Stor bløtkake

Stor bløtkake

En nydelig bløtkake uten sukker - perfekt til 17. mai, fødselsdag og konfirmasjonsfeiring.

Ingredienser

Til 12 porsjoner
Bunn:
6 egg
150 g Sukrin
100 g siktet hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver

Fyll:
1 dl blåbær + Sukrin, evt. blåbærsyltetøy
1 dl bringebær + Sukrin, evt. bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte, evt. ferdig vaniljekrem
1 ss Sukrin

Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
Bær, frukt eller annet etter ønske

Fremgangsmåte

Bunn:
Ta frem en liten langpanne (ca. 20x30 cm), og sett stekeovnen på 175 grader. Denne røren kan også bakes i en stor langpanne (ca. 30x40). Da blir lagene litt tynnere, noe som kan være fint hvis du vil lage en kake med tre lag.

Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca. 6-8 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett sammen med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over. Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.

Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen dynkes med melk eller juice – ellers kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.

Fyll:
Fordel blåbær(syltetøy) over det ene kakelaget. Visp kremen til fyllet med Sukrin. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene.

Legg på neste lag sukkerbrød og fordel bringebær- eller jordbær(syltetøy) over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen.

Pynt:
Visp fløte og Sukrin, og dekk hele kaken med krem. Pynt med bær eller annet like før servering. Du kan også pynte med f.eks. blå druer, ananas, kiwi, fersken eller hermetiske pærer.

Tips: Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
191 4 6 16 3