Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!
Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.
Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
163 | 9 | 3 | 8 | 21 |
Denne oppskriften kan også tilpasses med og uten søtning, og bakes ut som pizzadeig, rundstykker, boller kanelsnurrer m.m.
2 egg (størrelse M/L)
1,5 dl fløte
½ dl vann
50-60 g Havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
15 g fiberhusk
¼ ts xanthangum
1 ts tørrgjær
2 ts Finesse
1 ts bakepulver
¼ ts salt
Forvarm ovnen til 180 grader. Varm fløte og vann til fingervarme. Ha tørrgjær og Finesse i fløteblandingen og sett til side.
Mål opp de tørre ingrediensene. Pisk sammen fløteblandingen og egg. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs, kan du ha i litt mer Havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere. La deigen hvile i 10 minutter.
Del deigen i 6 like store deler. Ha litt olje på hendene, form boller og trykk de ned med en tallerken eller lignende. Ha bakepapir mellom så deigen ikke klistrer seg til redskapet. Stek på midterste rille i ca. 18 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskrift og bilde har vi fått låne fra Fett & Forstand
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
215 | 5 | 2 | 17 | 18 |
En enkel måte å lage en fiberrik og sunn hvitløksbaguette på!
500 g Sukrin Fiberbrød (2 x 250 g-pakke eller 1/2 1 kg-pose)
6 dl vann
100 g smør
½ hvitløk
1 bunt persille (ca. 1/2 beger)
Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir mykt. Sett deretter stekeovnen på 175 grader.
Bland bakemiksen med vann og form to avlange brød. Hakk hvitløk og persille, og bland det med det myke smøret. Skjær snitt i brødene og fyll dem med hvitløksblandingen.
Stekes i ca 35 minutter. Avkjøles på rist. Baguetten smaker best fersk.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
167 | 5 | 2 | 13 | 12 |
Disse smaksrike knekkebrødene er enkle å lage og inneholder masse fiber
200 g solsikkefrø
50 g linfrø
60 g sesamfrø
50 g FiberFin
2 ss fiberhusk
½ -1 ts salt
2 ts Sukrin
5 dl vann
Sett ovnen på 160 grader, varmluft.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og hell på vannet. Rør godt sammen for hånd. Det blir en relativt fuktig blanding. La det hele stå og svelle i ca. 10 minutter. Det er viktig at fiberhusken får virke en stund før du baker det ut.
Fordel blandingen på 2 stekeplater, og smør den utover slik at den dekker hele platen. Blandingen må ikke smøres for tykt, men du må også unngå at det blir huller i deigen. Bruk gjerne en kakespade for å få det jevnt utover.
Rut opp med et pizzahjul eller kniv. (Det blir ca. 12 knekkebrød på hvert brett).
Stekes i 35 minutter. Ta så ut brettet og snu det rundt, slik at den siden som var innerst i ovnen nå blir liggende ytterst. Bytt litt rundt på knekkebrødene, (for at de skal bli jevnt stekt). Stek i ytterligere 35 minutter.
Det kan være lurt å la knekkebrødene bli nesten kalde før du fjerner bakepapiret.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
211 | 8 | 3 | 16 | 12 |
Lag lekker og fiberrik focaccia av Fiberbrød.
Til 1 brød
1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
2 ss olivenolje
Kalamataoliven uten sten
Ca ½ ss finhakket rosmarin
Olivenolje til å ringle over brødet
Havsalt
Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en stekeplate med olivenolje (dette er for at focacciaen skal få en sprøere bunn).
La olivenene avrennes og hakk et par kvister rosmarin. Bland deretter brødmiksen med vann og olivenolje.
Klem deigen ut direkte på stekebrettet, ringle over med olivenolje og lag huller med fingrene. Legg oliven i hullene og strø over med havsalt og finhakket rosmarin.
Stekes i ca. 20 minutter. Sett focacciaen over på en rist umiddelbart for å beholde sprøheten i bunnen.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
215 | 7 | 2 | 16 | 18 |
Et godt, glutenfritt alternativ for deg som vil bake uten hvetemel.
Til 6 stk:
50 g smør (romtemperert)
2 egg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
0,75 ts salt
2 ts bakepulver
2 dl Sesam-mel
1 dl pofiber
2 ss fiberhusk
eventuelt sesamfrø (eller solsikkekjerner/valmuefrø) til å stø over
Sett ovnen på 175 grader.
Visp sammen egg, romtemperert smør, yoghurt, salt og bakepulver. Hell i resten av ingrediensene og bland sammen. La stå i 5-10 min.
Rull ut 6 rundstykker, legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle gjerne med melk eller egg og strø over sesamfrø. Stek i 25-30 minutter til de har blitt gylne i fargen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
230 | 14 | 5 | 15 | 13 |
Fiberrike scones uten hvetemel.
100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken
Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.
Stekes ved 200 grader i 20-25 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
224 | 15 | 2 | 16 | 9 |
Sprø og tynne knekkebrød som er like gode til kaffen som til frokost og nistepakken.
2 dl sammalt hvete grov
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
6 ss FiberFin
2 ts salt
7 dl vann
Sett stekeovnen på 175 °C.
Bland alle ingredienser, og la stå i ca. 10 minutter. Fordel massen utover tre bakepapirkledde stekebrett. Smør massen utover med en stekespade til det er tynt og jevnt fordelt. Stek i ca. 10 minutter.
Ta ut og skjær i passe stykker. Sett deretter knekkebrødene i ovnen igjen i ca. 30 minutter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
369 | 14 | 21 | 22 | 16 |
Et fiberrik og herlig brød av Sunnere Fiberbrød.
1 pakke Sukrin Fiberbrød a 250 g
3 dl vann
150 g grovt revet ost
50 g hakkede valnøtter
Sesamfrø
Sett ovnen på 175 grader. Hakk nøtter og riv osten.
Bland brødmiksen med vann og ha i nøtter og ost før deigen tykner. Form brøddeigen og legg den på et bakepapirkledt stekebrett.
Pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stekes på nederste rille i ca 60 minutter.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
239 | 13 | 2 | 17 | 15 |
Nydelige scones med rosiner, nøtter eller sjokoladebiter.
450 g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
180 g Sukrin Gold
120 g smør
2 egg
1,5 dl melk
1,5 dl appelsinjuice
1/2 dl rosiner (og/eller for eksempel hakkede valnøtter og sjokolade)
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, og smuldre i smøret. Bruk gjerne en food processor, men det går også fint å gjøre det for hånd.
Ha i de våte ingrediensene samt rosiner, og bland godt.
Sett scones med en spiseskje på et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 190 grader i 15-18 minutter.
Næringsinnholdet er beregnet ut i fra 1/2 dl rosiner.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
230 | 6 | 28 | 10 | 2 |