Monica Karin Schulz

januar 15, 2016

Fiberbrød MÅ jeg ha i skapet, sånn at jeg kan lage ett brød på 1-2-3

Camilla Celina Fuglesang

Brødmiksen er topp til tortilla-lefser.

Variasjon med Fiberbrød:

  • Tilsett Finmalte mandler for å få en litt annen smak på brødet. Til 250 g brødmiks kan du tilsette f.eks 100 gram av ønsket type nøttemel i brødblandingen, men husk da å ha i ca 1/2 dl vann ekstra.
  • Har du lyst på en søt variant, kan du tilsette litt Sukrin, kanel og evt. tørket frukt og få deilige müsliboller eller -brød.
  • Tilsett gjerne finhakkede soltørkede tomater, oliven eller tørkede krydderurter i deigen.

  • Lag focacciabrød av 1 kg Fiberbrød, 3-4 ts av f.eks rosmarin, oregano og timian (mengde og urter etter hva du liker), 10 dl vann og 2 dl Extra virgin olivenolje. Elt deigen godt. Klappes ut i stor langpanne. Olivenolje risles på toppen av deigen, og strøs over med godt salt. Stekes i 60-70 minutter.
  • Bruk brødmiksen som pizzabunn. Bland deigen som anvist på pakken, klapp den flat utover en bakeplate, gjerne med litt olje over. Forstek i ca 15 minutter før du legger på ønsket fyll og steker til osten er smeltet.
  • Brødmiksen kan brukes til å lage sunne og fiberrike wraps. Tilsett da en større mengde vann, slik at røren blir litt rennende, og enkel å smøre utover. Lag små lefse-sirkler på en bakepapirkledd plate og stek i ca 10 minutter på 200 grader.
  • Du kan også lage hamburgerbrød med brødmiksen.

  • Rist brødet i brødrister for en sprøere overflate.

  • Stek brødet i muffinsformer, tilsett eventuelt ønsket fyll for å lage sunne og gode matmuffins.

  • For å få et godt gjennomstekt brød, anbefaler vi å steke brødet på en bakeplate kledd med bakepapir fremfor å bruke form. La røren stå og svelle i bollen i minst 3 minutter. Deretter former du deigen til ønsket brødfasong på bakeplaten med våte hender eller en fuktet slikkepott. På denne måten får brødet større stekeflate, noe som gir en sprøere skorpe. Stek brødet på nederste rille i ovnen, og forleng eventuelt steketiden med noen minutter ekstra.

Gjertrud Holta

november 29, 2012

Vi har prøvd Fiberbød og er positivt overraska. Nå kan min mann som har diabetes spise brød igjen uten at blodsukkeret blir påvirka.

-Britt Wenche, Kristiansand

april 11, 2012

Jeg og min samboer lever på lavkarbokost. Min samboer har diabetes 1 og da fungerer det helt fantastisk med lavkarbo. Han holder et jevnt blodsukker i forhold til tidligere. Han har nesten ikke følinger lenger, og heller ikke høy i blodsukkeret. Mye av grunnen er fordi vi spiser Fiberbrød fra Funksjonell Mat.

Fiberbrød – ingredienser:

Frø og kjerner (psyllium, solsikke, sesam, gresskar, linfrø/hørfrø), fiber (fra sukkerbete, sikori, erter, resistent maisstivelse), heleggpulver, erteprotein, smaksforsterker: erythritol, mineralsalt (natriumklorid, kaliumklorid), hevemiddel (natriumbikarbonat, difosfat).

Frø og kjerner

Psyllium, solsikke, sesam, gresskar, linfrø: Naturlige frø og kjerner som gir god smak, og har et høyt innhold av sunt fett, vitaminer, mineraler og fiber.

Fiber fra sukkerbete, sikori og erter

Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i brødet.

Resistent maisstivelse

Også kjent som ‘FiberFin’. Resistent stivelse har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.

Heleggpulver

Tørket egg, for at du skal slippe å tilsette egg utenom. Egg er et nødvendig bindemiddel i brødet.

Erteprotein

Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.

Erythritol

Også kjent som ‘Sukrin’ – en sukkeralkohol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer. Les mer om Sukrin her.

Mineralsalt

Natriumklorid er vanlig bordsalt. Vi har erstattet noe av saltmengden med kaliumklorid, da for stor mengde natrium ikke er bra for kroppen.

Hevemiddel: bikarbonat og difosfat

Dette er innholdet i godt gammeldags bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.

Janicke fra «En sunn familie»

mars 1, 2012

Fiberbrød – Et veldig godt brød som vi vil ha noen pakker av i skapet. Kjekt til travle dager. Jeg vil også lage brødet når vi får besøk av folk som ikke spiser lavkarbo. Jeg tror at dette brødet kan nesten alle like.

Heidi Numme

desember 14, 2011

Jeg liker produktene deres veldig godt. De gjør det mulig for meg å kunne kose meg litt innimellom. Takk for at dere gjør hverdagen min ”lettere”!

Inger-Hanne fra Tromsø

desember 9, 2011

Fiberbrød var meget godt!

Anne Mette fra Leira

august 15, 2011

Fiberbrød var jo rett og slett KJEMPEGODT! Anbefales!