Bakt ostekake

Bakt ostekake

Vår variant av den amerikanske ostekaken.

Ingredienser

Bunn:
115 g smør
35 g hvetemel
100 g Mandelmel (fettredusert)
3 ss Sukrin
2 eggeplommer

Fyll:
250 g kremost, f.eks med smak av mandarin og ananas
3 dl lettrømme
2 dl SukrinMelis (140 g)
4 egg
1/2 sitron, saft og finrevet skall

Pynt:
Bringebær eller annen type frukt eller bær

Fremgangsmåte

Lag bunnen ved å blande alle ingrediensene i en food processor og fordel deigen i en form, ca 24 cm i diameter. Forstek bunnen i 15 minutter ved 200 grader.

Rør sammen alt fyllet og hell det over den halvstekte bunnen. Stekes ved 150 grader til fyllet er stivt, ca 45 minutter.

Pynt med bær eller frukt. Kaken smaker best når den er lun, men kan også serveres kald.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
229 7 4 20 3