Camilla Yong Bratteli

april 4, 2013

Helt siden barneskolen kan jeg huske at jeg har slitt med blodsukkeret mitt som svingte opp og ned i tide og utide. Det har tatt meg 32 år å endelig skulle få den kunnskapen og viten om hva som faktisk var årsaken. For mye sukker! Og ikke bare godis, men karbohydrater generelt (også i kombinasjon med feil type fett og for lite mettet fett). Endelig har jeg skjønt hva som fungerer for meg og min kropp. Jeg er så takknemlig for den kunnskapen Tønsberg Medisinske Skole har gitt meg gjennom kurset Kost og Ernæring der jeg nå er utdannet Kostholdsveileder. Jeg er diagnostisert med PCOS som igjen er forbundet med flere tilstander som blant annet insulinresistens, bukfedme, barnløshet, økt risiko for diabetestype 2 etc. Jeg har også sterk astma og allergi, men siden jeg alltid har vært veldig aktiv har astmaen stort sett holdt seg i sjakk. Allergien for dyr og mat har bydd på litt større utfordringer. Hele livet har jeg vært allergisk for egg, nøtter, mandler og skalldyr. Plutselig og uten forvarsel kan jeg nå spise så mye egg, nøtter og mandler jeg bare vil. Utrolig merkelig og helt fantastisk.

Ved å bruke flere av produktene til Funksjonell Mat er livet med mindre inntak av sukker og karbohydrater blitt enda enklere, bedre og mer lettvint enn noen gang. Dette kostholdet er noe jeg ønsker å presentere til andre mennesker som sliter med ulike tilstander og diagnoser som fibromyalgi, diabetes type hypotyreose, bechterev, 1 og 2, overvekt/fedme, migrene, PCOS, ME etc. Det er mer og mer fokus på hvor viktig det er og kan være med  riktig kunnskap om ernæring og kost i forhold til kroppen vår. Dette er en av grunnene til at jeg har startet mitt eget firma der jeg tilbyr kostveiledning, treningsveiledning og personlig trening- hjemme hos kundene mine og online.

Jeg er selv en ivrig bruker av både Sukrin og Sukrinmelis og har nå også prøvd Sukrin + og Sukrin Gold som jeg er meget fornøyd med. Bakverk, te, kaffe, pisket krem og kakao er bare himmelsk!

Jeg erstatter alle melprodukter med Mandelmel og/eller Finmalte mandler, Kokosmel og Sesam-mel da de er supre erstatninger samtidig som det smaker deilig.

Brødmix, kakemix og matmuffins er flotte og nokså geniale da de kan brukes til flere ulike bakverk, du kan tilsette noen skjeer av miksen og blande din egen eller du kan bruke den som den er.  Det er vel egentlig bare fantastien som stopper deg?

Med Funksjonell Mat sine produkter lett tilgjengelig både på nett, i flere dagligvarebutikker, samt i helsekostbutikker er det enkelt for alle og enhver å få tak i dem. Jeg anbefaler både familie, venner og kunder disse produktene. Kjøkkenskapene mine vil alltid bestå av og romme produkter fra Funksjonell Mat.

Følg meg gjerne på:
Blogg: positivtfordeg.wordpress.com
Facebook:  https://www.facebook.com/positivtfordeg.no?ref_type=bookmark
Instagram: @positivtfordeg_no  og @camillayong

Gjertrud Holta

november 29, 2012

Sukrin er vi glade over at vi har blitt kjent med. Et sunt søtstoff i stedet for usunt sukker. Nesten for godt til å være sant, men så var det sant likevel.

Heidi Numme

desember 14, 2011

Jeg liker produktene deres veldig godt. De gjør det mulig for meg å kunne kose meg litt innimellom. Takk for at dere gjør hverdagen min ”lettere”!

Line Holdal

august 12, 2011

Etter flere år med sykdom og bruk av medisiner ønsket jeg å se om det var mulig å spise seg friskere. Jeg startet med å fjerne sukker fra kosten, og kuttet ned på inntaket av brød, pasta, ris og ferdigmat. Jeg merket raskt en bedring, og det motiverte meg til videre omlegging. Jeg begynte også å studere ernæring.

Nå, 10 år senere er jeg kostveileder og ernæringsterapeut, driver egen bedrift og er en ivrig blogger på lilalife.no. Jeg styrer fortsatt unna sukker og er så lykkelig for at Sukrin og SukrinMelis finnes. Et perfekt alternativ til sukker som jeg anbefaler til alle. Selv bruker jeg Sukrin daglig, og har akkurat inntatt dagens høydepunkt, en espresso med fløte og Sukrin.

Jeg er også strålende fornøyd med de andre produktene jeg har testet fra Funksjonell Mat. Det nye brødet ble en slager i familien, og dagens lunsj er 2 skiver av det med skinke og egg. Enkelt og godt. Mandelmel og hasselnøttmel bruker jeg til baking, griljering, panering og til å lage marsipan. Produktene til Funksjonell Mat passer perfekt til mottoet mitt: Bedre helse – helt naturlig!

 

 

Hanne fra Rogaland

april 5, 2011

Jeg lever og ånder for lavkarbomat, og bruker mange av deres produkter jevnlig. Sukrin er et fantastisk produkt!

