Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Et fiberrik og herlig brød av Sunnere Fiberbrød.

Ingredienser

1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
150 g grovt revet ost
50 g hakkede valnøtter
Sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten.

Bland brødmiksen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Form brøddeigen og legg den på et bakepapirkledt stekebrett.

Pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i ca 60 minutter.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
239 13 2 17 15

Polarbrød med Havrefiber

Polarbrød med Havrefiber

Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.

Ingredienser

2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.

Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.

Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.


Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
215 5 2 17 18

Scones uten hvetemel

Scones uten hvetemel

Fiberrike scones uten hvetemel.

Ingredienser

100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i 20-25 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
224 15 2 16 9

Focaccia av brødmiks

Focaccia av brødmiks

Lag lekker og fiberrik focaccia av Fiberbrød.

Ingredienser

Til 1 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
2 ss olivenolje
Kalamataoliven uten sten
Ca ½ ss finhakket rosmarin
Olivenolje til å ringle over brødet
Havsalt

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en stekeplate med olivenolje (dette er for at focacciaen skal få en sprøere bunn).

La olivenene avrennes og hakk et par kvister rosmarin. Bland deretter brødmiksen med vann og olivenolje.

Klem deigen ut direkte på stekebrettet, ringle over med olivenolje og lag huller med fingrene. Legg oliven i hullene og strø over med havsalt og finhakket rosmarin.

Stekes i ca. 20 minutter. Sett focacciaen over på en rist umiddelbart for å beholde sprøheten i bunnen.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
215 7 2 16 18

Saftige scones

Saftige scones

Nydelige scones med rosiner, nøtter eller sjokoladebiter.

Ingredienser

450 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
180 g Sukrin Gold
120 g smør
2 egg
1,5 dl melk
1,5 dl appelsinjuice
1/2 dl rosiner (og/eller for eksempel hakkede valnøtter og sjokolade)

Fremgangsmåte

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og smuldre i smøret. Bruk gjerne en food processor, men det går også fint å gjøre det for hånd.

Ha i de våte ingrediensene samt rosiner, og bland godt.

Sett scones med en spiseskje på et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 190 grader i 15-18 minutter.


Næringsinnholdet er beregnet ut i fra 1/2 dl rosiner.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
230 6 28 10 2

Søte scones med nøtter

Søte scones med nøtter

Disse er så søte og gode på smak at de ikke behøver noe ekstra fyll eller topping.

Ingredienser

Til ca. 6 scones:
150 g fettredusert mandelmel eller sesam-mel
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
1 klype salt
En neve mandler
En neve valnøtter
5 ss rosiner
1 egg
½ - 1 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jobb inn det kalde smøret som du har skåret i terninger. Det gjør ikke noe om det blir en del biter av smør, da disse vil smelte under stekeprosessen.

Visp sammen egg og yoghurt, og bland dette inn i deigen. Hakk nøtter og ha i deigen sammen med rosiner.

Ta litt kaldt vann på hendene og sett store boller på bakepapir.

Stekes i ca. 15 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
346 14 17 22 9

Hvitløksbaguette av brødmiks

Hvitløksbaguette av brødmiks

En enkel måte å lage en fiberrik og sunn hvitløksbaguette på!

Ingredienser

500 g Sukrin Fiberbrød (2 x 250 g-pakke eller 1/2 1 kg-pose)
6 dl vann
100 g smør
½ hvitløk
1 bunt persille (ca. 1/2 beger)

Fremgangsmåte

Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Sett deretter stekeovnen på 175 grader.

Bland bakemiksen med vann og form to avlange brød. Hakk hvitløk og persille, og bland det med det myke smøret. Skjær snitt i brødene og fyll dem med hvitløksblandingen.

Stekes i ca 35 minutter. Avkjøles på rist. Baguetten smaker best fersk.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
167 5 2 13 12

Pølsebrød av brødmiks

Pølsebrød av brødmiks

Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!

Ingredienser

Til 6-8 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød eller Sukrin Proteinbrød
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.

Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
163 9 3 8 21

Julebrød

Julebrød

Et smakfullt og saftig brød som passer spesielt godt til lange julefrokoster.

Ingredienser

75 g rosiner
1,5 ss kanel
2 ss rom
50 g valnøtter
200 g finmalte mandler
50 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver
250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
6 egg

Fremgangsmåte

Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.

Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene.

Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene.

Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.

La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
319 14 10 24 5

Lavkarbo Sesam-knekkebrød

Lavkarbo Sesam-knekkebrød

Sprø knekkebrød med svært lite karbohydrat - perfekte til frokost, lunsj og kveldsmat.

Ingredienser

1 dl Sesam-mel
1,5 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
2 ss Havrefiber (eller mer Sesam-mel)
1 ss fiberhusk
ca 1 ts salt etter smak
3,5 dl varmt vann
0,5 dl olje (eller smør)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann. Rør sammen til en deig og la den svelle i 30 minutter.

Sett ovnen på 150 grader. Bre deigen ut på en stekeplate med bakepapir. Del inn i så store biter som du ønsker.

Stekes midt i ovnen i ca 1 time og 40 minutter.

Avkjøl, spis og nyt!


Denne oppskriften er inspirert av Annika Rogneby

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
428 18 4 33 22