Disse er så søte og gode på smak at de ikke behøver noe ekstra fyll eller topping.
Til ca. 6 scones:
150 g fettredusert mandelmel eller sesam-mel
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
1 klype salt
En neve mandler
En neve valnøtter
5 ss rosiner
1 egg
½ - 1 dl yoghurt naturell
Sett ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jobb inn det kalde smøret som du har skåret i terninger. Det gjør ikke noe om det blir en del biter av smør, da disse vil smelte under stekeprosessen.
Visp sammen egg og yoghurt, og bland dette inn i deigen. Hakk nøtter og ha i deigen sammen med rosiner.
Ta litt kaldt vann på hendene og sett store boller på bakepapir.
Stekes i ca. 15 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
346 | 14 | 17 | 22 | 9 |