Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.
2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt
Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.
Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.
Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
215 | 5 | 2 | 17 | 18 |
Fiberrike scones uten hvetemel.
100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken
Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.
Stekes ved 200 grader i 20-25 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
224 | 15 | 2 | 16 | 9 |
En enkel måte å lage en fiberrik og sunn hvitløksbaguette på!
500 g Sukrin Fiberbrød (2 x 250 g-pakke eller 1/2 1 kg-pose)
6 dl vann
100 g smør
½ hvitløk
1 bunt persille (ca. 1/2 beger)
Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Sett deretter stekeovnen på 175 grader.
Bland bakemiksen med vann og form to avlange brød. Hakk hvitløk og persille, og bland det med det myke smøret. Skjær snitt i brødene og fyll dem med hvitløksblandingen.
Stekes i ca 35 minutter. Avkjøles på rist. Baguetten smaker best fersk.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
167 | 5 | 2 | 13 | 12 |
Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!
Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.
Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
163 | 9 | 3 | 8 | 21 |
Sprø knekkebrød med svært lite karbohydrat - perfekte til frokost, lunsj og kveldsmat.
1 dl Sesam-mel
1,5 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
2 ss Havrefiber (eller mer Sesam-mel)
1 ss fiberhusk
ca 1 ts salt etter smak
3,5 dl varmt vann
0,5 dl olje (eller smør)
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann. Rør sammen til en deig og la den svelle i 30 minutter.
Sett ovnen på 150 grader. Bre deigen ut på en stekeplate med bakepapir. Del inn i så store biter som du ønsker.
Stekes midt i ovnen i ca 1 time og 40 minutter.
Avkjøl, spis og nyt!
Denne oppskriften er inspirert av Annika Rogneby
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
428 | 18 | 4 | 33 | 22 |
Lag lekker og fiberrik focaccia av Fiberbrød.
Til 1 brød
1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
2 ss olivenolje
Kalamataoliven uten sten
Ca ½ ss finhakket rosmarin
Olivenolje til å ringle over brødet
Havsalt
Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en stekeplate med olivenolje (dette er for at focacciaen skal få en sprøere bunn).
La olivenene avrennes og hakk et par kvister rosmarin. Bland deretter brødmiksen med vann og olivenolje.
Klem deigen ut direkte på stekebrettet, ringle over med olivenolje og lag huller med fingrene. Legg oliven i hullene og strø over med havsalt og finhakket rosmarin.
Stekes i ca. 20 minutter. Sett focacciaen over på en rist umiddelbart for å beholde sprøheten i bunnen.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
215 | 7 | 2 | 16 | 18 |
Disse er så søte og gode på smak at de ikke behøver noe ekstra fyll eller topping.
Til ca. 6 scones:
150 g fettredusert mandelmel eller sesam-mel
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
1 klype salt
En neve mandler
En neve valnøtter
5 ss rosiner
1 egg
½ - 1 dl yoghurt naturell
Sett ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jobb inn det kalde smøret som du har skåret i terninger. Det gjør ikke noe om det blir en del biter av smør, da disse vil smelte under stekeprosessen.
Visp sammen egg og yoghurt, og bland dette inn i deigen. Hakk nøtter og ha i deigen sammen med rosiner.
Ta litt kaldt vann på hendene og sett store boller på bakepapir.
Stekes i ca. 15 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
346 | 14 | 17 | 22 | 9 |
Deilige glutenfrie rundstykker - rike på protein og fiber, og med svært lavt innhold av karbohydrater.
100 g SunFlour solsikkemel
150 g cottage cheese
2 egg
1 dl vann
2 ts bakepulver
½ ts salt
16 g (0,25 dl) linfrø
35 g (0,5 dl) sesamfrø
50 g smeltet smør
22 g (2 ss) fiberhusk eller psylliumfrø
Forvarm ovnen til 200 °C.
Bland SunFlour, cottage cheese og egg godt sammen. Du kan gjerne bruke en blender eller stavmikser for å få en helt glatt røre.
Bland inn de resterende ingrediensene, og tilsett fiberhusk/psylliumfrø helt til slutt. Bland alt godt sammen til du merker at fiberhusken begynner å virke (at røra tykner).
Form rundstykkene og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Det blir ca 8 rundstykker. Stekes i midten av ovnen i ca. 20-25 minutter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
224 | 15 | 2 | 16 | 10 |
Enkle og gode sesambriks, laget på Sesam-mel.
2 dl vann
2 egg
1 ss fiberhusk
2 dl finmalte mandler
1 dl malte havregryn
1 dl Sesam-mel
1 ½ ts bakepulver
ca. 1 ts salt, etter smak
Bland alt det tørre godt før du tilsetter egg og vann. Rør godt sammen, og la deigen svelle et par minutter.
Smør deigen utover et stekebrett, ca. 1, 5 cm tykk. Strø gjerne over litt sesamfrø før den stekes på 180 grader i 30 minutter. Del i ruter når den er ferdigstekt.
Ideen er hentet fra Linn, Sprudlende Sunn ernæringsfysolog
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
237 | 12 | 9 | 15 | 7 |
Et fiberrik og herlig brød av Sunnere Fiberbrød.
1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
150 g grovt revet ost
50 g hakkede valnøtter
Sesamfrø
Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten.
Bland brødmiksen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Form brøddeigen og legg den på et bakepapirkledt stekebrett.
Pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i ca 60 minutter.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
239 | 13 | 2 | 17 | 15 |