Smultringer

Smultringer

Gode, saftige smultringer laget med Finesse bakesukker.

Ingredienser

3 egg
150 g Finesse
30 g smeltet smør
1 dl kremfløte
1 dl kulturmelk
1/3 ts hornsalt
2,5 ts bakepulver
1,5 ts malt kardemomme
400 g hvetemel, pluss mel til utbaking

Smult til frityrkoking

Fremgangsmåte

Visp egg og Finesse til stiv eggedosis. Visp fløten til krem og bland den i eggedosisen. Tilsett deretter kulturmelk.

Bland sammen hornsalt, bakepulver, kardemomme og hvetemel, og sikt det inn i blandingen. Tilsett smøret til slutt, og rør alt sammen til en deig. La den stå kaldt i noen timer, eller gjerne til neste dag.

Stø litt mel utover benken/bordet, og kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk. Ha godt med mel tilgjengelig til utkjevlingen, da deigen fort kan bli litt klissete. Stikk ut ringer med en smultringform. Dypp smultringformen i mel mellom hver gang du stikker ut en ny smultring for at deigen ikke skal sette seg fast. La kakene stå kaldt til de skal smultkokes.

Varm opp smult i en gryte til ca. 180 °C. For å sjekke om smulten er varm nok, kan du stikke ned en trepinne, og se om det bobler rundt pinnen. Boblene er tegnet på at det er klart for koking. La smultringene koke i det varme smultet til de er blitt gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
252 8 29 9 5