Troikakake har mange lag, så den tar litt tid å lage. Men flere av lagene er smarte ferdigløsninger, og resultatet blir så utrolig godt at det virkelig er verdt tiden. Denne kaken er en sann smaksopplevelse!
300 g Finmalte mandler
60 g Sukrin Gold
100 g SukrinSirup Gold
3 eggehviter
100 g Sukrin Dark chocolate
1 pakke (sukkerfri) bringebærgele
1 pakke Sukrin Chocolate Mousse
1 dl melk
1 pakke SukrinMarzipan
150 g Sukrin Dark chocolate
15 g kokosolje eller delfiafett
Mandelbunn:
Sett ovnen på 175 grader. Bland Finmalte mandler, Sukrin Gold, SukrinSirup Gold og eggehviter godt sammen. Hell blandingen i en liten rund kakeform (20 cm) med bakepapir i bunnen og smurte kanter. Stek i ca. 15 minutter, til den er gyllen på toppen. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen - du kan gjerne sette hele formen i kjøleskapet, slik at den kjøles ned raskere.
Sjokoladelag:
Smelt 100 g sjokolade, og smør utover den avkjølte mandelbunnen (mens den fortsatt er i formen). Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Gelélag:
Lag gelé etter anvisning på pakken. La den avkjøles i kjøleskap til den er kald og tyktflytende. Fordel geléen utover kakebunnen med den stivnede sjokoladen, og sett formen tilbake i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.
Mousselag:
Pisk pulveret i Sukrin Chocolate mousse-pakken sammen med 1 dl melk i ca. 3. minutter med miksmaster. Hell moussen over kaken, og sett hele formen i fryseren før marsipanen legges på.
Marsipanlag:
Fjern ringen på kakeformen forsiktig, løsne kaken fra bakepapiret, og sett den på et serveringsfat. Kjevl ut marsipanen. Det kan være lurt å bruke et bakepapir under marsipanen, slik at den blir lettere å løfte av benken når den er passe tynn. Legg marsipanlokket over kaken.
Sjokoladetopp:
Smelt sjokoladen sammen med kokosolje/delfiafett, og smør utover kaken. Oppbevares i kjøleskap.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
253 | 8 | 6 | 19 | 12 |