Sunnere mandel- og karamellkonfekt

Sunnere mandel- og karamellkonfekt

Nydelige små konfektbiter med smak av mandel og karamell.

Ingredienser

Bunn:
70 g Mandelmel (fettredusert)
30 g Sukrin Gold
30 g (2 ss) SukrinSirup Gold
20 g smør
1 eggehvite
Litt ekstra Mandelmel til utbaking

Karamellfyll:
1,5 dl fløte
40 g Sukrin Gold
15 g SukrinSirup Gold
12 g smør

Sjokoladetrekk:
80 g (2 plater) Sukrinsjokolade

Fremgangsmåte

Bland sammen Mandelmel og Sukrin Gold. Rør inn SukrinSirup, og smuldre inn smør. Bland til slutt inn eggehviten, og kna deigen til den henger sammen.

Rull deigen ut til ca. 1 cm tykkelse over det hele. Stek deigen i 15-20 min ved 180 grader. Når den er ferdigstekt skal den avkjøles.

Bland alle ingrediensene til karamellen i en bolle og sett i mikrobølgeovn på full styrke. Start med 5 min, rør litt og fortsett i 1 min av gangen til det blir en ganske tykk, karamellfarget masse. Dette kan variere litt fra ovn til ovn, men vil ta ca. 10-12 min til sammen. Karamellen kan også kokes i kjele på middels varme i ca. 30-40 min.

Når bunnen er avkjølt fordeler du karamellen over bunnen. Skjær bunnen i 8 like store stykker. Sett dem i fryseren i 1 time.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Dypp bitene i sjokoladen, og sett dem i fryseren igjen til sjokoladen er stivnet.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
279 11 4 23 8