Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Søte scones med nøtter

Søte scones med nøtter

Disse er så søte og gode på smak at de ikke behøver noe ekstra fyll eller topping.

Ingredienser

Til ca. 6 scones:
150 g fettredusert mandelmel eller sesam-mel
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
1 klype salt
En neve mandler
En neve valnøtter
5 ss rosiner
1 egg
½ - 1 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jobb inn det kalde smøret som du har skåret i terninger. Det gjør ikke noe om det blir en del biter av smør, da disse vil smelte under stekeprosessen.

Visp sammen egg og yoghurt, og bland dette inn i deigen. Hakk nøtter og ha i deigen sammen med rosiner.

Ta litt kaldt vann på hendene og sett store boller på bakepapir.

Stekes i ca. 15 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
346 14 17 22 9

Polarbrød med Havrefiber

Polarbrød med Havrefiber

Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.

Ingredienser

2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.

Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.

Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.


Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
215 5 2 17 18

Glutenfrie solsikkerundstykker

Glutenfrie solsikkerundstykker

Deilige glutenfrie rundstykker - rike på protein og fiber, og med svært lavt innhold av karbohydrater.

Ingredienser

100 g SunFlour solsikkemel
150 g cottage cheese
2 egg
1 dl vann
2 ts bakepulver
½ ts salt
16 g (0,25 dl) linfrø
35 g (0,5 dl) sesamfrø
50 g smeltet smør
22 g (2 ss) fiberhusk eller psylliumfrø

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 °C.

Bland SunFlour, cottage cheese og egg godt sammen. Du kan gjerne bruke en blender eller stavmikser for å få en helt glatt røre.

Bland inn de resterende ingrediensene, og tilsett fiberhusk/psylliumfrø helt til slutt. Bland alt godt sammen til du merker at fiberhusken begynner å virke (at røra tykner).

Form rundstykkene og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Det blir ca 8 rundstykker. Stekes i midten av ovnen i ca. 20-25 minutter.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
224 15 2 16 10

Lavkarbo Sesam-knekkebrød

Lavkarbo Sesam-knekkebrød

Sprø knekkebrød med svært lite karbohydrat - perfekte til frokost, lunsj og kveldsmat.

Ingredienser

1 dl Sesam-mel
1,5 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
2 ss Havrefiber (eller mer Sesam-mel)
1 ss fiberhusk
ca 1 ts salt etter smak
3,5 dl varmt vann
0,5 dl olje (eller smør)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann. Rør sammen til en deig og la den svelle i 30 minutter.

Sett ovnen på 150 grader. Bre deigen ut på en stekeplate med bakepapir. Del inn i så store biter som du ønsker.

Stekes midt i ovnen i ca 1 time og 40 minutter.

Avkjøl, spis og nyt!


Denne oppskriften er inspirert av Annika Rogneby

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
428 18 4 33 22

Sesambriks

Sesambriks

Enkle og gode sesambriks, laget på Sesam-mel.

Ingredienser

2 dl vann
2 egg
1 ss fiberhusk
2 dl finmalte mandler
1 dl malte havregryn
1 dl Sesam-mel
1 ½ ts bakepulver
ca. 1 ts salt, etter smak

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre godt før du tilsetter egg og vann. Rør godt sammen, og la deigen svelle et par minutter.

Smør deigen utover et stekebrett, ca. 1, 5 cm tykk. Strø gjerne over litt sesamfrø før den stekes på 180 grader i 30 minutter. Del i ruter når den er ferdigstekt.


Ideen er hentet fra Linn, Sprudlende Sunn ernæringsfysolog

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
237 12 9 15 7

Focaccia av brødmiks

Focaccia av brødmiks

Lag lekker og fiberrik focaccia av Fiberbrød.

Ingredienser

Til 1 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
2 ss olivenolje
Kalamataoliven uten sten
Ca ½ ss finhakket rosmarin
Olivenolje til å ringle over brødet
Havsalt

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en stekeplate med olivenolje (dette er for at focacciaen skal få en sprøere bunn).

La olivenene avrennes og hakk et par kvister rosmarin. Bland deretter brødmiksen med vann og olivenolje.

Klem deigen ut direkte på stekebrettet, ringle over med olivenolje og lag huller med fingrene. Legg oliven i hullene og strø over med havsalt og finhakket rosmarin.

Stekes i ca. 20 minutter. Sett focacciaen over på en rist umiddelbart for å beholde sprøheten i bunnen.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
215 7 2 16 18

Pølsebrød av brødmiks

Pølsebrød av brødmiks

Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!

Ingredienser

Til 6-8 brød

1 pakke Sukrin Fiberbrød eller Sukrin Proteinbrød
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.

Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
163 9 3 8 21

Scones uten hvetemel

Scones uten hvetemel

Fiberrike scones uten hvetemel.

Ingredienser

100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i 20-25 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
224 15 2 16 9

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Ost- og nøttebrød av Fiberbrød

Et fiberrik og herlig brød av Sunnere Fiberbrød.

Ingredienser

1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
150 g grovt revet ost
50 g hakkede valnøtter
Sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten.

Bland brødmiksen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Form brøddeigen og legg den på et bakepapirkledt stekebrett.

Pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i ca 60 minutter.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
239 13 2 17 15

Fine rundstykker med fiber

Fine rundstykker med fiber

Fiberrike og smakfulle fine rundstykker med lav glykemisk indeks.

Ingredienser

350 g (6 dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
50 g smeltet smør
1,5 dl vann
1,5 dl melk
½ pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts Sukrin (valgfritt)

Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bolle. Smelt smør i en kasserolle, og tilsett melk og vann i smøret. Varm dette til ca 40 grader og bland med melet. Elt godt sammen.

Dekk til deigen, og sett til heving i 30 minutter.

Del deigen i 12 biter og trill ut rundstykker. Sett dem på stekebrett med bakepapir. Dekk til med klede og sett til heving i 40 minutter på et lunt og trekkfritt sted.

Pensle gjerne med vann, melk eller eller egg før steking. Et dryss med valmuefrø eller sesamfrø gir god smak og ser dekorativt ut. Rundstykkene stekes ved 250 grader i 10-12 min.

Tips: Hvis du lager loff av deigen, skal denne stekes ved 250 grader i ca. 20 min.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
224 6 32 6 6