Sitronkake med blåbær

Sitronkake med blåbær

En nydelig kombinasjon av frisk sitron og saftige blåbær. Den luftige sitronkremen gjør smaksopplevelsen komplett.

Ingredienser

Kake:
200 g romtemperert smør
100 g Finesse
3 egg
1 dl sitronsaft (ca. 2 sitroner)
1 ss revet sitronskall
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
180 g blåbær

Sitronkrem:
1/2 dl sitronsaft (ca. 1 sitron)
70 g Finesse
2 egg
2 eggeplommer
1 ss maisenna
3 ss smør
2 dl kald kremfløte

Fremgangsmåte

Sørg for at du har romtemperert smør før du starter. Sett ovnen på 180 °C. Smør eller kle en rund kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir.

Pisk romtemperert smør og Finesse sammen til en lys og luftig masse. Visp inn eggene, ett og ett om gangen. Tilsett 1 dl sitronsaft og 1 ss revet sitronskall. Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ikke rør for mye - da vil kaken bli tung og kompakt. Vend blåbærene inn i røra.

Fordel kakerøren jevnt utover kakeformen og stek midt i ovnen i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt før du løsner den fra formen.

Sitronkrem:
Lag sitronlake ved å koke opp sitronsaft og Finesse i en kasserolle under omrøring. Trekk til side og la laken avkjøle til cirka 50 grader.

Pisk egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle til du har en klumpfri blanding. Pisk inn litt og litt sitronlake i eggeblandingen og hell deretter alt tilbake i kasserollen. Varm opp kremen til den tykner. Rør hele tiden for å unngå klumper.

Trekk sitronkremen til side og la den avkjøle seg litt. Rør inn romtemperert smør og sett kremen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.

Pisk fløten til stiv krem og rør sammen med sitronkremen.

Montering:
Du kan velge å bruke all sitronkremen som glasur på toppen av kaken, eller du kan dele kaken og bruke halvparten av kremen som fyll. Tips for å dele kaken jevnt: Skjær et 1 cm dypt snitt jevnt rundt hele bunnen der du vil dele den. Ta en dobbel sytråd, legg den rundt kakebunnen og før inn i snittet. Stram til slik at tråden deler kaken.

Pynt kaken med ekstra blåbær og revet sitronskall. Kaken bør oppbevares kjølig på grunn av sitronkremen.


Hvis du ønsker en glutenfri og enklere variant av kakebunnen, kan du bruke Kakemix og legge til 1 dl sitronsaft og 180 g blåbær ved tilberedningen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
275 5 12 21 3