Vitenskapelige studier om Sukrin

Sukrin er trygt å bruke, og har ingen skadelige bivirkninger

Erythritol: A Review of Biological and Toxicological Studies
Last ned rapport

EFSA gjorde en revurdering av erytritol som tilsetningsstoff 20. desember 2023:
Plain language summary

Sukrin gir null kalorier

Sukrin tas opp raskt i tynntarmen og blir ikke metabolisert i kroppen. Den blir heller ikke fermentert i tykktarmen. Det betyr at Sukrin ikke bidrar med energi, og heller ikke gir samme fordøyelses-ubehag som andre sukkeralkoholer (f.eks. xylitol, isomalt og maltitol) kan gi.
Human gut microbiota does not ferment erythritol

I EU-direktiv av 28. oktober 2008 ble det bestemt at energiinnholdet til Sukrin (erythritol) skal settes lik null:
DIRECTIVE 2008/100/EC

Dette direktivet heter 2008/100/EF i Norge, og ble implementert i Næringsdeklarasjonsforskriften 7. juli 2009:

«Det er behov for å endre, samt supplere omregningsfaktorene for energiinnhold for å ivareta ny vitenskapelig og teknologisk utvikling. Forslaget innebærer at listen utvides med: For erythritol: 0 kcal/g – 0 kJ/g.»

Sukrin er en antioksidant

Sukrin virker som antioksidant i kroppen, og kan beskytte mot skader på blodårene som følge av høyt blodsukker. Denne studien viser at Sukrin kan være gunstig både ved forebygging og behandling av diabetes:
Erythritol is a sweet antioxidant

Sukrin er tannvennlig

Sukrin (erythritol) forhindrer plakk og karies i betydelig større grad enn  xylitol og sorbitol.
Effect of erythritol and xylitol on dental caries prevention in children

Sukrin begrenser veksten til bakteriene i munnhulen, og reduserer dermed risikoen for hull i tennene.
Similarity of the Effects of Erythritol and Xylitol on Some Risk Factors of Dental Caries

Sukrin gjør det vanskeligere for plakkdannende bakterier å feste seg på tennene.
Xylitol and Erythritol Decrease Adherence of Polysaccharide-Producing Oral Streptococci

Sukrin har GI = 0 og er trygt for diabetikere

Sukrin påvirker ikke blodsukker og insulin ved inntak. Det beskytter også mot skader som kan forekomme ved høyt blodsukker, noe som er spesielt gunstig for diabetikere.

Health potential of polyols as sugar replacers, with emphasis on low glycaemic properties

Multi-Targeted Mechanisms Underlying the Endothelial Protective Effects of the Diabetic-Safe Sweetener Erythritol

«We conclude that erythritol protects endothelial cells during high glucose conditions via effects on multiple targets. Overall, these data indicate a therapeutically important endothelial protective effect of erythritol under hyperglycemic conditions.»

Inger-Lill Vestveit

mars 21, 2011

Jeg baker med Sukrin i stedet for vanlig sukker. Kakene jeg lager smaker fortsatt like godt, og jeg har god samvittighet over å servere baksten min. Familie, venner og bekjente skryter av baksten, og er vel vitende om at det de får servert er trygt og sunt.

Mona fra Lillehammer

mars 14, 2011

Sukrin er fantastisk 🙂 Har brukt det i stedet for sukker i snart ett år!

Linn Hansen

mars 9, 2011

Sukrin er supert og perfekt på et LCHF kosthold

Baking med Sukrin

Generelt om Sukrin og baking

Sukrin tåler oppvarming, og kan brukes til koking og baking. Sukrin har samme volum/vekt som vanlig sukker, noe som gjør det enkelt å bruke i oppskrifter. 1 dl Sukrin veier ca 90 gram. Sukrin kan brukes til å lage eggedosis, men det kan hende du må vispe litt lenger enn med vanlig sukker, da Sukrinkrystallene ikke løser seg opp like lett.

Hvordan bruke Sukrin i egne oppskrifter

Ved bruk av Sukrin i egne oppskrifter er det noen ting du bør passe på for at resultatet skal bli optimalt. Mengden Sukrin bør ikke utgjøre mer enn 1/5-del eller ca. 20% av den totale mengden ingredienser.

Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin. Dette utgjør da 10 % av totalvekten, og går helt fint.

Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin med sukker eller et annet søtstoff, for eksempel Finesse. Du kan også bruke Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker, og erstatter mer av sukkeret med en mindre mengde. Er du usikker kan du prøve med 50/50 Sukrin og sukker først. I oppskriftbasen vår har vi mange oppskrifter som allerede er utprøvd og tilpasset. Det kan være en god idé å starte med disse, for å gjøre deg kjent med Sukrin.

Gjærbakst

Når du baker gjærbakst med Sukrin, vil du oppleve at deigen ikke hever på samme måte som med sukker. Deigen trenger lengre hevetid, og det kan være en fordel å tilsette en spiseskje honning for å gi næring til gjæren. Mye av hevingen vil faktisk skje etter at du har satt bakverket i ovnen. Husk at du må bruke vanlig gjær, ikke den røde som er for søte deiger.