Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
En tvist på en deilig klassisk sommerdessert.
1 kurv friske jordbær
1 pk Mascarponeost (eventuelt rømme, kesam eller skyr)
1-2 lime
SukrinMelis
Vask og rens jordbærene.
Pisk sammen Mascarponeost og saft av lime, smaksett med SukrinMelis til ønsket sødme/friskhet.
Ønsker du en mer flytende krem, kan du piske inn litt melk eller fløte.
En fløyelsmyk og eksotisk dessert med smak av sol og ferie.
2 mango
1/2 liter kremfløte
3 egg
3-4 ss Sukrin Gold
Skrap ut kjøttet av mangoene og mos i en blender. Visp kremfløten til krem. Pisk opp eggene, og tilsett Sukrin Gold. Bland alt sammen og sett i fryseren.
Du bør røre hver time de første 4 timene for å unngå iskrystaller i iskremen. Du kan bytte ut mango med andre typer søt frukt eller bær.
Denne oppskriften har vi fått av ernæringsrådgiver Karin Hvoslef.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
230 | 3 | 5 | 22 | 0,4 |
Dette er en fantastisk god sjokoladeis, uten tilsatt sukker.
3 eggeplommer
3 ss Sukrin Gold
3 dl fløte
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
En liten klype salt
Pisk eggeplommer og Sukrin Gold til en tykk masse og sett til side. Pisk sammen fløte, kakaopulver, vaniljepulver og salt i en egen bolle.
Rør de to blandingene forsiktig sammen, og hell over i en boks eller form med lokk. Ta lokket på før du setter den i fryseren. Isen er klar etter ca. 4 timer - husk på å røre gjennom den én gang i timen mens den fryses ned.
Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.
Tips: Sukrin og kakaopulver kan tilpasses egen smak, avhengig av hvor mørk sjokoladesmak du liker. Smak på røren før du setter den i fryseren.
Bruk gjerne iskremmaskin for en ekstra kremet konsistens.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
316 | 5 | 3 | 31 | 1,5 |
Lett, god og avkjølende i sommervarmen!
100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær
Mos alt i en blender, og server umiddelbart.
Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.
Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.
Topp gjerne med bær etter ønske.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
31 | 0,4 | 5,7 | 0,1 | 2,9 |
Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!
1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis
Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.
Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.
Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
84 | 4 | 7 | 4 | 1 |
En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.
300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin Pluss)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver
Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett i fryseren.
Server med friske bringebær.
Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
225 | 2 | 3 | 25 | 2 |
Imponer gjestene dine på en enkel måte.
6 plater gelatin
1/2 dl kokende vann
3 egg
6 ss SukrinMelis
3 dl kremfløte
1 appelsin, saft og revet skall
Legg gelatinplatene i vann, og la dem ligge i ca 5 minutter.
Visp egg og SukrinMelis sammen i ca 2 minutter. Visp kremfløten til krem. Bland eggene og kremen forsiktig sammen.
Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften ut av den.
Klem vannet ut av gelatinen, og smelt platene ved å helle over 1/2 dl kokende vann. Rør den oppløste gelatinen, appelsinsaft og revet appelsinskall forsiktig inn i krem- og eggeblandingen. Hell blandingen over i serveringsbolle eller porsjonsskåler.
Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver eller revet appelsinskall.
Oppskriften kan selvsagt brukes med annen smakstilsetning enn appelsin. Finn din favorittsmak!
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
186 | 4 | 2 | 18 |
Panna Cotta er en klassisk og populær dessert fra Italia.
Til 6 - 8 porsjoner:
7,5 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang (eventuelt 2 ts vaniljesukkker)
100 g SukrinMelis
5 plater gelatin
Garnityr:
2 appelsiner
Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene.
Varm opp fløte, melk, vaniljestang/-frø og SukrinMellis til rett før kokepunktet. Smelt gelatinplatene inn i fløteblandingen.
Ta ut vaniljestangen før du fordeler i kopper, glass eller skåler. Settes til avkjøling i kjøleskap. Dersom panna cotta-en blir stående i mer enn et par timer før du legger på topping, bør den dekkes til.
Skrell appelsinene, fjern steiner og hinner og lag fileter. Fordel appelsinfileter i skålene.
Tips: Bytt gjerne ut appelsinene med andre bær/frukter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
278 | 3 | 3 | 29 |
En herlig smak av sommer!
500 g rabarbra
300 g jordbær
4 dl vann
110 g SukrinMelis
Vaniljestang eller ½ ts vaniljepulver
Skyll og kutt rabarbra og jordbær i biter. Kokes lett i 20 minutter med resten av ingrediensene.
Kjør halvparten av den kokte suppen i en hurtigmikser i et par sekunder, og hell tilbake i kjelen.
Avkjøl og server med pisket krem.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
14 | 0,5 | 1,8 | 0,1 | 1,9 |
En nydelig smoothie full av fiber, vitaminer og antioksidanter som gjør godt for kropp og sjel.
1,5 dl yoghurt/Biola naturell
1,5 dl appelsinjuice
2 ss Sukrin Gold eller SukrinMelis
100 g frosne jordbær
2 ss FiberFin
Ha alt i en blender/hurtigmikser og la den gå i 20-30 sekunder. Server med friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
45 | 1 | 7 | 0,5 | 4 |