Sjokolade-konfektkake

Sjokolade-konfektkake

En mektig kake med fudgy konsistens

Ingredienser

80 g mandelsmør
4 ss brunet smør
100 g Sukrin Gold
1 ts. vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
2 store egg
40 g kakaopulver
7 g gelatinpulver
1/4 ts salt
1/8 ts bakepulver
1/4 ts espressopulver
40 g hakket SukrinSjokolade

Fremgangsmåte

Start med å brune smør i en kjele på medium varme. Det tar noen minutter før smøret begynner å bli brunt. Pass på at det kun blir en lys, nøttebrun farge og ikke brent.

Sett stekeovnen på 175 °C. Kle en rund form eller en brødform med bakepapir.

Bland det brunede smøret, mandelsmør, Sukrin Gold og egg godt sammen med en elektrisk mikser til det blir en kremet masse.

Rør inn espressopulver, bakepulver, kakaopulver, gelatinpulver og salt til alt er godt blandet. Tilsett den hakkede sjokoladen.

Hell røren i formen og stek på nederste rille i 16-18 minutter. Avkjøl kaken helt før du skjærer i den. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet. Kan også fryses.


Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
315 12 5 26 6