Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Panna Cotta er en klassisk og populær dessert fra Italia.
Til 6 - 8 porsjoner:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang (eventuelt 2 ts vaniljesukkker)
100 g SukrinMelis
5 plater gelatin
Garnityr:
2 appelsiner
Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Varm opp fløte, melk, vaniljestang/-frø og SukrinMellis til rett før kokepunktet. Smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen.
Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling i kjøleskap. Dersom panna cotta-en blir stående i mer enn et par timer før du legger på topping, bør den dekkes til.
Skrell appelsinene, fjern steiner og hinner og lag fileter. Fordel appelsinfileter i skålene.
Tips: Bytt gjerne ut appelsinene med andre bær/frukter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
278 | 3 | 3 | 29 |
En fløyelsmyk og eksotisk dessert med smak av sol og ferie.
2 mango
1/2 liter kremfløte
3 egg
3-4 ss Sukrin Gold
Skrap ut kjøttet av mangoene og mos i en blender. Visp kremfløten til krem. Pisk opp eggene, og tilsett Sukrin Gold. Bland alt sammen og sett i fryseren.
Du bør røre hver time de første 4 timene for å unngå iskrystaller i iskremen. Du kan bytte ut mango med andre typer søt frukt eller bær.
Denne oppskriften har vi fått av ernæringsrådgiver Karin Hvoslef.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
230 | 3 | 5 | 22 | 0,4 |
Dette er en fantastisk god sjokoladeis, uten tilsatt sukker.
3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
En liten klype salt
Pisk eggeplommer og Sukrin Gold til en tykk masse og sett til side. Pisk sammen fløte, kakaopulver, vaniljepulver og salt i en egen bolle.
Rør de to blandingene forsiktig sammen, og hell over i en boks eller form med lokk. Ta lokket på før du setter den i fryseren. Isen er klar etter ca. 4 timer - husk på å røre gjennom den én gang i timen mens den fryses ned.
Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.
Tips: Sukrin og kakaopulver kan tilpasses egen smak, avhengig av hvor mørk sjokoladesmak du liker. Smak på røren før du setter den i fryseren.
Bruk gjerne iskremmaskin for en ekstra kremet konsistens.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
316 | 5 | 3 | 31 | 1,5 |
Lett, god og avkjølende i sommervarmen!
100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær
Mos alt i en blender, og server umiddelbart.
Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.
Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.
Topp gjerne med bær etter ønske.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
31 | 0,4 | 5,7 | 0,1 | 2,9 |
En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.
300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin Pluss)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver
Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett i fryseren.
Server med friske bringebær.
Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
225 | 2 | 3 | 25 | 2 |
Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!
1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis
Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.
Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.
Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
84 | 4 | 7 | 4 | 1 |
En nydelig smoothie full av fiber, vitaminer og antioksidanter som gjør godt for kropp og sjel.
1,5 dl yoghurt/Biola naturell
1,5 dl appelsinjuice
2 ss Sukrin Gold eller SukrinMelis
100 g frosne jordbær
2 ss FiberFin
Ha alt i en blender/hurtigmikser og la den gå i 20-30 sekunder. Server med friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
55 | 2 | 8 | 1 | 3 |
En mektig kake med fudgy konsistens
80 g mandelsmør
4 ss brunet smør
100 g Sukrin Gold
1 ts. vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
2 store egg
40 g kakaopulver
7 g gelatinpulver
1/4 ts salt
1/8 ts bakepulver
1/4 ts espressopulver
40 g hakket SukrinSjokolade
Start med å brune smør i en kjele på medium varme. Det tar noen minutter før smøret begynner å bli brunt. Pass på at det kun blir en lys, nøttebrun farge og ikke brent.
Sett stekeovnen på 175 °C. Kle en rund form eller en brødform med bakepapir.
Bland det brunede smøret, mandelsmør, Sukrin Gold og egg godt sammen med en elektrisk mikser til det blir en kremet masse.
Rør inn espressopulver, bakepulver, kakaopulver, gelatinpulver og salt til alt er godt blandet. Tilsett den hakkede sjokoladen.
Hell røren i formen og stek på nederste rille i 16-18 minutter. Avkjøl kaken helt før du skjærer i den. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet. Kan også fryses.
Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
315 | 12 | 5 | 26 | 6 |
Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.
3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel
Saus:
SukrinSirup Caramel
Sett ovnen på 120 grader.
Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.
Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.
Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.
Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
87 | 6 | 4 | 5 | 2 |
En herlig smak av sommer!
500 g rabarbra
300 g jordbær
4 dl vann
110 g SukrinMelis
Vaniljestang eller ½ ts vaniljepulver
Skyll og kutt rabarbra og jordbær i biter. Kokes lett i 20 minutter med resten av ingrediensene.
Kjør halvparten av den kokte suppen i en hurtigmikser i et par sekunder, og hell tilbake i kjelen.
Avkjøl og server med pisket krem.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
14 | 0,5 | 1,8 | 0,1 | 1,9 |