Troikakake

Troikakake

Troikakake har mange lag, så den tar litt tid å lage. Men flere av lagene er smarte ferdigløsninger, og resultatet blir så utrolig godt at det virkelig er verdt tiden. Denne kaken er en sann smaksopplevelse!

Ingredienser

300 g Finmalte mandler
60 g Sukrin Gold
100 g SukrinSirup Gold
3 eggehviter

100 g Sukrin Dark chocolate

1 pakke (sukkerfri) bringebærgele

1 pakke Sukrin Chocolate Mousse
1 dl melk

1 pakke SukrinMarzipan

150 g Sukrin Dark chocolate
15 g kokosolje eller delfiafett

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Sett ovnen på 175 grader. Bland Finmalte mandler, Sukrin Gold, SukrinSirup Gold og eggehviter godt sammen. Hell blandingen i en liten rund kakeform (20 cm) med bakepapir i bunnen og smurte kanter. Stek i ca. 15 minutter, til den er gyllen på toppen. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen - du kan gjerne sette hele formen i kjøleskapet, slik at den kjøles ned raskere.

Sjokoladelag:
Smelt 100 g sjokolade, og smør utover den avkjølte mandelbunnen (mens den fortsatt er i formen). Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Gelélag:
Lag gelé etter anvisning på pakken. La den avkjøles i kjøleskap til den er kald og tyktflytende. Fordel geléen utover kakebunnen med den stivnede sjokoladen, og sett formen tilbake i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.

Mousselag:
Pisk pulveret i Sukrin Chocolate mousse-pakken sammen med 1 dl melk i ca. 3. minutter med miksmaster. Hell moussen over kaken, og sett hele formen i fryseren før marsipanen legges på.

Marsipanlag:
Fjern ringen på kakeformen forsiktig, løsne kaken fra bakepapiret, og sett den på et serveringsfat. Kjevl ut marsipanen. Det kan være lurt å bruke et bakepapir under marsipanen, slik at den blir lettere å løfte av benken når den er passe tynn. Legg marsipanlokket over kaken.

Sjokoladetopp:
Smelt sjokoladen sammen med kokosolje/delfiafett, og smør utover kaken. Oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
253 8 6 19 12