Deilige små konfektkakebiter med seig mandelbunn, fyldig smørkrem og sjokolade på toppen. Lag bunnen enkelt med SukrinMarzipan!
Bunn:
200 g SukrinMarzipan
1 stk (30 g) eggehvite
Smørkrem:
150 g romtemperert smør
40 g SukrinMelis
1 stk eggeplomme
2 ts kakao
2 ss vann
Sjokoladetopping:
Ca 100 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett
Bunn:
Bland sammen marsipan og eggehvite. Bruk gjerne en foodprosessor slik at du får en jevn masse. Bruk ca 1 ss av røren til hver bunn og legg på en bakepapirkledd stekeplate med ca 3-4 mm tykkelse.
Stek i cirka 12-15 min ved 175 grader til de blir gyldenbrune. Sett bunnene til avkjøling i kjøleskap.
Vil du gjøre det enda enklere? Dropp eggehviten og rull kuler av SukrinMarzipan som du trykker ganske flate på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 8-10 min ved 175 grader. (Bunnene blir mindre porøse uten eggehvite.)
Smørkrem:
Pisk romtemperert smør og SukrinMelis til smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme, kakao og vann, og miks dette godt sammen. Avkjøl kremen litt i kjøleskapet, slik at den får en fin smørbar konsistens.
Smør eller sprøyt sjokoladekremen på bunnene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren i minst 25 min.
Sjokoladetopping:
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokolade og kokosfett forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp de frosne kakene i glasuren. Sett kakene inn igjen i fryseren slik at sjokoladen stivner. Kakene bør oppbevares i kjøleskap.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
396 | 6 | 4 | 36 | 14 |