Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Kransekakestenger med Finesse

Kransekakestenger med Finesse

Lag perfekt seige kransekakestenger uten å bruke sukker.

Ingredienser

125 g mandler
125 g Finmalte Mandler
125 g Finesse
2 eggehviter (ca. 75 g)

Fremgangsmåte

Kvern hele mandler med skall i en kjøkkenmaskin. Bland de kvernede mandlene sammen med Finmalte mandler og Finesse. Kna inn eggehvitene for hånd, litt etter litt. Sett deigen kjølig i minst en time, gjerne over natta.

Sett ovnen på 200 °C. Fukt hendene med kaldt vann, form til pølser og kutt i ønsket størrelse. Stek stengene i ca. 10-12 minutter - følg godt med så de ikke blir for brune.

Pynt etter ønske med f.eks. melisglasur og smeltet sjokolade. Forslag til melisglasur: Pisk 30 g SukrinMelis, 15 g Finesse, 10 g eggehvite sammen med en miksmaster til glasuren er hvit og luftig. Bruk en sprøytepose og dekorer.


Denne oppskriften har vi hentet fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
395 14 5 30 11

Riskrem med Sukrin

Riskrem med Sukrin

Riskrem er en god tradisjon som dessert til julemiddagen i mange hjem. Her får du et sukkerfritt alternativ.

Ingredienser

Riskrem
8 dl kald risgrøt
1 vaniljestang
4-6 ss Sukrin
4 dl kremfløte

Bringebærsaus
6 dl frosne bringebær
Sukrinlake

Fremgangsmåte

Kok risgrøt som anvist på pakken. Avkjøl. Pisk fløte med Sukrin og vaniljestang til en lett og luftig krem. Bland den i risgrøten.

Kok Sukrinlake av 1 del vann og 2 deler Sukrin. Ha frosne bringebær i en blender og tilsett den varme sukrinlaken. Blandes. Sil sausen slik at den blir fri for steiner og gi den et raskt oppkok.

Server riskremen med lunken bringebærsaus og gjerne hakkede mandler.

Peanøttkarameller med SukrinSirup

Peanøttkarameller med SukrinSirup

Lekre, små peanøttkarameller.

Ingredienser

150 g SukrinSirup Caramel/Gold
60 g Sukrin Gold
30 g smør
1 dl fløte
0,5 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver
50 g peanøttsmør

små konfektformer
-eventuelt peanøtter til pynt

Fremgangsmåte

Alle ingredienser, bortsett fra peanøttsmør, varmes opp i en kjele under omrøring. Når alt er smeltet godt sammen tilsettes peanøttsmøret.

La blandingen koke på middels varme under omrøring i 10-20 minutter, til karamellen tykner. (Hvis du har en liten bit av karamellen i et glass med iskaldt vann, og karamellen synker til bunns, og deretter kan tas opp og formes til en myk kule, er karamellen ferdig.)

Hell karamellen i små konfektformer og pynt eventuelt med peanøtter. Avkjøles og oppbevares i kjøleskapet.

Denne oppskriften er inspirert av Det Søte Liv

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
282 4 6 23 19

Karamellpudding i porsjonsformer

Karamellpudding i porsjonsformer

Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel

Saus:
SukrinSirup Caramel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.

Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.

Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
87 6 4 5 2

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Lett, god og avkjølende i sommervarmen!

Ingredienser

100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær

Fremgangsmåte

Mos alt i en blender, og server umiddelbart.

Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.

Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.

Topp gjerne med bær etter ønske.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
31 0,4 5,7 0,1 2,9

Appelsinfromasj

Appelsinfromasj

Imponer gjestene dine på en enkel måte.

Ingredienser

6 plater gelatin
1/2 dl kokende vann
3 egg
6 ss SukrinMelis
3 dl kremfløte
1 appelsin, saft og revet skall

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i vann, og la dem ligge i ca 5 minutter.

Visp egg og SukrinMelis sammen i ca 2 minutter. Visp kremfløten til krem. Bland eggene og kremen forsiktig sammen.

Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften ut av den.

Klem vannet ut av gelatinen, og smelt platene ved å helle over 1/2 dl kokende vann. Rør den oppløste gelatinen, appelsinsaft og revet appelsinskall forsiktig inn i krem- og eggeblandingen. Hell blandingen over i serveringsbolle eller porsjonsskåler.

Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver eller revet appelsinskall.

Oppskriften kan selvsagt brukes med annen smakstilsetning enn appelsin. Finn din favorittsmak!

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
186 4 2 18

Bringebær hurtigiskrem

Bringebær hurtigiskrem

En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.

Ingredienser

300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin Pluss)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett i fryseren.

Server med friske bringebær.

Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
225 2 3 25 2

Mangoiskrem

Mangoiskrem

En fløyelsmyk og eksotisk dessert med smak av sol og ferie.

Ingredienser

2 mango
1/2 liter kremfløte
3 egg
3-4 ss Sukrin Gold

Fremgangsmåte

Skrap ut kjøttet av mangoene og mos i en blender. Visp kremfløten til krem. Pisk opp eggene, og tilsett Sukrin Gold. Bland alt sammen og sett i fryseren.

Du bør røre hver time de første 4 timene for å unngå iskrystaller i iskremen. Du kan bytte ut mango med andre typer søt frukt eller bær.


Denne oppskriften har vi fått av ernæringsrådgiver Karin Hvoslef.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
230 3 5 22 0,4

Sjokoladeiskrem

Sjokoladeiskrem

Dette er en fantastisk god sjokoladeis, uten tilsatt sukker.

Ingredienser

3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
En liten klype salt

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og Sukrin Gold til en tykk masse og sett til side. Pisk sammen fløte, kakaopulver, vaniljepulver og salt i en egen bolle.

Rør de to blandingene forsiktig sammen, og hell over i en boks eller form med lokk. Ta lokket på før du setter den i fryseren. Isen er klar etter ca. 4 timer - husk på å røre gjennom den én gang i timen mens den fryses ned.

Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.

Tips: Sukrin og kakaopulver kan tilpasses egen smak, avhengig av hvor mørk sjokoladesmak du liker. Smak på røren før du setter den i fryseren.

Bruk gjerne iskremmaskin for en ekstra kremet konsistens.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
316 5 3 31 1,5

Kjeksruller

Kjeksruller

Gjør iskremen til en festdessert med kjeksuller som tilbehør.

Ingredienser

1 egg
25 g Finesse bakesukker
30 g smør
3/4 ts vaniljesukker
30 g hvetemel
30 g potetmel
0,5 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk eggedosis av egg og Finesse.

Bland hvetemel, potetmel og vaniljesukker. Tilsett litt av melblandingen i eggedosisen og pisk godt inn. Bland deretter inn smøret, og vend inn resten av melblandingen. Tilsett til slutt kaldt vann litt etter litt mens du rører.

Stek kjeksrullene på høy varme i et krumkakejern til de har gyllen farge. Ca. en spiseskje med røre rekker til en kjeksrull. Rull til kjeksruller med en gang de er ferdig stekt. For å unngå å brenne deg, kan du bruke et kjøkkenhåndkle når du ruller. Oppbevar kjeksrullene i en tett boks.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
243 5 21 14 3