til en leiv på ca 15 x 90 cm.
Kna SukrinMarzipan, sukker og smør sammen og bre utover midten av deigen. Legg eplebiter over og brett deigen sammen rundt.
Pensle kringlen med pisket egg, og pynt med mandler og perlesukker. La kringlen hvile i ca. 45 minutter med et klede over. Stekes ved 220 ° C i 14-16 minutter
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
290 | 6 | 19 | 19 | 7 |
En klippekrans ser imponerende ut, og smaker fortreffelig. Denne er uten tilsatt sukker, og med ekstra fiber, men det kommer ingen til å smake.
Deig:
50 g gjær
100 g smør
4 dl melk
100 g Sukrin Gold
1 ts malt kardemomme
510 g hvetemel
45 g havrefiber
Fyll:
100 g romtemperert smør
4 ss Sukrin Gold
1 ss kanel
1 egg til pensling
Eventuelt SukrinMelis til melisdryss
Ha gjær i en bakebolle. Hvis du bruker fersk gjær, må den smuldres godt opp.
Smelt 100 g smør og tilsett melk, Sukrin Gold og kardemomme. Varm opp blandingen til den er lunken, og hell den så over gjæren. Rør til gjæren er helt oppløst.
Bland Havrefiber sammen med hvetemel. Tilsett litt og litt av melblandingen i bakebollen, helt til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Ta deigen ut av bollen, og elt den lett. Kjevle deretter til en firkant på ca. 35x55 cm.
Rør sammen 100 g romtemperert smør, Sukrin Gold og kanel til fyllet. Smør blandingen utover deigen, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden. Legg deigrullen med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Form rullen til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke hakk, nesten gjennom rullen, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Sett stekeovnen på 200 °C. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca. 25 minutter til kringlen er gjennomstekt og har fått en gyllen, fin farge. Avkjøl på rist. Strø eventuelt litt SukrinMelis over og server.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
250 | 6 | 25 | 13 | 5 |
Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.
2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt
Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.
Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.
Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
215 | 5 | 2 | 17 | 18 |
Saftige og sukkerfrie boller - perfekte til hverdag og fest.
3 dl melk, fingervarm
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
10 g honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger (eller Brelett for færre kalorier)
100 g rosiner hvis du ønsker det
1 stort egg til pensling av bollene
Varm opp melken, og ha alle ingredienser bortsett fra smør og rosiner i en bolle. Elt i ca. 15 min inntil deigen slipper bollen.
Tilsett smør i små terninger og elt deretter deigen igjen til den slipper kantene på bollen og alt smøret er blandet godt inn. Elt rosinene forsiktig inn i deigen.
Trill ut boller og sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og la bollene heve i ca. 1 time.
Pensle bollene med egg, og stek dem på 180-200 grader i ca. 15 minutter.
Tips: Å elte inn smøret til slutt gir et saftigere sluttresultat på bollene. Du kan imidlertid også smelte smøret sammen med melken og deretter følge de resterende stegene over.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
243 | 8 | 33 | 8 | 5 |
Kanelboller kan faktisk bli enda bedre! Stek dem i form slik at de blir ekstra saftige, og topp det hele med karamellsaus og mandler.
3 dl melk, fingervarm
1 stort egg
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
10 g honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger
Sukrin Gold, kanel og smør til fyll i bollene
Karamell:
50 g smør
50 g hakkede mandler
100 g SukrinSirup Caramel
30 g Sukrin Gold
En klype havsalt
Varm opp melken og ha alle ingrediensene, bortsett fra smør, i en bolle. Elt i kjøkkenmaskin i ca. 15 min. inntil deigen slipper bollen. Tilsett smør i små terninger og elt deretter deigen igjen til den slipper kantene på bollen og alt smøret er blandet godt inn.
Mens deigen elter kan du lage karamell: Smelt smør på medium temperatur i en kjele. Tilsett SukrinSirup og Sukrin Gold, og rør godt. Tilsett hakkede mandler og en klype havsalt. Når blandingen begynner å boble, tar du den av varmen. Hell blandingen i en ildfast form på ca 20 x 30 cm.
Kjevle ut deigen, ha på smør, kanel og Sukrin Gold. Rull deigen til en pølse og del opp til kanelboller (ca.12 stk.) Plasser kanelbollene godt spredt utover i formen med karamell. La dem heve under et klede i 50 - 60 min.
Stek på 180 grader i 10 minutter, ta ut formen og hvelv bollene over på et stekebrett med bakepapir, slik at karamellen er opp. Stek i 5-10 minutter til.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
258 | 7 | 27 | 12 | 9 |
En av julens mange gleder. Nydelig med smør og brunost på.
70 g smør
3,5 dl melk
½ pakke gjær (blå)
80 g Sukrin Gold
1-2 ts kardemomme
2 ts honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
450 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
120 g rosiner
Evt. sukat
1 egg til pensling
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen sammen med honning.
Ha i rosiner og sukat. Elt i mel, Sukrin Gold og kardemomme. Deigen kan godt være litt løs, da blir den ekstra saftig.
Hev deigen i ca. 30 min i bakebollen med et klede over. Ha deigen over i en godt smurt form, ca. 2 liter. Sett julekaken til etterheving under plast eller klede på et lunt sted i ca. 2 timer.
