Sukkerfri RockyRoad med bringebær

Sukkerfri RockyRoad med bringebær

Spennende og enkel dessert du kan dandere slik du ønsker.

Ingredienser

Marshmallows:
150 g Finesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maisenna

Til resten trenger du:
200 g Sukrin Dark chocolate
140 g saltede peanøtter
80 g bringebær (gjerne frosne)

Fremgangsmåte

Start med å lage marshmallows. Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.

Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.

Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maisenna på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i passe store firkanter, og rull hver firkant i maisenna. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maisennaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marshmallows.

Deretter velger du selv hvordan du vil dandere desserten.

Vi har laget denne i en liten, avlang form og fordelt lag på lag med marsmallows, bringebær, peanøtter og smeltet sjokolade. Lager du i mindre form eller brødform, vil du kunne få flere lag. Du kan også blande alt i en bolle, eller bre utover på fat.


Marshmallows oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
269 10 4,5 21 12