Visp sammen egget og pensle kaken. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i ca. 40-50 minutter (til den er gjennomstekt og har en gyllen skorpe). Avkjøl på rist.
Denne julekaken kan gjerne lages i brødbakemaskin.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
229 | 6 | 35 | 6 | 5 |
En kjempegod oppskrift på litt sunnere fastelavnsboller.
100 g meierismør eller 1 dl rapsolje
3 dl melk
1 egg
1 pakke tørrgjær
500 g hvetemel eller speltmel
60 g FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
90 g SukrinMelis
1 ss honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
½ ts kardemomme
Pensling:
Sammenvispet egg
Fyll og pynt:
3 dl kremfløte og 1-2 ss SukrinMelis
Syltetøy, gjerne sukkerfritt
Siktet SukrinMelis
Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er fingervarmt. Ha over i en bakebolle, og tilsett egg, gjær, Sukrin, kardemomme og honning.
Tilsett FiberFin og mesteparten av melet, og elt sammen til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve ca. 1 time på et lunt sted.
Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller. Sett bollene på bakepapir eller smurt plate. La dem etterheve på et lunt sted i 30-40 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek bollene ved 225 grader i 12 - 15 minutter.
Avkjøl bollene på rist. Skal de fylles med vispet krem må de være avkjølte. Skjær toppen av bollene, smør på litt syltetøy og sprøyt eller legg på vispet krem.
Ønsker du en lettere krem kan du blande med vaniljekesam. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med SukrinMelis.
Mer spennende fyll:
Skjær skiver av SukrinMarzipan og legg på bunnen av de oppdelte bollene før du legger på krem.
Fastelavnsboller på sengen før frokost?
Da er det lurt å lage en kaldhevet deig. Bland sammen alle ingrediensene kaldt, og form ut til boller (med eller uten fyll) uten noe forhev. Legg bollene på smurt stekeovnsplate og dekk med plast. Dette kan du gjøre kvelden før og la stekeplaten stå et kjølig sted, f.eks. i en kjellerbod.
Pensle bollene før steking. La dem stå i et varmt rom i ca. 30 minutter for å få litt heving før de settes i kald stekeovn. Sett ovnen på samme temperatur som skrevet over og stek dem pent gylne. Slik er det lett å servere våre kjære nystekte boller på sengen!
Næringsinnhold er beregnet kun for bollene, uten fyll.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
247 | 7 | 33 | 9 | 5 |
Fiberrike og smakfulle fine rundstykker med lav glykemisk indeks.
350 g (6 dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
50 g smeltet smør
1,5 dl vann
1,5 dl melk
½ pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts Sukrin (valgfritt)
Bland det tørre i en bolle. Smelt smør i en kasserolle, og tilsett melk og vann i smøret. Varm dette til ca 40 grader og bland med melet. Elt godt sammen.
Dekk til deigen, og sett til heving i 30 minutter.
Del deigen i 12 biter og trill ut rundstykker. Sett dem på stekebrett med bakepapir. Dekk til med klede og sett til heving i 40 minutter på et lunt og trekkfritt sted.
Pensle gjerne med vann, melk eller eller egg før steking. Et dryss med valmuefrø eller sesamfrø gir god smak og ser dekorativt ut. Rundstykkene stekes ved 250 grader i 10-12 min.
Tips: Hvis du lager loff av deigen, skal denne stekes ved 250 grader i ca. 20 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
224 | 6 | 32 | 6 | 6 |
Grove og saftige horn som er perfekte til å ha med i tursekken.
200 g hvetemel
225 g sammalt hvete, fin eller grov
75 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts Sukrin
1 ts salt
60 g smør eller olje
3 dl melk
1 pk tørrgjær
ca 200 g revet mozzarella eller annen ost
ca 200 g smårettskinke
Sammenvispet egg til pensling
Bland mel, Sukrin og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm.
Rør ut gjæren i melkeblandingen, og ha så dette over i melblandingen. Elt deigen til den er smidig og slipper bakebollen. Bruk gjerne en brødbakemaskin.
Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Del deigen i to, og kjevle hver del til tykke leiver. Del hver leiv i 8 passe store spisser. Legg på skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på stekebrettet.
Legg håndkle over hornene, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter.
Hornene kan selvsagt fylles med det man selv måtte ønske. Ønsker man mer smak, kan man f.eks bruke strimlet chorizo-pølse i tillegg til ost.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
239 | 12 | 23 | 10 | 6 |
Saftige lussekatter uten sukker, og med ekstra fiber.
150 gram smør
7 dl melk
1 pk tørrgjær
1 gram safran eller 1 ts gurkemeie
160 gram Sukrin Gold/ Sukrin:1
1 ss sukker (mat for gjæren)
½ ts salt
2 ts kardemomme
900 gram hvetemel
100 gram FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
1 egg til pensling
Rosiner til pynt
Bland sammen alt det tørre.
Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm opp til blandingen er fingervarm og hell den over det tørre. Bland godt og elt deigen lett med hendene.
La deigen stå til heving under plast på et lunt sted 1-2 timer.
Del deigen i fingertykke biter, og form dem til lussekatter. Pynt med rosiner som trykkes godt fast, og pensle med egg. Sett på bakebrett og etterhev i 45 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
229 | 6 | 35 | 6 | 5 |